Logo no.sciencebiweekly.com

Golden Labmaraner

Innholdsfortegnelse:

Golden Labmaraner
Golden Labmaraner

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Golden Labmaraner

Video: Golden Labmaraner
Video: Sweet Rottweiler waits for his Golden Retriever girlfriend to come visit him! 2024, April
Anonim
  • Høyde: 22-25 tommer
  • Vekt: 65-85 lb
  • Levetid: 10-12 år
  • Gruppe: Ikke aktuelt
  • Passer best for: erfarne hundeeiere, aktive familier med barn og andre kjæledyr, hjem med store inngjerdede gårder, de som ser etter en vakthund
  • temperament: Lojal, intelligent, kjærlig, vennlig, mild, energisk
  • Sammenlignbare raser: Golden Retriever, Weimaraner, Labrador Retriever

Golden Labmaraner Basics

Du kan kanskje tro at når du samler tre populære jaktraser for å produsere en tri-cross Designer Dog, vil du ende opp med en pooch som er svært territoriell og bygget for ingenting mer enn jakten. Men du hadde feil. The Golden Labmaraner er en fantastisk familiehund som trekker sin karaktertrekk fra den milde, søte Golden Retriever, den lojale, lettgående Labrador Retriever og den energiske, men hengiven Weimaraner. Det som er bra med denne svært sosiale pooch er at han gjør det bra i et hushold med barn og andre kjæledyr, inkludert hunder. Mens sosialisering er viktig for å oppnå en ikke-konfliktfri pelsfamilie, jobber du med tre super intelligente raser som tar undervisning enkelt og vil være raske til å adlyde dine kommandoer hvis deres naturlige instinkter til å jage eller hente plutselig sparke inn.

The Golden Labmaraner samler tre forskjellige jaktraser til en fantastisk følgesvenn som elsker å være en del av alle familieaktiviteter.

Opprinnelse

Den gyldne labmaranen er en designerhund, og det er sannsynligvis at han først oppsto på 1980-tallet når det er praksis å krysse to eller flere renbrødere for å komme frem til en hund som er sunnere, ofte ikke-kaste, mindre eller mildere enn mange av de populære raser av dagen, begynte først. Med den gyldne labmaranen er hans foreldre raser Labrador Retriever, Golden Retriever og Weimaraner, og mens hans egen historie er ganske nylig, har hans foreldre raser noe ganske imponerende linjer. Labrador Retriever som vi kjenner ham går tilbake til slutten av 19th århundre og mens han er innfødt i Canada, ble rasen raffinert som en jakthund i England. Weimaraner stammer fra Tyskland, også tilbake på 1800-tallet hvor han ble oppdrettet for jakt; I dag er han kjent som den "gråspøkelsen" på grunn av sin sølvfarvede kappe. Golden Retriever ble utviklet i Skottland tilbake på midten av 1800-tallet for å løse behovet for en jakthund som kunne hente fugler på både land og i vann.

stamtavle

Med American Kennel Club (AKC) forpliktet til å fremme racerene hunder over blandede raser, vil en Designer Dog som Golden Labmaraner ikke kvalifisere seg til registret i denne ettertraktede klubben. Imidlertid er alle tre av denne hundens foreldreaser lenge AKC-medlemmer som også har vist seg å være svært populære sportsraser. Labrador Retriever ble medlem av klubbens "sportslige" gruppe tilbake i 1917 og beskrives som vennlig, aktiv og utgående, mens Golden Retriever ble innført tilbake i 1925 til samme gruppe og regnes som en vennlig, intelligent og hengiven hund. Weimaraner ble medlem av denne gruppen i 1943, og han er klassifisert som vennlig, fryktløs og lydig.

Mat / Diet

Den Golden Labmaraner er en svært aktiv hund som vil kreve en høy kvalitet kibble spesielt designet for hans alder, størrelse og aktivitetsnivå. Som Weimaraner i ham kan være utsatt for oppblåsthet, bør måltider alltid være mindre og tjente 2 til 3 ganger i løpet av dagen, i motsetning til at han kan frigjøre eller gi ham store mengder mat på en gang. Trening bør heller ikke planlegges i før enn 1 time etter føding. Fordi denne hunden kan være utsatt for felles problemer senere i livet, noe som betyr at du må etablere og arbeide for å opprettholde sin ideelle vekt gjennom livet.

The Golden Labmaraner er en fantastisk familiehund som kommer godt sammen med barn og andre kjæledyr.

Opplæring

Mens Golden Labmaraner bringer sammen tre intelligente raser som er raske til å lære nye kommandoer, kan Weimaraner være sta og fordi han er en storbyhund, kan han lett bli distrahert av forskjellige dufter. Av denne grunn er en fast, konsekvent tilnærming med mye tålmodighet veien å gå når du trener denne gutten. Spesielt på grunn av Weimaraner-innflytelsen, er det viktig at sosialisering blir en viktig del av denne hundens trening, og den må begynne i en tidlig alder ved å utsette ham for nye mennesker, steder og opplevelser, inkludert hvalpenningskurs. Dette vil bidra til ikke bare å sikre sin komfort i forskjellige situasjoner, men også lære ham hvordan å leke med andre dyr - spesielt de mindre. Som med de fleste hunder, vil Golden Labmaraner reagere best med en positiv, belønningsbasert tilnærming til trening, og mens dette kan inkludere verbal ros og hoveder, vil den mat-elskende Lab-siden av denne hunden alltid sette pris på anerkjennelse i form av mat eller godbiter for en godt utført jobb.

Vekt

Når din Golden Labmaraner når voksenhette, kan du forvente at han skal vekt på mellom 65 og 80 pounds avhengig av kjønn, og hvilke foreldre raser bidrar mest til genpoolen.

Temperament / Behavior

The Golden Labmaraner er en fantastisk familiehund som får bra sammen med barn og andre kjæledyr, inkludert hunder når han har blitt ordentlig sosialisert. Beskyttelsesegenskapene til Weimaraner betyr at dette pooket er forsiktig med fremmede og vil bjeffe for å varsle om oppfattet fare, noe som gjør ham til en god vakthund.Den Weimaraner bringer også en veldig sterk byttedyr som kan føre til skade på mindre dyr, så sosialisering vil være viktig med denne hunden. Den energetiske naturen til alle tre raser produserer en hund som vil være en god tur, vandring eller løpende følgesvenn, og fordi han trives på menneskelig interaksjon, vil han finne at han ønsker å være involvert i alle familiens aktiviteter. På grunn av dette behovet for menneskelig kontakt og fordi separasjonsangst er vanlig i både Golden Retrievers og Weimaraners, vil denne hunden sannsynligvis ikke fungere bra når den forlater seg selv i lange perioder. Bjeffing, tygging og annen destruktiv oppførsel kan overflate hvis han føler seg engstelig for å være alene eller selv om hans behov for fysisk aktivitet ikke blir møtt, og han blir kjedelig og rastløs. Vurder å kjøpe puslespill og leker som vil holde ham opptatt og mentalt stimulert når han er alene.

Vanlige helseproblemer

Mens den gyldne labmaraner regnes som en hale og hjertelig hund, det er ikke å si at han er fri for noen av de helseproblemene som plager hans rase oppdrette foreldre raser. Det er alltid viktig å gjøre noen undersøkelser på hvilke typer problemer din nye valp kan oppleve nedover linjen, og spesielt når det er tre raser involvert. Med Golden Labmaraner kan helseproblemer inkludere visse kreftformer fra Golden Retriever, von Willebrands sykdom, felles problemer som hip dysplasi fra alle tre raser og fra Weimaraner, fordøyelsesproblemer, inkludert oppblåsthet. Selv om dette kan virke som en svært skremmende liste, vær sikker på at denne poochen fortsatt er ansett som en sunn hund, og det er ganske mulig at kjæledyret ditt aldri vil oppleve disse bekymringene gjennom hele livet.

Forventet levealder

Gi din Golden Labmaraner en sunn livsstil, inkludert vanlig mosjon, en toppkvalitets mat som passer til hans ernæringsmessige behov, god aktivitet og regelmessig kontroll med veterinæren din, og du kan forvente at han skal leve mellom 10 og 12 år; omtrent gjennomsnittlig for en stor størrelse hund.

Treningskrav

The Golden Labmaraner er en høy energi hund som ville gjøre det beste med en aktiv familie som kan dekke sitt behov for regelmessig trening og interaktiv spilletid. I tillegg til lange daglige turer, elsker denne travle gutten smidighet og muligheter til å behage sin menneskelige pakke så et stort inngjerdet verksted hvor han kan jage en kastet ball eller Frisbee for å brenne av litt energi ville være ideell. Hundespor hvor han er isolert fra sin humane pakke, vil ikke fungere for denne typen pooch da han trenger de psykologiske fordelene ved menneskelig interaksjon. Besøk til en hundepark hvor han kan kjøre og samhandle med andre hunder er et annet flott uttak for sin energi, men tidligere sosialisering er viktig på grunn av hans rovdyrinstinkt og hans behov for å bli lært å leke med andre dyr. Og off-leash muligheter må være i et sikkert, inngjerdet miljø på grunn av sin tendens til å plukke opp en sti og vandre av. Uten tilstrekkelig mosjon og mental stimulering, kan denne hunden bli høyspenet og vise ødeleggende atferd som tygging og kontinuerlig bjef.

Den gylne labmaraneren kan lide av separasjonsangst, så det går ikke bra når han forlater seg selv i lengre perioder.

Anerkjente klubber

Den gyldne labmaranen kommer fra tre forskjellige renavlede hunder, og på grunn av dette kvalifiserer han seg ikke for å bli med på den amerikanske Kennelklubben (AKC) som bare er dedikert til individuelle renbredde linjer. På dette tidspunktet blir han ikke anerkjent av noen av de mindre kjente klubber.

Frakk

Enten din Golden Labmaraner erverver den grovere, kortere kappen av Labrador Retriever og Weimaraner eller den lengre, bølgete, silkefulle kappen av Golden Retriever, kan du forvente at denne hunden vil være en tung sesongbørste og kreve børsting 3 til 4 ganger i uka (mer i shedding sesongen) for ikke bare å holde pelsen sin fra matting og tangling, men for å kontrollere det løse håret som uunngåelig vil flyte rundt hjemme og kjøretøy. Dessuten, fordi denne hunden er avkom av pooches som bare elsker å svømme, er det viktig at han tørkes grundig på slutten av sin svømmetur (eller bad) for å forhindre soppinfeksjoner og hotspots som kan oppstå når det myke underlaget får lov til å forbli fuktig. Og fordi dette er en floppy-eared hund, planlegger å inspisere og rense ørene sine hver uke for å fjerne rusk og bakterieoppbygging som kan resultere i stinkende gjærinfeksjoner. En enkel, fuktig bomullsboll og et par minutter av tiden din er alt som trengs.

valper

Golden Labmaraners har vanligvis mellom 6 og 10 valper i et søppel, og fordi sosialisering er så viktig med denne hunden, bør du gjøre et poeng med omhyggelig og forsiktig håndtering av disse valpene innen et par uker med ankomst (med morens godkjenning selvfølgelig). Hvorfor? Fordi disse valpene bærer DNA av tre svært smarte raser som har et høyt byttedyr / jaktinstinkt og ved å sosialisere dem tidlig, presenterer du dem for nye ansikter, opplevelsen av å bli håndtert og luktene og lydene til andre dyr. Opprettholde ungdommen selvtillit med nye positive erfaringer i en kontrollert situasjon - f.eks. nøye og med voksne eller eldre barn som forstår viktigheten av å være forsiktig og respektfull for en ung valp. Denne lille fyren kan være utsatt for felles problemer og fordøyelsesproblemer som oppblåst senere i livet, så sørg for at spilletid og trening ikke overstyrer små lemmer, og at han starter en fôring av mindre måltider gjennom dagen mot at han tillater frihet -mate.

Anbefalt: