Logo no.sciencebiweekly.com

Dalmador

Innholdsfortegnelse:

Dalmador
Dalmador

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Dalmador

Video: Dalmador
Video: 200 fraser - Kroatiska - Svenska 2024, April
Anonim
  • Høyde: 19-24 tommer
  • Vekt: 50-80 lb
  • Levetid: 10-14 år
  • Gruppe: Ikke aktuelt
  • Passer best for: aktive familier som kan forplikte seg til en vanlig treningsrutine, familier med barn og andre kjæledyr, de som søker et kjæledyr med vaktmesterskap.
  • temperament: Vennlig, beskyttende, lekfull, lojal
  • Sammenlignbare raser: Labrador Retriever, Dalmatian

Dalmador Grunnleggende

Dalmador er en mellomstor til stor størrelse hund og trenger en mat som er spesielt tilpasset sin alder og aktivitetsnivå. Kibble størrelse bør være stor (for å forhindre gobbling), og du kan forvente at han skal forbruke mellom 2,5 og 3,5 kopper daglig. Fordi dalmatere pleier å få urinstein, er konstant ferskvann viktig for ham. Mat bør alltid være topp kvalitet og indikere "kjøtt" som en første ingrediens og med hip dysplasi en bekymring fra Labrador-siden, er mat som inkluderer glukosamin et godt alternativ. Labradorer har en tendens til å overvære så plasser måltidene sine over to eller flere matvarer, og sørg for å unngå fyllstoffer som karbohydrater og korn som vil motvirke ham fra å spise for å føle seg full.

Dalmador er hybriden av to meget lyse raser som ofte brukes som servicehunder.

Opplæring

Dalmador er hybriden av to meget lyse raser som ofte brukes som servicehunder. Til tross for hans intelligens kan han være litt av en håndfull når det kommer til trening, og som mange hunder vil trenge en konsistent tilnærming gjennom valpen sin - spesielt når det gjelder regjering i sin tendens til å bjeffe eller hylle. Resultatene kommer, men de vil ikke være raske. Som med alle hunderaser, er en positiv, belønningsbasert tilnærming til lydighet og sosialiseringstrening best. Fast, konsistente instruksjoner ledsaget av mye ros og ditt valg av belønning vil resultere i en rask og vellykket treningsprosess.

Vekt

Dalmador regnes som en middels til stor bredde, og når den vokser, vil den veie 50-80 pounds avhengig av kjønn.

Temperament / Behavior

Dalmador er en vennlig, tillitsfull rase som er svært lojal mot sin pakke og en god følgesvenn. Han anser seg for å være en viktig del av familienheten og elsker å bli med i alle aktiviteter. Fordi dalmatierne opprinnelig ble oppdrettet for å være våtdommer, har Dalmador et vaktinstinkt og kan være raskt å bjeffe hvis han føler at det er berettiget, men ikke aggressivt. Lab-siden produserer en vennlig og munter personlighet som sammen med den våken Dalmatian produserer en fantastisk, intelligent hund som er lett å trene og ivrig etter å tilfredsstille.

Vanlige helseproblemer

Image
Image

Hybridhunder opplever ikke nødvendigvis de samme helseproblemene som plager sine rasefamilier, men potensielle eiere bør ta seg tid til å undersøke helseproblemer som kan sendes ned til hunden sin. Både Dalmatians og Labrador retrievers kan lide av hip og albue dysplasi, og dalmatere kan være utsatt for ikke bare nyrestein og døvhet, men har rangert 11th ut av mer enn 3000 hundene testet, for skjoldbruskkjertelproblemer.

Forventet levealder

Dalmador har en forventet levetid på 10-14 år.

Treningskrav

Dalmador er en aktiv hund som trenger daglig trening for å opprettholde sin vekt og holde ham mentalt og fysisk egnet. Hans sosiale natur betyr at han vil gjøre det bra i en hundepark eller avstandssone, men hans tendens til å bli altfor spent resulterer i et pooch som skal overvåkes. Han trenger daglige turer og treningsaktiviteter som inkluderer henting eller smidighetstrening.

Dalmador er en vennlig, tillitsfull rase som er svært lojal mot sin pakke og en god følgesvenn.

Anerkjente klubber

Også kjent som Delmador eller Labradal Retriever, er Dalmador ikke medlem av AKC, men han er medlem av International Designer Canine Registry (IDCR), American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Breed Registry (DBR) ), Designer Dogs Kennel Club (DDKC og Dog Registry of America, Inc. (DRA).

Frakk

Dalmador vil absolutt arve litt variasjon av det ikoniske flekkene som er forbundet med dalmatere. Det kan bli uttalt og svært synlig eller subtil med bare en smattering av lettere prikker på mørk pels. Hans korte, tette, vanntette dobbeltekk betyr at han er en temmelig tung gjeter og vil kreve regelmessig børsting - oftere i løpet av våren og høsten. Profesjonell grooming er ikke nødvendig, og bading kan gjøres på en "etter behov" basis. Ører skal inspiseres og rengjøres ukentlig og tennene børstes regelmessig.

valper

Dalmador valper bør testes for autoimmun tyroiditt som er vanlig på den dalmatiske siden av denne hunden. I tillegg kan en hørselstest kalt BAER utføres på valper så ung som fem uker som vil identifisere om han har arvet Dalmatians tilbøyelighet til døvhet. Husk denne valpen kommer fra en linje med hunder med felles problemer, så vær forsiktig så du ikke overexert ham og forårsake skader som kan være med ham for livet.

Fotokreditt: Bilevich Olga / Bigstock; Livet på hvitt / Bigstock; Ralli / Bigstock