Logo no.sciencebiweekly.com

Doxiepoo

Innholdsfortegnelse:

Doxiepoo
Doxiepoo

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Doxiepoo

Video: Doxiepoo
Video: Entrenamiento de Dogo Argentino de 6 meses 2024, April
Anonim
  • Høyde: 17-23 tommer
  • Vekt: 10-30 lb
  • Levetid: 10-15 år
  • Passer best for: Singler, par, familier med eller uten barn
  • temperament: Hengiven, lekfull, intelligent, vennlig
  • Sammenlignbare raser: Dachshund, Poodle

Doxiepoo Grunnleggende

Doxiepoo er også kjent som Doxiedoodle, Dachshundpoo eller Dachshunddoodle … men Doxiepoo er uten tvil den søteste å si og enkleste å uttale. Avhengig av hvor mye Doxiepoo tar fra foreldrene, kan det hende at puddelens hypoallergene pels har en lette treningsevne. Jo mer de tar fra deres Dachshund foreldre, desto større er sjansen for å ha kort pels og en lengre, nedre ramme.

Generelt er Doxiepoo en velsignet hund som ikke har noe problem å være deres mester eneste kilde til kjærlighet og oppmerksomhet. Men bør din Doxiepoo bli introdusert til barn når deres valper, vil han uten tvil vokse opp og tenke at de er alle søsken. De tar ikke lett til andre kjæledyr, med mindre de er sosialisert i ung alder. Av denne grunn anbefaler vi at Doxiepoo er den eneste pooch i huset - stol på oss, de vil gi nok underholdning for en levetid på latter!

Hvis du er konsekvent, hold positiv holdning og alltid belønne god oppførsel med godbiter, vil Doxiepoos uten tvil lære hvert triks i boken … og så noen.

Doxiepoo Origin

Doxiepoo er en blanding mellom en Dachshund og Toy Poodle. Pudelen stammer fra Tyskland (ikke Frankrike), og ble mest brukt som vannhuggere. Når jegere ville skyte ender, var Poodles de firebente svømmere som ville få dem fra innsjøer og elver. De er lett trente, onde og ikke liker å være alene.

Dachshunds oppsto også i Tyskland, men i motsetning til Poodles som hentet den jakte, var de jegerne! Da de forgrenet seg til Storbritannia, ble de oppdrettet for å bli følgesvenner i stedet for jegere. I dag er de for det meste ledsagende hunder som alltid er opptatt av en god film, knuste knapt i fanget ditt.

I løpet av de siste to tiårene har mange rase hunder blitt kryssavlet for å lage nye designerhundraser som kombinerer likheten og egenskapene til to forskjellige raser. Doxiepoo er resultatet av å blande en renraset Dachshund og en purebred Poodle.

stamtavle

The Doxiepoo er en blanding mellom en Toy Poodle og Dachshund.

Mat / kosthold

Disse hundene har en tendens til å overvære eller bli overvekt på grunn av for mange behandler eller hundemat. For å kontrollere deg Doxiepoo vekt, bare mate dem 1,5 til 2 kopper premium hundemat delt mellom en til tre sittings og ikke behandle dem for mange doggy kjeks. Husk, en godbit er bare en godbit hvis du får det med sparsomt!
Disse hundene har en tendens til å overvære eller bli overvekt på grunn av for mange behandler eller hundemat. For å kontrollere deg Doxiepoo vekt, bare mate dem 1,5 til 2 kopper premium hundemat delt mellom en til tre sittings og ikke behandle dem for mange doggy kjeks. Husk, en godbit er bare en godbit hvis du får det med sparsomt!

Avhengig av hvor mye Doxiepoo tar fra foreldrene, har eller kanskje ikke puddelens hypoallergene pels og lett trening.

Opplæring

Poodles er kjent for å være noen av de enkleste hundene rundt å trene. De krever færre repetisjoner og belønninger enn andre raser å vite når de har gjort noe riktig. Dachshunds, derimot, er ganske sta når det gjelder å lære nye ting. De er lett distrahert og er ikke de beste for utålmodige kjæledyr foreldre. Avhengig av hvor mye Doxiepoo tar fra begge foreldre, kan de være vanskelige å trene først. Men hvis du er konsekvent, hold en positiv holdning og alltid belønne god oppførsel med godbiter, vil Doxiepoos uten tvil lære hvert triks i boken og deretter noen.

Vekt

Doxiepoos kan være så små som en leketøy hunderavdeling når de er voksen voksne eller de kan vokse opp til en mellomstor hund, avhengig av hvor mye de tar fra hver forelder. Dette kan få dem til å veie hvor som helst mellom 10-30 pounds.
Doxiepoos kan være så små som en leketøy hunderavdeling når de er voksen voksne eller de kan vokse opp til en mellomstor hund, avhengig av hvor mye de tar fra hver forelder. Dette kan få dem til å veie hvor som helst mellom 10-30 pounds.

Temperament / Behavior

Kjærlig og lojal, Doxiepoo elsker å være ved deres favorittpersons side uansett hvor de er (badet er ingen unnskyldning for å dele fra denne lille hunden!). De er veldig folkorienterte og elsker å kysse sine familier til døden. Men vær forberedt på å ha liten min-meg på din Doxiepoo på hvert hjørne av ditt hjem, da de er tilbøyelige til å kaste, uansett hvor mye de tar fra begge foreldre. Det handler bare om hvor lenge eller kort deres pels er og hvor mye de kaster, ikke om de kaster.

Disse små gutta er overraskende gode vekter som umiddelbart vil bjeffe på et hvilket som helst tegn på en fremmed i deres ydmyke bolig (selv om du inviterer dem inn), noe som ikke er uvanlig i små raser. Dessverre kan dette vise seg å være irriterende, spesielt hvis de er redd for høye lyder som lastebiler som går gjennom eller lyn (selv om de fleste hunder er redd for sistnevnte). Den gode nyheten er at når de kjenner igjen nybegynneren, er det ingen trussel mot dem, de varmes opp til deres nærvær og vil gjenoppta sin kose personlighet igjen.

Selv om de gjør det bra med barn, er de ikke kjent for å være de vennligste mot andre kjæledyr hvis de ikke har blitt sosialisert riktig. Skulle du få en Doxiepoo-pup, husk å sosialisere dem tidlig med andre dyr som hunder og katter, slik at de er kjent med dem og ikke tenker på dem som fiender. Hvis du sosialiserer dem riktig, bør de være vennligere mot andre dyr og mennesker.

Vanlige helseproblemer

Fordi det er en kryssavlet hund, kan Doxiepoo arve noen av foreldrenes helseproblemer.Dachshunds er i fare for hundens knusende sykdom, øyeomsorgsproblemer, hip dysplasi, intervetebral disk sykdom, urinveis problemer, hjertesykdom, patellar luxation og anfall. Toypudler er utsatt for like mange genetiske sykdommer, inkludert immunforsvaret hemolytisk anemi (IMHA), forsvunnet stifle, diabetes, epilepsi, hjertesykdommer, øreinfeksjoner, hudproblemer og fordøyelseskanaler.

Husk at bare fordi denne rasen er utsatt for disse helseproblemene, betyr det ikke at de vil arve dem. Men som hunder blir eldre, er de mer utsatt for å utvikle dem. For å holde fast på hundens helse, husk alltid å ta dem til veterinæren for rutinemessige kontroller.

Forventet levealder

Denne designer hunden rasen kan leve fra 10-15 år.

Treningskrav

En god del trening er nødvendig for å holde disse hundene i form og brenne sin energi. Dette kan være i form av en spasertur rundt i nabolaget, en tur til din lokale hundepark eller til og med noen få innendørsspill etterfulgt av noen krig med deres favoritt leketøy.

Kjærlig og lojal, Doxiepoo elsker å være ved deres favorittpersons side uansett hvor de er!

Anerkjente klubber

The Doxiepoo er anerkjent av den amerikanske Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Breed Registry (DBR), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), Dog Registry of America (DRA) og International Designer Canine Registry (IDCR). Det er ikke anerkjent av American Kennel Club, da det regnes som en hybrid rase.

Frakk

Doxiepoos kan ha en rekke forskjellige hårlengder, farger og teksturer. Som på Dachshund kan pelsen være kort og grov og krever lite eller ingen grooming. Men bør de ta på puddelens karakteristiske frakk, som er lengre og curlier, vil de kreve regelmessig børsting og kanskje en trimme her og der for å holde pelsen i toppform. Farger spenner fra svart, brun, brun, grå, hvit eller en kombinasjon eller to eller flere av disse fargene.

valper

Som alle valper er Doxiepoo-valper utrolig små og spesiell omsorg må tas når de håndteres i ung alder. Alltid være til stede når et lite barn håndterer disse små hundene, selv når de vokser opp, da Doxiepoos ikke tar lette på barn som trekker pels, ører eller haler.

Fotokreditt: Daniel Norton / Flickr; Ray Larabie / Flickr