Logo no.sciencebiweekly.com

Hva skal du se etter i en anerkjent oppdretter

Innholdsfortegnelse:

Hva skal du se etter i en anerkjent oppdretter
Hva skal du se etter i en anerkjent oppdretter

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva skal du se etter i en anerkjent oppdretter

Video: Hva skal du se etter i en anerkjent oppdretter
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, April
Anonim

Bilder av: © iStock.com / dusipuffi

Vet du hva du skal se etter i en anerkjent oppdretter? Vi snakker med AKC for det du trenger å vite.

Du har fattet beslutningen om å kjøpe en valp. Men du vil sørge for at du gjør det på den riktige måten. Du vil ikke støtte hvalmøller og Craigslist svindel. Den riktige måten betyr at du bare ser på etiske avlere. Den rette måten betyr at disse hundene og valpene er sunne, godt omhyggelig og godt matet. Den riktige måten betyr å finne en oppdretter som elsker rasen og ønsker å finne sine valper et godt hjem. Du vil finne en oppdretter som har alle disse egenskapene - men hvordan gjør du det og hvor starter du?

Relatert: Ny valp sjekkliste: Hva du trenger før du tar ham hjem

Vi spurte Lisa Peterson, en amerikansk Kennel Club (AKC) talsmann og en lang tid oppdretter, om hva du skal se etter i en anerkjent oppdretter. Hvis du har ditt hjerte satt på en AKC-rase (eller en hvilken som helst hunderavdeling), gir Lisa disse tipsene om hva du trenger for å holde øye med før du kjøper en valp.

  • Gjør leksene dine på rasen før du begynner å lete etter en oppdretter. Mange mennesker ser en hund i en film eller et TV-show, løpe ut og kjøpe rasen. Tre måneder senere blir valpen igjen i et ly, fordi eierne ikke hadde anelse om hva omsorg for den aktuelle rasen medførte. Ikke bare kjøp en valp fordi den er søt. Skriv ut en liste over attributter du vil ha i hunden din og undersøk hvilke raser som er best kjent for å ha dem.
  • Besøk oppdretterens hjem eller kennel. En oppdretter vil introdusere deg til moren (og far hvis tilgjengelig) for å få en ide om hva fremtiden holder for hunden din når det gjelder temperament og utseende. Det spiller ingen rolle om du ikke kommer til å kjøpe en valp den dagen - det vil gi deg en ide om hvordan denne oppdretter behandler hans eller hennes hunder, hvis hundene er sunne og glade og se hvordan oppdretteren samhandler med hundene.
  • Ta en titt rundt lokalene. Er huset / kennelen ren og luktfri? Hunder og valper skal være rene, godt matede, livlige og vennlige.
  • Finn ut om helsen til valpen din og foreldrene dine. Ansvarlige oppdrettere vil gjerne vise deg bevis på helsetest, som OFA og CERF sertifikater, på foreldrene. De vil også snakke med deg om rasenes sterke og svake sider. De kan garantere hundens egenskaper basert på forutsigbarheten av rasen også.
  • Oppdrettere bør være villige til å svare på eventuelle spørsmål du har og gi deg referanser fra tidligere kunder og veterinærer. Og ikke bli overrasket om de har noen til å spørre deg også. Gode oppdrettere vil intervjue deg for å sikre at deres valper kommer til gode hjem, med folk som vet hva de kan forvente og har gjort alle nødvendige forberedelser.
  • Hvis du går med en offisiell AKC-rase, skal valpen leveres med AKC-registrering (AKC-papir). Ordene "American Kennel Club" og AKC-logoen skal være tydelig synlige. Du må sende inn dette søknadsskjemaet for å registrere hunden din med AKC. Hvis en oppdretter nekter eller nøler med å gi deg papirer, ønsker å belaste deg mer for AKC-papirer, tilbyr papirer fra et annet register enn AKC, eller forteller at han / hun vil sende dem til deg på et senere tidspunkt, bør du være forsiktig.
  • Noen avlere vil kreve at du signerer en kontrakt som sier at du vil returnere valpen / hunden til dem hvis du bestemmer deg for at du ikke kan beholde den. Dette skyldes at oppdretteren ønsker å rehome hunden selv for å sikre at han går til et godt hjem. Denne typen kontrakt er ganske vanlig, så vær ikke overrasket hvis du blir bedt om å signere det før du kjøper. Les det omhyggelig, og hvis du signerer, få en kopi for dine poster.

Du kan også sjekke ut våre Dog Breed Research-artikler for å lære hvilken rase som er riktig for deg.

Hvis du har kjøpt fra en oppdretter før, hva har din erfaring vært som? Lærte du noe du vil passere? Hvis ja, vennligst del tipsene dine i kommentarseksjonen nedenfor.

Anbefalt: