Logo no.sciencebiweekly.com

Cocker-Pei

Innholdsfortegnelse:

Cocker-Pei
Cocker-Pei

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Cocker-Pei

Video: Cocker-Pei
Video: Clumber Spaniels 2024, April
Anonim
  • Høyde: 18-21 tommer
  • Vekt: 40-65 lb
  • Levetid: 10-15 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Singler, eldre og familier med barn og andre kjæledyr, bor i et hus eller en stor leilighet, med eller uten verft
  • temperament: Ivrig etter å snakke, intelligent, sta, sosial, vennlig, beskyttende, lojal, kjærlig
  • Sammenlignbare raser: Kinesisk Shar-Pei, Cocker Spaniel

Cocker-Pei Grunnleggende

Cocker-Pei er en designer crossbreed fra USA.

stamtavle

Cocker-Pei er et kryss mellom en renraset Shar-Pei og Cocker Spaniel.
Cocker-Pei er et kryss mellom en renraset Shar-Pei og Cocker Spaniel.

Cocker-Pei kan være stædig og sterkvilje, men disse hundene vil svare godt på positiv forsterkningstrening.

Mat / kosthold

Du bør mate Cocker-Pei med en høykvalitets hundemessig mat for å sikre at han får all den ernæringen han trenger for å være sunn og energisk hver dag. Et godt sted å starte er 2½ til 3 kopper tørr hundemat hver dag, men del dette beløpet i to måltider per dag.

Du kan snakke med veterinæren din om du tror at hunden din skal spise mer eller mindre. Og hvis du planlegger å matche din pooch en høykvalitets hermetisert hundemat, må du også redusere mengden tørr mat du gir, slik at hunden din ikke ender opp med å spise for mye og få for mye vekt.

Opplæring

Cocker-Pei kan være stædig og sterkvilje, men disse hundene vil svare godt på positiv forsterkningstrening. Sett deg selv som leder av pakken, og hold deg til rutiner som vil omfatte en fast og tålmodig holdning, sammen med godbiter, ros og andre fordeler. Nøkkelen er å være konsistent og rolig, da disse hundene vil ønske å ta vare på deg hvis du tar den rette treningsmetoden.

For å få best mulig resultat, må du trene valpen så snart som mulig. Sosialisering er også viktig med Cocker-Pei, da disse hundene må samhandle med en rekke mennesker og andre kjæledyr for å være komfortabel rundt dem alle.

Disse hengivne hundene kan til og med bli utdannet til å jobbe i militær, herding, sighting og racing, så de er allsidige og gjør fremragende arbeid når de er riktig trent og omsorgsfullt.

Vekt

En middels til stor bredde, Cocker-Pei veier mellom 40 og 65 pounds.

Temperament / Behavior

Cocker-Peis er kjent for å være svært sosiale hunder med vennlige personligheter. De er nivåhøyde, milde og ømme rundt barn, andre hunder og andre kjæledyr, og de vil glede seg over å være rundt andre hunder i husstanden som kan beholde dem.

Når Cocker-Pei er ulykkelig eller kjedelig, kan han bli støyende og begynne å gøte. Imidlertid er disse hundene også kjent for å bjeffe noen ganger mens de spiller. Denne hundens bark er høy og dyp, og kjæledyret ditt vil varsle deg om mistenkelig aktivitet og til folk som går i nærheten av hjemmet ditt, så han kan også gjøre en god vakthund.

En Cocker-Pei kan bli litt for besittende av sin menneskelige familie, og kan til og med føle seg sjalu hvis han ikke får nok oppmerksomhet, så før du introduserer en i hjemmet ditt, må du sørge for at du har tid til å tilegne deg denne kjærlige og lojale kjæledyr.

Vanlige helseproblemer

Som med alle andre hybridhunderraser, kan Cocker-Pei være utsatt for de helsemessige forholdene som oftest påvirker foreldras raser. Det er imidlertid ingen måte å avgjøre hva en enkelt hunds helse vil være i det lange løp, og det er ingen garanti for at en bestemt hund vil arve helseproblemer.
Som med alle andre hybridhunderraser, kan Cocker-Pei være utsatt for de helsemessige forholdene som oftest påvirker foreldras raser. Det er imidlertid ingen måte å avgjøre hva en enkelt hunds helse vil være i det lange løp, og det er ingen garanti for at en bestemt hund vil arve helseproblemer.

Ikke desto mindre er det en god ide å være minst klar over hvilke problemer som vanligvis påvirker Shar-Pei og Cocker Spaniel, slik at du kan holde øye med dem i Cocker-Pei. Disse lidelsene inkluderer patellar luxation, oppblåsthet, kreft, hudproblemer, epilepsi, øyeproblemer, hypothyroidisme, leddysplasi, hovnehudsyndrom, allergier, autoimmun hemolytisk anemi (AIHA) og øreinfeksjoner.

Forventet levealder

Cocker-Pei har en gjennomsnittlig levetid på 10 til 15 år.

Treningskrav

Cocker-Peis krever en moderat mengde mosjon hver dag. Når du tar en hund eller en jogge, vil hunden kunne frigjøre sin energi på en positiv måte, mens han holder seg i form.

Å ta med kjæledyret til en hundepark kan være mye moro for ham, men du kan også la hunden løpe fritt i ditt trygge og lukkede bakgårdsområde.

Bare vær oppmerksom på at disse hundene kan trette raskt og overopphetes lett, så du må kanskje gi din pooch en kort pause i løpet av trening eller spilletid.

Cocker-Peis er kjent for å være svært sosiale hunder med vennlige personligheter.

Anerkjente klubber

Cocker-Pei er ikke anerkjent av American Kennel Club, da det regnes som en hybrid rase. Imidlertid er denne rasen anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), Dog Registry of America, Inc. (DRA) og International Designer Canine Registry (IDCR).

Frakk

En Cocker-Peis kappe kan være grov og kort som en Shar-Pei, eller myk, bølgete og kort som en Cocker Spaniel. Shedding vil være lav til moderat, og grooming behovene er moderate.

For å holde pelsen ren og glatt, bør du pusse hunden din to til tre dager i uken. Pass på at hundens rynker forblir tørre, og bade hunden din når han blir for skitten.

valper

Cocker-Pei valper er helt søte, noe som gjør dem vanskelig å motstå.Barn, spesielt, vil ha tak i disse hundene og begynne å klappe dem og leke med dem, men du må lære barna dine å håndtere disse kjæledyrene med forsiktighet.

Sosialisering og trening Cocker-Pei i ung alder vil sikre at han blir komfortabel rundt en rekke mennesker og kjæledyr, så start så snart du kan.

Fotokreditt: AppleBlossom12 / Flickr

Anbefalt: