Logo no.sciencebiweekly.com

Chinook

Innholdsfortegnelse:

Chinook
Chinook

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Chinook

Video: Chinook
Video: Ft.Chiikuu«Boy💝Attitude Gangster.Attitude💔Status #Shorts #chiikuu #Boy #Attitude🔥 #Gangster #action# 2024, April
Anonim
  • Høyde: 22-26 tommer
  • Vekt: 55-70 lb
  • Levetid: 12-15 år
  • Gruppe: AKC Arbeidsgruppe
  • Passer best for: Familier med barn, aktive singler og eldre, hus med meter
  • temperament: Intelligent, mild, kjærlig, tålmodig
  • Sammenlignbare raser: Sibirisk Husky, Stor Sveitsisk Fjellhund

Chinook Grunnleggende

En sann arbeidshund, Chinook er sterk fysisk og mentalt. Han er en intelligent fyr som gjør alt han kan med sine vokale akkorder for å kommunisere med sine mennesker. Flere rasefansere tror at de faktisk kan kommunisere med hverandre, når eieren forstår hundens tone. Hvis ekte menneskelig og hund kommunikasjon kan oppstå, er denne vokale hunden nødt til å være den som starter en samtale.

The Chinook er imidlertid atletisk; hvis du leter etter en følgesvenn for å spille henting, er han ikke det riktige valget. Han vil bli mye lykkeligere gå for en morgen tur i skogen eller en kveld løp gjennom parken. Denne rasen er ikke aggressiv, heller ikke en god vakthund; han ville mer sannsynlig hjelpe en røver å utføre sølv enn å bjeffe en advarsel, enn si bite. For å lære mer om Chinook, vennligst fortsett å lese.

En sann arbeidshund, Chinook er sterk fysisk og mentalt.

Opprinnelse

Opprinnelsen i USA i 1900-årene ble Chinook avlet for sin styrke og kjører som en sledehund. Selv om det fortsatt er i stand til å trekke tunge belastninger, finner Chinook vanligvis vandring med familien eller napping ved peisen.

stamtavle

Chinook ble utviklet ved å avle en kvinnelig Greenwood Husky til en mannlig Mastiff-blanding. Denne avlen skapte tre tannfarger; hvorav den ene ble holdt av Walden og kalt Chinook. Han var en utrolig sledehund som viste seg å være grunnlaget for alle Chinooks anerkjent i dag.

Walden begynte å avl Chinook til mindre og raskere kvinner som ble raffinert i utseende. Dette produserte lettere og raskere hunder, men svimlet feide gjennom kennelen, og bare forlot Chinook i live. Chinook døde senere mens han ledet admiral Byrds ekspedisjon til Antarktis. En nabo til Walden begynte en avlsregime med tre hunder som hun hadde kjøpt fra ham. I 1940 ble naboens 20 hunder solgt til Perrys. De var medvirkende til videreføringen av denne fantastiske hunderasen.

Mat / Diet

Høy kvalitet, tørr kibble er nødvendig for å holde en Chinook i toppstand. Han er atletisk, så maten må formuleres for aktive hunder. Denne rasen bør ikke tilføres en diett av våt mat, da det kan forårsake tannproblemer som tannkjøttsykdom, tannråte og ondskapsfarlig pust.
Høy kvalitet, tørr kibble er nødvendig for å holde en Chinook i toppstand. Han er atletisk, så maten må formuleres for aktive hunder. Denne rasen bør ikke tilføres en diett av våt mat, da det kan forårsake tannproblemer som tannkjøttsykdom, tannråte og ondskapsfarlig pust.

Chinooks er utrolig intelligente hunder og ganske rask å lære.

Opplæring

Chinooks er utrolig intelligente hunder og ganske rask å lære. De kan være litt påtrengende, så regelmessige og repeterende treningsøkter er nødvendig. Chinooks kan være veldig flink og de vil forvente å få rikelig med velsmakende behandler under treningsøktene. Denne rasen kan utmerke seg i mange av hundesporter, inkludert lydighet. De har muligheten til å bli store terapi hunder og service hunder også.

Vekt

Den gjennomsnittlige Chinook skal veie mellom 55 og 70 pounds.

Temperament / Behavior

The Chinook har et jevnt temperament og er forsiktig og kjærlig. Fordi de er myke og tålmodige, er de gode med både barn og funksjonshemmede. Det er ikke et aggressivt bein i kroppene sine og er ikke kandidater for å være vakthund eller beskyttere, men; Chinooks størrelse kan skremme potensielle innbruddstyv.

Denne rasen er ikke kjent for å være en barker, selv om de gjør det grundig å grave seg. The Chinook vil ha bakgården din, slik at den ble invadert av en gruppe gigantiske kaniner. Hullene vil være store og dype nok til å installere en formidably størrelse bush! Han ønsker konstant følgesvenn fra sin aktive familie og gjør det ikke bra når han står alene i lengre perioder.

Vanlige helseproblemer

For det meste er Chinooks ganske sunne hunder. De er utsatt for visse lidelser som katarakt, beslag og hoftedysplasi. Hudallergi har også vært kjent i rasen.
For det meste er Chinooks ganske sunne hunder. De er utsatt for visse lidelser som katarakt, beslag og hoftedysplasi. Hudallergi har også vært kjent i rasen.

Forventet levealder

Den gjennomsnittlige Chinook lever vanligvis til å være mellom 12 og 15 år.

Treningskrav

Hver hund krever noen form for trening, men Chinook er en rase som ønsker det. Han vil aldri løpe rundt bakgården fange og bringe tilbake baller eller Frisbees, men han vil være en klar, villig og i stand til å jogge kompis eller vandringskammerat. Denne hunden vil gjerne spasere gjennom nabolaget med deg på den andre enden av snor eller hopp i bilen for en tur til dyrebutikken. Med dette sagt, vil han være begeistret for å trekke barnas sledder gjennom snøen om vinteren og gjøre det utrolig. Han vil til og med trekke dem rundt i vognene sine om sommeren. Det er rett og slett at han ikke ble født for å hente ting, og få Chinooks nyter den kjedelige oppgaven.

Etter en god treningsøkt, vil han være ganske glad for å strekke seg ut på kjøkkenet mens du lager middag eller krølle seg ved siden av deg på sofaen og se på TV. The Chinook er en rolig følgesvenn innendørs, forutsatt at han har trening hver dag.

The Chinook har et jevnt temperament og er forsiktig og kjærlig.

AKC

The American Kennel Club skriver: "The Chinook ble utviklet i New Hampshire som en sledehund, hvis funksjon var å lage og slede hundekjøring.Bredd for å kombinere kraften til frakt raser med hastigheten til lette racer sledehunder, han er en atletisk, hardkjørt hund. The Chinook, som heter "varm vintervind" i Inuit, ble kåret til New Hampshire's State Dog i 2009. "The Chinook ble anerkjent av AKC i 2014.

Frakk

Chinook har et tykt dobbeltfrakk som ikke er kort eller langt. Det bør være tawny av natur, men varierer mellom en mild honning farge til et pulserende rødt gull. Mørkere hårtråd på halen og kontrasterende markeringer på innsiden av øynene, nesen og ørene er ganske ønskelig i rasen. Hvit er en feil i henhold til rasen standarden.

Hvis shedding var en sport, ville Chinook være en automatisk mester. Hans doble kappe kaster profuselt to ganger hvert år. Daglig børsting er nødvendig for å holde hunden komfortabel og ditt vakuum fri for tilstopping. Bading er bare nødvendig når hunden begynner å lukte dårlig.

valper

Det er viktig at Chinook valper går til hvalp barnehage klasser. Dette vil starte ham med det grunnleggende om trening, så vel som å gi ham muligheten til å sosialisere seg med andre hunder så vel som andre mennesker. Du må huske på at Chinook valper er langt og få mellom. Det kan ta rundt to år for noen å få en valp. For det meste er valper forbeholdt år før de er til og med oppfattet.