Logo no.sciencebiweekly.com

dalma~~POS=TRUNC

Innholdsfortegnelse:

dalma~~POS=TRUNC
dalma~~POS=TRUNC

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: dalma~~POS=TRUNC

Video: dalma~~POS=TRUNC
Video: Coton De Tulear puppy SO FRIGGEN CUTE! 2024, April
Anonim
  • Høyde: 19-27 tommer
  • Vekt: 45-70 lb
  • Levetid: 10-12 år
  • Gruppe: AKC Non-Sporting
  • Passer best for: Familier med eldre barn, aktive singler, vakt plikt, hus med verft, landlige områder
  • temperament: Energisk, entusiastisk, boisterøs
  • Sammenlignbare raser: Bretagne, Cavalier King Charles Spaniel

Dalmatiske grunnleggende

Takket være en stor størrelse, en lys hvit jakke, svarte flekker og en Disney-film eller to, er det få raser av hunden mer beryktet i verden enn en dalmatisk. Ofte forbundet som den slags hunder som hjelper brannmenn og politi, er dalmatere beryktet gode arbeidere og omfatter en selvsikker, vennlig rase.

Og som den eneste merkede hundesorten, er de ikke akkurat vanskelig å få øye på.

Men hva handler det om dalmatere som synes å fange våre fantasi? Var det filmen? Eller er det bare rasens ånd? Tross alt, hvis du vurderer å kjøpe en hund til din familie, kan du oppleve at ingenting kan lyse opp barnas øyne, akkurat som å nevne en dalmatisk.

Hva er de rette forholdene for en dalmatisk? Som du er ute etter å finne ut, er dalmatere en aktiv rase som nyter oppmerksomhet og elsker å få en god trening - spesielt hvis det er selskap som er involvert. Hvis du vurderer å bli en dalmatisk selv, er det noen fakta som kan hjelpe deg med å forstå denne unike hundehunden bedre.

Som den eneste merkede hundehunden, er de ikke akkurat vanskelig å få øye på.

Opprinnelse

Tatt i betraktning de kalles dalmatere, kan man tro at de er fra et ferdig, langt bort sted som Dalmatia. Dumt, ikke sant? Vel, det er tilfelle - bortsett fra at Dalmatia ikke er gjort opp. Det er en region i Kroatia, og historikere oppdager dalmaterne der tilbake til slutten av 1700-tallet.

Selv om det er det offisielle opprinnelseslandet, er Dalmatian faktisk en engelsk hund, som har blitt utviklet og oppdrettet primært i England. Sannheten er at det ikke er mye å vite om den dalmatiske rasen.

Dalmatierne sies å være fra Kroatia i midten av 1800-tallet, slik det er offisielt kjent nå, og ble sies å bli brukt som vakthund. Takket være en sporty, aktiv engelsk avl, er dalmatere nå kjent som hunder som kommer sammen med en rekke dyr - spesielt hesten - og viser sterke jakt- og sportsinstinkter.

stamtavle

Det er lite presedans for å etablere stamtavlen til dalmatere, selv om noen i Kroatia vil fortelle deg at de kommer ned fra vakthunder og krigshunder i Dalmatia-regionen. Moderne dalmatere sporer deres instinkter og avl til England, hvor dalmatere ble avlet for å jobbe med vogner. Dette forklarer Dalmatians instinkt å følge hester når de blir sett. Dalmatierne brukes for tiden ofte i brannslukking takket være dens sterke instinkter og selvsikker natur, samt et sunt svar på vanlig trening.

Mat / kosthold

Dalmatierne har ikke mange strenge behov når det gjelder kostholdet. Som avid trener kan denne rasen oppdrive en appetitt, men bør mates tilsvarende for å skape en magert og sunt utseende. Dalmatierne bør ikke bli matet bearbeidede matvarer eller matvarer beregnet til konsum.
Dalmatierne har ikke mange strenge behov når det gjelder kostholdet. Som avid trener kan denne rasen oppdrive en appetitt, men bør mates tilsvarende for å skape en magert og sunt utseende. Dalmatierne bør ikke bli matet bearbeidede matvarer eller matvarer beregnet til konsum.

Dalmatians har mye utholdenhet og utholdenhet.

Opplæring

Fordi dalmatere ofte brukes i brannslukking, er det ingen tvil om at det er trangt å trene. En god trener kan få en dalmatiker til å opptre veloppdragen og selvsikker, men aldri altfor aggressiv. Som mange assertive dyr kan en dalmatier generelt være mer selvsikker i nærvær av en svak eller underdanig trener eller hundeier. Av denne grunn er det spesielt viktig å være selvsikker og kommandere rundt en dalmatisk. Denne hunden rasen som forstår sin rolle kan komme godt sammen med andre dyr i ditt hjem.

Vekt

Dalmatierne er relativt høye, men også magre - de burde være et sted rundt 55 pund. Avvikende for langt fra normen (enten over eller undervektig) kan forårsake helseproblemer nedover linjen. En hund med mye aktivitet og god sunn mat lett tilgjengelig bør ikke ha problemer med å opprettholde en sunn vekt. Mannlige dalmatere kan være tyngre enn kvinner.

Temperament / Behavior

Dalmatierne er veldig aktive. Stereotypen til den aktive hunden som prøver å få eieren til å spille kan godt passe Dalmatian, da den er mager og i stand til mye mosjon og virkelig nyter andres selskap når det er aktivt.

Dalmatierne har rikelig med utholdenhet og utholdenhet, så hvis du ønsker å komme i form, kan det ikke være en dårlig ide å finne en dalmatiker. Denne rasen har også en god del allsidighet, både som en familie kjæledyr og som en show hund som er i stand til å sette på et godt show og lytte til lydighet trening.

Siden dalmaterne kan være ganske store, er det viktig at de er klar over deres rolle i familien din. Som enhver annen hund, er det viktig at du kan håndheve riktige grenser med hunden din.

Vanlige helseproblemer

Selv om hip dysplasi er et hyppig problem hos mange hunder, er det ikke et stort problem for mange dalmatere. Andre helseproblemer som beinsporer og artrittiske tilstander kan imidlertid plage hunden din, spesielt ettersom den blir avansert i mange år.Dalmatierne har også en genetisk predisposisjon til døvhet, et problem som mange hunder må ha å håndtere, men som er uttalt i dalmatere.
Selv om hip dysplasi er et hyppig problem hos mange hunder, er det ikke et stort problem for mange dalmatere. Andre helseproblemer som beinsporer og artrittiske tilstander kan imidlertid plage hunden din, spesielt ettersom den blir avansert i mange år.Dalmatierne har også en genetisk predisposisjon til døvhet, et problem som mange hunder må ha å håndtere, men som er uttalt i dalmatere.

Forventet levealder

Dalmatians lever en typisk levetid for mange hunder, ca 10-12 år.

Treningskrav

Du kan kategorisere Dalmatian som en høyøvelseshund. Med styrke og utholdenhet, vil denne rasen være i stand til å håndtere nesten hvilken som helst øvelse du kaster på den innen grunn. De kan overlast mange mennesker når det er på tide å besøke parken og nyte å bli hyppige turer. Å sørge for at hunden din får nok mosjon er avgjørende for å opprettholde en balansert personlighet, så sørg for at du ikke forsømmer en dalmatisk treningskrav.

Så langt som ekstra øvelser, er dalmatere i stand til mye, noe som delvis er grunnen til at de brukes i mer avanserte scenarier som brannslukning og i hundeshow.

Dalmatian er våken og aktiv, har stor utholdenhet, fart og intelligens.

AKC

Ifølge den amerikanske kennelklubben: Den eneste oppdagede rasen, den dalmatiske er våken og aktiv, har stor utholdenhet, fart og intelligens. Deres arbeids- og idrettsarv gjør dem egnet som både familiedyr eller forestillingsdyr, og de er ofte funnet i showet, lydighet og smidighet, eller galoppere ved siden av en hest som trenerhund i 'road trials'.

Frakk

Dalmatierne har en unik flekk som gjør dem til en av de mer umiskjennelige rase du kommer over. De er også hyppige shedders, spesielt på sesongbasert basis. Håret deres er kort, men dette vil kreve minimal pleie og klipping.

valper

Dalmatiske valper er født helt hvite og utvikler sine flekker senere - så vær ikke bekymret for hvite dalmatere hvis du bare ser dem som valper. Det er viktig å sosialisere din dalmatier fra en tidlig alder og sørge for at den kjenner sine grenser, da dalmatere ikke har noe imot å ta en selvsikker rolle hvis ingen selvsikker mennesker er rundt.

Fotokreditt: Eric Isselee / Shutterstock