Logo no.sciencebiweekly.com

Cao de Castro Laboreiro

Innholdsfortegnelse:

Cao de Castro Laboreiro
Cao de Castro Laboreiro

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Cao de Castro Laboreiro

Video: Cao de Castro Laboreiro
Video: The Super Mario Bros Movie DIY Custom Back to School Locker Organization COMPILATION! 2024, April
Anonim
  • Høyde: 20-24 tommer
  • Vekt: 55-90 lb
  • Levetid: 12-15 år
  • Gruppe: UKC Guardian Dog
  • Passer best for: hus med hage, aktive singler, aktive familier, utendørs
  • temperament: lojale, beskyttende, hengiven, sta
  • Sammenlignbare raser: Mastiff, Bullmastiff

Cao de Castro Laboreiro Basics

En stor og imponerende rase, Cao de Castro Laboreiro er ganske sjelden utenfor sitt hjemland i Portugal. Tanken å være nedstammet fra Mastiff-type hunder, er denne husdyrbeskyttende rasen kjent for sine beskyttende instinkter og utholdenhet. Hvis du leter etter en vakthund, kan Cao de Castro Laboreiro være et godt valg for deg. Bare vær forsiktig med å bringe denne hunden inn i en familie som allerede inneholder andre hunder eller kjæledyr.

En stor og imponerende rase, Cao de Castro Laboreiro er ganske sjelden utenfor sitt hjemland i Portugal.

Opprinnelse

Cao de Castro Laboreiro er en stor, oppdrettsavle som utvikles i Portugal. Oppdrettens navn refererer til en liten by i Nord-Portugal, Castro Laboreiro, som har forandret seg fra en liten fjellby til et byområde. Den moderne rasen er nedstammet fra en gammel hund fra molosser-typen som arbeidet med herders i fjellet for å forsvare flokker mot ulver, fjelllever og andre rovdyr. Den eksakte opprinnelsen til rasen er ikke kjent, og litterære nevner av rasen er ikke eksisterende før 1800. Hunden er kjent i dag er en generell type husdyrbeskyttelse som gikk ut av popularitet når ulvene i stor grad ble utryddet. I dag eksisterer rasen fortsatt, selv om den er litt sjelden og vanligvis holdes som en følgesvenn og vakthund, fremfor en fungerende rase. Rasen ble først vist i 1914, og selv om den har fått litt popularitet, har den ennå ikke blitt anerkjent av AKC.

stamtavle

Den nøyaktige opprinnelsen til Cao de Castro Laboreiro er ukjent, men det er vanlig mening at de stammer fra Mastiff-type hunder som ble brakt til Portugal under romertiden.
Den nøyaktige opprinnelsen til Cao de Castro Laboreiro er ukjent, men det er vanlig mening at de stammer fra Mastiff-type hunder som ble brakt til Portugal under romertiden.

Mat / Diet

Som en raserhund skal Cao de Castro Laboreiro mates av høy kvalitet, tørr mat formulert for større raser. Det er også en fungerende rase, så han kan gjøre det bra på en aktiv eller aktiv raseformel så lenge du er forsiktig med overfeeding for å forhindre fedme. Følg fôringsinstruksjonene nøye for å unngå overføring eller undermatning.

Cao de Castro Laboreiro er en intelligent rase som ble utviklet for å jobbe uavhengig som en husdyrvakt.

Opplæring

Cao de Castro Laboreiro er en intelligent rase som ble utviklet for å jobbe uavhengig som en husdyrvakt. Dette er tilfellet, rasen reagerer generelt godt på trening, men han kan være stædig og forsettlig til tider. Du må vise sterk ledelse for å holde denne hunden under kontroll, selv om det aldri burde være nødvendig å bruke straffe eller harde treningsteknikker. Start å sosialisere og trene hunden din så tidlig som mulig og fortsett den gjennom hele livet.

Vekt

Cao de Castro Laboreiro er en storrasenhund, som står mellom 20 og 24 tommer høy og veier opp til 90 pund på modenhet. Hannene av rasen er litt større enn kvinner i både høyde og vekt.

Temperament / Behavior

Cao de Castro Laboreiro er som de fleste husdyrbeskyttende raser. Han danner sterke bånd med familien og kan til og med være beskyttende og territoriale. Denne rasen er ikke iboende aggressiv, men de har en tendens til å være avviklet rundt fremmede, og de vil ikke stå for at noen familiemedlemmer blir mishandlet. Disse hundene er svært intelligente, og de kan være litt sta eller forsettlige til tider. Med familien er denne rasen imidlertid veldig forsiktig og kjærlig, de kan til og med komme sammen med barn når de blir oppvokst i ung alder. Bare vær oppmerksom på denne rasen, er det en tendens til å være mistenkelig mot fremmede og hans sterke vaktinstinkter. Han er kanskje ikke det beste valget for et hus med andre hunder eller husdyr.

Vanlige helseproblemer

Cao de Castro Laboreiro er en ganske sjelden rase, så det er ukjent om arvelige forhold er høy risiko. Det er imidlertid visse helseproblemer som kan være et problem bare basert på hundens størrelse. Noen av de helseproblemer som kan påvirke denne rasen inkluderer hip dysplasi, albue dysplasi, mage torsion, entropion, ectropion, grå stær og progressiv retinal atrofi.
Cao de Castro Laboreiro er en ganske sjelden rase, så det er ukjent om arvelige forhold er høy risiko. Det er imidlertid visse helseproblemer som kan være et problem bare basert på hundens størrelse. Noen av de helseproblemer som kan påvirke denne rasen inkluderer hip dysplasi, albue dysplasi, mage torsion, entropion, ectropion, grå stær og progressiv retinal atrofi.

Forventet levealder

Den gjennomsnittlige levetiden for Cao de Castro Laboreiro antas å være om lag 12 til 15 år.

Treningskrav

Cao de Castro Laboreiro bruker som en dyrebeskyttende rase mye tid på farten, slik at energinivået er ganske høyt. En 60-minutters spasertur en gang daglig vil generelt være nok til å oppfylle denne rasenes treningsbehov, selv om du kan bryte den inn i to mindre økter. Denne rasen vil også sette pris på å ha en inngjerdet hage til seg selv.

Cao de Castro Laboreiro danner sterke bånd med familien og kan til og med være beskyttende og territorial.

AKC

Cao de Castro Laboreiro er for tiden ikke anerkjent av AKC, men er anerkjent av FCI og UKC. FCI klassifiserer ham i gruppe 2 som en fjelltype og UKC som en voksenhund.

Frakk

Cao de Castro Laboreiro er en stor hund med et kort, men veldig tykt værbestandig jakke. Det er kortere og jevnere på hode, ører og ben, men lengre på lår og hale. Rasen har ikke en underjakke, men det kaster ganske tungt.Selv om Cao de Castro Laboreiro-kappen er veldig tykk, er hans krav til grooming ganske lav. Børsting av hundens kappe flere ganger i uken vil bidra til å holde kaste under kontroll og vil distribuere de naturlige oljene som produseres i huden for å holde kappen vannavstøtende. Denne rasen bør aldri kreve profesjonell grooming med mindre du foretrekker å ikke gjøre ting som negleklipping og ørerengjøring selv.

valper

Den gjennomsnittlige kullstørrelsen for Cao de Castro Laboreiro er 4 til 8 valper. Fordi denne rasen vokser opp til 90 pund på modenhet, tar det ofte valper mer enn et år å nå sin fulle størrelse. I løpet av denne tiden er det best å fôre valpen din med en stor rasehvalpformel for å hindre at han vokser for fort. Det er også veldig viktig med denne rasen å starte opplæring og sosialisering så tidlig som mulig.

Fotokreditt: Schiowa / Wikimedia; E N / Flickr

Anbefalt: