Logo no.sciencebiweekly.com

Nederlandsk herde

Innholdsfortegnelse:

Nederlandsk herde
Nederlandsk herde

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Nederlandsk herde

Video: Nederlandsk herde
Video: Doberman Pinscher, 2018 National Dog Show, Working Group 2024, April
Anonim
  • Høyde: 21-24 tommer
  • Vekt: 50-70 lb
  • Levetid: 13-15 år
  • Gruppe: AKC Foundation Stock Service
  • Passer best for: Familier med barn, gårder / landlige områder, vekter, vaktplikt, hus med verft
  • temperament: Hengiven, lojal, energisk, entusiastisk arbeidstaker
  • Sammenlignbare raser: Tysk shepherd, belgisk herde

Dutch Shepherd Basics

Hollingen fra Nederland ble den nederlandske hyrden brukt som en gjeterhund på landsbygda og så på sauerflokker. Ikke bare måtte de beskytte dem, men disse hundene måtte holde sauene vekk fra avlinger ved å patruljere grensene til veien og feltene. Også, nederlandske hyrder fulgte får som de gjorde veien til fellesmarker, markeder og havner.

Den nederlandske hyrden var en jakkesøkt på gården, noe som gjorde ham uunnværlig for bønder. De ville holde høner bort fra kjøkkenhagen, besetningskyr for å melke og trekke melkekarrene. Denne rasen er en utmerket vakt- og vakthund, da de varslet bønder til fremmede. Ved 1900-tallet hadde sauerflokker alt annet enn forsvunnet i Nederland, så den nederlandske hyrden var ikke lenger nødvendig på gården. Imidlertid blir denne rasen nå brukt som en politihund, som en søke- og sporinghund og som en guidehund for de blinde, da den er svært trenbar.

Rasens tall har gått ned, og det er ikke så populært som den belgiske hyrden eller tyske hyrden i Nord-Amerika. Selv i Nederland er de nederlandske hyrder sjeldne, og den trådhårde sorten er få og langt mellom.

stamtavle

Deler en lignende standard til belgiske og tyske hyrder, den nederlandske hyrde opprinnelsen kan spores til de samme kontinentale herding hundene. Denne rasen utviklet seg tidlig på 1800-tallet i den sørlige delen av Nederland og Belgia.

Mat / kosthold

Som med mange raser, har den nederlandske hyrden det beste med en høy kvalitet kibble. For å holde huden og pelsen skinnende og sunn, vil du kanskje legge til et laksolje-tilskudd til kostholdet. Og fordi dette er en aktiv rase, sørg for at hunden din får nok mat til å holde sitt energinivå oppe.
Som med mange raser, har den nederlandske hyrden det beste med en høy kvalitet kibble. For å holde huden og pelsen skinnende og sunn, vil du kanskje legge til et laksolje-tilskudd til kostholdet. Og fordi dette er en aktiv rase, sørg for at hunden din får nok mat til å holde sitt energinivå oppe.

Den nederlandske hyrden er en fornøyelse å trene.

Opplæring

Den nederlandske hyrden er en fornøyelse å trene. Denne rasen er intelligent - faktisk er det antatt å være den mest kompetente av alle gjeterhunder, spesielt når det gjelder smidighet, lydighetskonkurranser, vaktpliktig, herding og etterspørsel. Dette gjør også rasen et godt valg for serviceplikt, politiarbeid og søk og redningstrening.

Fordi denne rasen er så smart, er det viktig å etablere rollen som pakleder. Din nederlandske hyrde må lære seg sin plass i familienheten. Fordi denne hunden vil vise sin dominans gjennom å grove og bite, må rollen din etableres helt fra starten. Når lederen er etablert, vil den nederlandske hyrde jobbe sammen med deg og kan jobbe uavhengig med enhver oppgave du tildeler.

Selv om dette er en vennlig hund mot folk han kjenner, vil den nederlandske hyrde gi deg beskjed når en fremmed kommer nær hjemmet ditt. Siden han ble avlet for å se over flokker, er hans vakterferdigheter overførbare til ditt hjem.

Vekt

Den nederlandske hyrden veier mellom 50 og 70 pund.

Temperament / Behavior

Pålitelig, våken, intelligent og intuitiv, den nederlandske hyrden er lojal mot sin familie. Du finner denne hunden å være hengiven, glad og lydig - en fantastisk kombinasjon i en hund. Hvis du har andre hunder i husstanden, ikke noe problem; denne rasen liker andre dyr.

For å holde ham glad, trenger den nederlandske hyrde mye fysisk og mental stimulering. Dette er en selvstendig rase, så den nederlandske hyrde kan ha egen vilje. Mest av alt, elsker denne hunden oppmerksomhet og elsker å lære.

Vanlige helseproblemer

Den nederlandske hyrden har ingen alvorlige fysiske eller mentale arvelige sykdommer. Det har vært noen rapporter om hip dysplasi, men disse tilfellene er ganske lave.
Den nederlandske hyrden har ingen alvorlige fysiske eller mentale arvelige sykdommer. Det har vært noen rapporter om hip dysplasi, men disse tilfellene er ganske lave.

Å kjøpe en valp fra OFA-sertifiserte foreldre (både hofter og albuer) reduserer risikoen for dysplasi. OFA-resultater for sertifiserte dysplasiafrie nederlandske hyrder kan ses på Ortopediske Foundation for Animals nettsiden.

Forventet levealder

Den nederlandske hyrden har en gjennomsnittlig levetid på 13 til 15 år.

Treningskrav

En utmerket allsidig brukshund, den nederlandske hyrden utmerker seg med smidighet, lydighetskonkurranser, vaktarbeid, herding og felter. Du må være aktiv for å holde tritt med denne hunden. Daglig trening er en nødvendighet - ta hunden din ut for mange turer, løp, fotturer eller sykkelturer. Du bør ha en hage, så hunden din kan løpe rundt på egen hånd.

Hvis din nederlandske hyrde ikke får den aktiviteten han trenger, vil han finne sin egen fornøyelse. Dette inkluderer å ødelegge dine eiendeler. Han trenger å jobbe, både mentalt og fysisk.

Pålitelig, våken, intelligent og intuitiv, den nederlandske hyrden er lojal mot sin familie.

AKC

Den nederlandske hyrden blir registrert i AKC Foundation Stock Service. AKC gir denne tjenesten slik at rase raser kan fortsette å utvikle seg samtidig som de gir sikkerhet for en pålitelig og anerkjent avenue for å opprettholde sine poster. FSS raser er ikke berettiget til AKC registrering.

Siden 1995 har kennelklubben i registret for den nederlandske hyrden i USA vært United Kennel Club (UKC).UKC-registrerte nederlandske hyrder konkurrerer med suksess, lydighet, smidighet, rally, dockspring, lure coursing og tidligere i beskyttelse / politiet hund hendelser gjennom det nå avslørte Dog Sport programmet. UKC har registreringer av mer enn 850 permanent registrerte nederlandske hyrder, og denne tallet øker til mer enn 1000 når valper fra registrerte søppel legges til. The American Dutch Shepherd Association sier at de opprettholder en liste over hundene som er registrert i American Kennel Clubs FSS database, og siden april 2012 har totalt 58 nederlandske hyrder blitt registrert i USA og Canada.

Frakk

Det finnes tre forskjellige typer nederlandske Shepherd-strøk. Disse er shorthair (ganske vanskelig, ikke for kort); wirehair (krøllete, middels lengde hår som er tett hard og tousled); og langhår (lang, rett, flat og hard). Med alle frakktyper forblir fargen den samme: forskjellige brindler i alle nyanser av gull og sølv. Gull kan variere fra lys sand til kastanjetrød.

valper

Sosialisering bør starte i en tidlig alder for den nederlandske hyrden. I tillegg bør lydighetstrening starte så snart som mulig for å etablere rollen som pakeleder.

Fotokreditt: Larry Pickett; Carole Field / Dutch Shepherd Dog Club of America

Anbefalt: