Logo no.sciencebiweekly.com

Havashu

Innholdsfortegnelse:

Havashu
Havashu

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Havashu

Video: Havashu
Video: Highland Maltie 2024, April
Anonim
  • Høyde: 10-12 tommer
  • Vekt: 8-15 lb
  • Levetid: 12-16 år
  • Gruppe: Ikke aktuelt
  • Passer best for: familier med barn og andre kjæledyr, leilighetsboere, første gangs eiere
  • temperament: lekfull, intelligent, svært aktiv, kjærlig
  • Sammenlignbare raser: Havanese, Shih Tzu

Havashu Grunnleggende

Den travle lille Havashu elsker maten og kan bli overvektig dersom han får sjansen. Fordi han kan lide av felles problemer senere i livet, er det viktig at han opprettholder sin idealvekt, og planlegger å gi ham et næringsrikt kibble designet for hans alder, størrelse og aktivitetsnivå. Mindre måltider 2 til 3 ganger daglig mot frimating er ideell og unngår alltid matvarer med fyllstoffer som karbohydrater som vil føre til at han blir over-eat for å føle seg full.

Opplæring

Den smarte lille Havashu er rask å hente kommandoer og ganske lett å trene. Han har en stiv streak som kan presentere og kreve litt ekstra tålmodighet, men å ta en belønningsbasert tilnærming som inkluderer godbiter og masse muntlig ros, vil bidra til å overvinne dette. Fordi Shih Tzu er kjent for å være vanskelig å hus-trene, begynner tidlig og være fast og konsekvent for å oppnå de beste resultatene.

Vekt

Når voksen, vil Havashu veie mellom 8 og 15 pounds.

Temperament / Behavior

Denne morsomme hunden er full av energi og fullpakket med personlighet. Han elsker å kose seg med familien etter en dag med lek, og han blir lett sammen med alle fra barn til kjæledyr og andre hunder. Han er en intelligent pooch med en stubbig strekning og et nysgjerrig sinn som kan få ham til å bli skadet fra tid til annen - oftere når han forlater seg selv i lange perioder. En ekte mennesker-pleaser, denne robuste, vennlige lille fyren er en sporadisk barker som vil varsle deg mot fremmede, så en flott vakthund og ideell for leilighetslivet.

Vanlige helseproblemer

Havashu hunder har ingen kjente helseproblemer, men man bør alltid være klar over hva deres nye valp kunne arve fra foreldrenes raser. Med Havashu, kan dette inkludere felles problemer som patellar luxation samt blære steiner og hjertesykdom.

Forventet levealder

Havashu vil ha et godt, langt liv på mellom 12 og 16 år.

Treningskrav

The Havashu er en peppy liten pooch som øvelsen vil ideelt sett inkludere masse interaktiv spilletid i tillegg til korte daglige turer. Han er en nysgjerrig gutt som vil nyte muligheten til å utforske utenomslag på hundeparken eller i sin egen bakgård. Fordi han er svært intelligent og kan ha en tendens til å bli hyperaktiv, er det viktig at du inkluderer aktivitet i denne valpens daglige rutine for å hjelpe ham med å forbrenne energi og stimulere de små gråcellene.

Den nysgjerrige lille Havashu er full av energi og fullpakket med personlighet.

Anerkjente klubber

Også kjent som navnene Hava-Tzu og Havatzu, betyr Havashu's blandede rase status at han ikke kan bli med på den amerikanske Kennelklubben (AKC) -listen av renbredd, men han er anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Breed Registry (DBR), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), Dog Registry of America, Inc. (DRA). Og den internasjonale Designer Canine Registry (IDCR).

Frakk

Mens Havashu ikke er en stor shedder, vil hans lange, silkeaktig kappe kreve daglig børsting for å hindre at tangles og matter dannes. Som både Shih Tzu og Havanese regnes som hypoallergena hunder, er det sannsynligvis Havashu også, noe som gjør ham ideelt for allergikere. Hvis kappen holdes lengre, forvent regelmessig besøk til en groomer for å holde den trim og se den er best. Hans floppy ører bør inspiseres og rengjøres ukentlig for å forhindre infeksjon, og fordi mindre hunder er utsatt for periodontal sykdom, planlegger å pusse tennene 2 til 3 ganger per uke.

valper

Denne robuste pupen vil vokse til en lekende liten hund som elsker å jage - så tidlig sosialisering vil være nødvendig for å sikre at han vet hvordan han skal leke med andre hunder og familie kjæledyr. Fordi han er en intelligent rase, kan lydighetstrening begynne mens han fortsatt er ung og med felles problemer et potensielt problem senere i livet, sørg for at spilletid og trening ikke overtar små lemmer.

Foto kreditter: Pepsco Studio / Shutterstock; Bianca Grueneberg / Shutterstock; Dan Kosmayer / Shutterstock