Logo no.sciencebiweekly.com

Hva du bør vite om å vedta en spesiell behov hund

Innholdsfortegnelse:

Hva du bør vite om å vedta en spesiell behov hund
Hva du bør vite om å vedta en spesiell behov hund

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva du bør vite om å vedta en spesiell behov hund

Video: Hva du bør vite om å vedta en spesiell behov hund
Video: Uterus and ovaries (preview) - Human Anatomy | Kenhub 2024, April
Anonim

Bilder av: Dale A Stork / Shutterstock

Vedtak av spesielle behov hund kan være en av de mest givende opplevelsene du noensinne har

Siden det er mange hunder tilgjengelig for adopsjon, er det ofte de yngste, søteste og mest vedlikeholdte valpene som blir tatt hjem, mens de andre er igjen til et liv i et ly. Selvfølgelig, ved å vedta spesielle behov, er hunden ikke alltid lett, men hvis du har tid og erfaring for å håndtere en valp som trenger litt mer TLC så kan det være en veldig givende ting. Det er alle slags spesielle behov som en hund kan ha, fra en mindre medisinsk tilstand til et savnet ben til et komplekst atferdsspørsmål. Hvis du har bestemt deg for å adoptere en hund, må du vurdere å adoptere en med spesielle behov, som kanskje ikke ellers finner et kjærlig, evig hjem.

Hva definerer et spesielt behov?

Det er ingen streng definisjon av et spesielt behov når det gjelder hunder. På en løs måte er det noen hvite som krever bare den lille ekstra omsorg eller oppmerksomhet. En spesiell behov hund kan mangle et bein eller øye, han kan være døv eller blind, han kan ha en mindre kronisk tilstand som krever medisinering, han kan ha noen atferdsproblemer, for eksempel aggresjon mot andre hunder eller separasjonsangst. Disse er ikke dårlige eller nødvendigvis vanskelige hunder, bare de som trenger litt ekstra kjærlighet og oppmerksomhet.

Hvorfor adoptere en spesiell behov hund?

Folkets grunner til å velge å adoptere en spesiell behovshund kan variere sterkt. En fellesnevner synes å være at det er en verdifull ting å gjøre. Mange hunder med spesielle behov finner aldri et fast hjem og vil ende opp med å holde seg i et ly for resten av dagene. Avhengig av hva slags ly de er i, kan de til og med ende opp med å bli euthanized. Hvis du er i stand til å ta på en hund med spesielle behov, vil du forbedre livet og gi ham et velfortjent hjem. Du bør imidlertid ikke føle seg forpliktet til å ta med hjem til en spesiell behovspupp. Ikke alle har tid eller tilbøyelighet til å se etter disse typer hunder, så du bør ikke tvinge den hvis den ikke føles riktig for deg.

Må jeg være en ekspert for å vedta en spesiell behov hund?

Nei, du trenger ikke å være ekspert, men du må kanskje være villig til å lære noe eller to. Avhengig av spesifikke hundens behov, kan noen valper være egnet til en mer erfaring hjemme eller en eier som har behandlet en hund med medisinske eller atferdsmessige problemer tidligere, men for det meste kan alle adoptere en spesiell behovshund. Enkelte hunder kan også være uegnet for boliger hvor de ville bli igjen i mer enn et par timer om gangen, så dette kan avhenge av omstendighetene dine.

Hva om ekstra veterinære regninger?

Avhengig av hunden du ønsker å adoptere og hans spesifikke behov, må han kanskje ha ekstra veterinærbehandling for resten av livet eller ta dyr medisinering. I tilfeller som disse kan leiet være enige om å betale for denne behandlingen på en kontinuerlig basis. De kan også være enige om å betale for treningsklasser eller doggypsykologer for dyr med atferdsrelaterte problemer. Selvfølgelig, hvis du har ekstra penger til å betale for behandlingen selv, da vil dette ta den økonomiske byrden av lyet. Hvis du er bekymret for kostnaden for å adoptere en hund med ekstra veterinære behov, er det best å snakke med lyet og utarbeide detaljene.

Image
Image

Lauren Corona er freelance skribent fra glade gamle England. Hun spesialiserer seg skriftlig om hunder og andre critters. Lauren bor i nærheten av Oxford, med sin vakre Doberman, Nola. Når hun ikke taper bort på tastaturet, finner du henne i skogen med Nola-hunden, hever penger til Oxfordshire Animal Sanctuary, lager vegansk mat, lager zines og skriver om seg selv i den tredje personen.

Anbefalt: