Logo no.sciencebiweekly.com

Aidi

Innholdsfortegnelse:

Aidi
Aidi

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Aidi

Video: Aidi
Video: Toyger (Mees Salomé Remix) 2024, April
Anonim
  • Høyde: 20-24 tommer
  • Vekt: 50-55 lb
  • Levetid: 12-13 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Familier med barn, hus med meter, vakthund, landlige hjem
  • temperament: Energisk, beskyttende, smidig, våken
  • Sammenlignbare raser: Sloughi, Akbash Dog

Aidi Grunnleggende

Hvis du skulle tegne en mellomstor hund med et tykt kappe som har noen likhet med en hundehund, kan du tenke på Aidi. Det er også kjent som Chien de l'Atlas, og det er en afrikansk rase som ble utviklet i Marokko. Denne rasen var ikke vanlig før 1960-tallet, og den har fortsatt ikke blitt anerkjent av AKC. Selv om denne rasen ble utviklet for bevaring av husdyrhold, er den moderne Aidi mer vanlig holdt for fellesskap. Hvis du er ute etter en middels stor aktiv rase, kan denne rasen være et godt alternativ for deg.

Selv om denne rasen ble utviklet for bevaring av husdyrhold, er den moderne Aidi mer vanlig holdt for fellesskap.

Opprinnelse

Opprinnelsen til Aidi-rasen kan spores tilbake til Nord-Afrika, og den har trolig oppstått i Sahara-regionen. Denne rasen ble utviklet for å arbeide i Atlasfjellene i Libya, Marokko og Algerie der det arbeidet for å beskytte sine håndterere fra rovdyr. Aidi er også kjent som Berber, og det er blitt kalt en rekke andre navn, inkludert Chien de l'Atlas - det ble til og med feilaktig kalt Atlast Sheepdog da den første rasen standarden ble publisert i 1963, selv om rasen aldri serverte som en hundehund. Denne feilen ble korrigert i 1969. Selv om den opprinnelig var avlet som en jeger og beskytter, har Aidi nylig blitt kjent som en hushund, og det gjør det spesielt godt som et urbane kjæledyr når det er gitt nok mosjon.

stamtavle

Aidi er en marokkansk rase som ble utviklet som en husdyrvern i Atlasfjellene. Denne rasen ligner Pariah hunden, selv om det ikke er kjent om disse to raser deler noe avfødt.

Mat / Diet

Aidi er en mellomstor rase og bør tilbys en mat formulert for hunder av sin størrelse. Fordi denne hunden også er en veldig aktiv rase, vil du kanskje vurdere å bytte til en aktiv raseformel for å sikre at hundens daglige energibehov er oppfylt.
Aidi er en mellomstor rase og bør tilbys en mat formulert for hunder av sin størrelse. Fordi denne hunden også er en veldig aktiv rase, vil du kanskje vurdere å bytte til en aktiv raseformel for å sikre at hundens daglige energibehov er oppfylt.

Aidi-rasen er smart og reagerer dermed godt på trening.

Opplæring

Aidi-rasen er smart og reagerer dermed godt på trening. Denne rasen kan være litt følsom, så du bør aldri bruke straff som treningsverktøy - bare bruk positive armeringsbaserte treningsmetoder. Denne hunden ble utviklet for å beskytte folk og husdyr, så det kan være litt selvstendig til tider. Av denne grunn anbefales det at du opprettholder en fast og konsistent hånd i trening. Som med alle hunder, bør du begynne hunden din med trening og sosialisering så tidlig som mulig for å forhindre utvikling av problemadferd.

Vekt

Aidi-rasen står typisk mellom 20 og 24 tommer høy og veier opp til 55 pund.

Temperament / Behavior

Aidi hunden er smidig og våken som står til grunn med sin historie som husdyrvakt. Denne hunden har sterke beskyttende instinkter og kan være litt skeptisk til fremmede. For å sikre at denne rasen kommer sammen med andre hunder og folk, bør du begynne sosialisering og trening så tidlig som mulig. Denne rasen gjør det særlig godt som en vakthund, men det gjør det også bra som en familie kjæledyr. Når hevet riktig, kan denne rasen være svært kjærlig og lojal med familien.

Vanlige helseproblemer

For det meste er Aidi-rasen veldig sunn og ikke tilbøyelig til å utvikle alvorlige helseproblemer. Som det er sant for alle hundene, kan denne rasen imidlertid være utsatt for å utvikle visse forhold som hoftedysplasi, øyeproblemer og albue dysplasi.
For det meste er Aidi-rasen veldig sunn og ikke tilbøyelig til å utvikle alvorlige helseproblemer. Som det er sant for alle hundene, kan denne rasen imidlertid være utsatt for å utvikle visse forhold som hoftedysplasi, øyeproblemer og albue dysplasi.

Forventet levealder

Gjennomsnittlig levetid for Aidi-oppdrettet er ca. 12 år.

Treningskrav

Aidi gjør det bra i urbane omgivelser så lenge det får tilstrekkelig daglig mosjon. Denne rasen er ganske aktiv og krever en lang daglig tur - det vil også sette pris på aktiv lek og fritid på et stort inngjerdet verksted hvis det er mulig. Å sørge for at denne rasen får nok mental og fysisk stimulering er nøkkelen til å hindre utviklingen av problemadferd.

Aidi hunden er smidig og våken som står til grunn med sin historie som husdyrvakt.

AKC

Aidi er for tiden ikke anerkjent av AKC, men anerkjennes av United Kennel Club, Dog Registry of America, Inc. og American Canine Association. Det er også anerkjent av FCI.

Frakk

Aidi-rasen har en grov, værbestandig strøk av medium lengde. Denne hundens jakke er overraskende tykk fordi den er en avrikansk avstamning. Rasen kommer i en rekke farger, inkludert svart, hvit, rød og tynn - nesekarmen stemmer vanligvis med frakk.

valper

Den gjennomsnittlige kullstørrelsen for Aidi-rasen er 5 til 8 valper, men de er i stand til å ha meget store søppel opp til 12 eller mer. Som med alle hunder, bør du begynne valpen med trening og sosialisering så tidlig som mulig for å forhindre utvikling av problemadferd.

Fotokreditt: eriklam / Bigstock