Logo no.sciencebiweekly.com

Shih-Mo

Innholdsfortegnelse:

Shih-Mo
Shih-Mo

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Shih-Mo

Video: Shih-Mo
Video: A Complete Guide on Pyredoodle | Is it Really that Cute and Desirable? 2024, Kan
Anonim
  • Høyde: 12-18 tommer
  • Vekt: 15-25 lb
  • Levetid: 10-12 år
  • Gruppe: Ikke aktuelt
  • Passer best for: Familier med barn, Hus eller leiligheter, Eldre eller pensjonister, Singler, Par
  • temperament: Hengiven, lojal, lekfull
  • Sammenlignbare raser: American Eskimo Dog, Shih Tzu

Shih-Mo Grunnleggende

Shih-Mo er en kjærlig, lekfull hund som vil leke med barna i flere timer, men tar også gjerne rollen som fanget hund. De kan være små, men de er energiske små fellows som drar nytte av daglig mosjon i form av turer rundt i nabolaget, turer til hundeparken eller litt lekre ruhousing innendørs eller ute.

Deres lille størrelse gjør dem til gode kjæledyr for både leiligheter og boliger. De møtes med alle de møtes så lenge de får noen minutter til å varme opp til nybegynneren. Deres søte natur og deres tendens til å være fanget hunder gjør dem også gode kjæledyr til eldre eller pensjonister som har begrenset mobilitet og ikke kan ta vare på en stor hund. De kan også gi eldre kjæledyr foreldre motivasjon til å gå ut og ta Fido ut en tur - det er en vinn-vinn-situasjon!

Shih-Mo er en blanding av amerikanske Eskimo og Shih-Tzu raser.

Opprinnelse

Designer raser har vært populære i de to tiårene som oppdrettere spesifikt velger to raser og kombinerer dem for å utvikle en ny rase med begge sine egenskaper. Mens vi ikke er helt sikre på hvordan Shih-Mo kom til å være, vet vi hvordan de amerikanske eskimo- og shih-tzu-raser kom til å eksistere.

Amerikanske eskimoer ble først funnet i tyske innvandrerbefolkninger i USA i det 19. århundre. De var etterkommerne til den hvite tyske Spitz og hadde kommet inn på amerikansk jord med innvandrere. Derefter var de kjent som den amerikanske Spitz og var ganske populære i slutten av 1800-tallet. De var kjent for å være multifunksjonshunder på gårder ved å vokte folk og eiendom. I 1917 ble navnet på denne rasen endret til den amerikanske eskimo til tross for at den ikke hadde opprinnelse eller forbindelse til eskimo kultur. På grunn av deres intelligens og opplæring, ble disse hundene senere brukt som populære trick hunder i reise sirkuser før de ble en populær familie følgesvenn.

Shih-Tzu er en gammel hundeseddel (en av de eldste, faktisk), som til slutt gjorde veien til runder av kongelige i Kina. Kineserne priset denne hunden så mye at Shih-Tzu var eksklusiv i øst til det 20. århundre da man ble gitt som en gave til dronning Elizabeth. Shih-Tzu kom til Amerika på 60-tallet og har siden gjort et varig inntrykk i våre hjerter (og runder).

stamtavle

Shih-Mo er en kryssavlet hund bestående av to raser: en amerikansk eskimo og shih tzu.

Mat / kosthold

Kjøp tørr, høy kvalitet kibble for å mate din Shih-Mo og bidra til å holde tennene sunne og sterke. Avhengig av deres diettbehov, bør din lokale veterinær kunne vise deg i riktig retning når det gjelder merkevare. Men hvis din Shih-Mo har detaljproblemer, gjør denne hunden også det bra med en vått mat diett bør tørr kibble være umulig.
Kjøp tørr, høy kvalitet kibble for å mate din Shih-Mo og bidra til å holde tennene sunne og sterke. Avhengig av deres diettbehov, bør din lokale veterinær kunne vise deg i riktig retning når det gjelder merkevare. Men hvis din Shih-Mo har detaljproblemer, gjør denne hunden også det bra med en vått mat diett bør tørr kibble være umulig.

Shih-Mos er kjærlige, søte hunder som er knyttet til sine eiere.

Opplæring

Denne rasen av hund er intelligent og ivrig etter å behage, så trening dem bør ikke være altfor vanskelig så lenge så lenge kjæledyrsforeldrene er tålmodige, holde en jevn tone og ikke bli lett irritert, hvis din Shih-Mo ikke umiddelbart plukker opp på kommandoer. Husk å alltid belønne god oppførsel med godbit og biter av kibble, og du bør være på rett spor.

Vekt

Shih-Mo er en mellomstor hund som kan veie mellom 15-25 lbs, avhengig av hvor mye de tar fra begge foreldre raser.

Temperament / Behavior

Shih-Mo er ganske kjærlig, søte hunder som er festet til sine eiere av hoften. De er lojale hunder som kan være av og til territoriale av deres favoritt mennesker, og kan slippe ut en høy bark for å avværge alle som ønsker å ta dem fra eierne. Når det er sagt, er de gode familie kjæledyr som vil leke med barn (både unge og gamle) hele dagen hvis de får sjansen til å til og med, er fortsatt avslappede dyr som lykkelig vil sitte på sofaen med sine voksne eiere etter en lang dags arbeid

Denne designer rasen kan være litt skeptisk til fremmede eller høye lyder utenfor, for eksempel byggearbeid eller (som de fleste hunder) fyrverkeri og torden. Heldigvis er barking hos fremmede rett og slett deres måte å være beskyttende over familien deres, og etter noen få minutter for å bli kjent med nybegynneren, vil de uten tvil vurdere dem en del av familien og vil gjerne akseptere bukegulv og hodestøt.

Amerikanske Eskimoer gjør det ikke bra når de er alene og har en tendens til å bjeffe og irritere naboer når ingen er hjemme for å holde dem i bedriften. Avhengig av hvor mye de tar fra foreldrene sine, kan Shih-Mo også ha denne egenskapen og kan utvikle separasjonsangst når de er borte fra sine mennesker.

Vanlige helseproblemer

Shih-Mo er kan arve ethvert helseproblem fra en av sine foreldre raser. Den amerikanske eskimo er spesielt utsatt for å bli overvektig, så vær forsiktig med hvor mye mat i forhold til hvor mye trening hunden din får. De har også noen genetiske problemer som luxerende patellas, hip dysplasi, juvenil grå stær, PRA (Progessive Retinal Atrophy) og Legg-Calve-Perthes sykdom.
Shih-Mo er kan arve ethvert helseproblem fra en av sine foreldre raser. Den amerikanske eskimo er spesielt utsatt for å bli overvektig, så vær forsiktig med hvor mye mat i forhold til hvor mye trening hunden din får. De har også noen genetiske problemer som luxerende patellas, hip dysplasi, juvenil grå stær, PRA (Progessive Retinal Atrophy) og Legg-Calve-Perthes sykdom.

Shih-Tzu er derimot utsatt for forhold som JRD (juvenil nyre-dysplasi), blæresoner / infeksjoner, allergier, øyeproblemer (som keratitt, proptose og distichiasis), øreinfeksjoner, tenner / tannkjøttproblemer, snus, revers nysing og navlestreng.

Forventet levealder

Shih-Mo lever vanligvis 10-12 år.

Treningskrav

Mens amerikanske eskimoer er lykkelige aktive hunder, er Shih-Tzu kjent for det meste for å være fanget hunder. Shih-Mos aktivitetsnivå vil forhåpentligvis være en blanding av begge raser og ikke være lat eller altfor energisk. Bust ut kragen, båndet, frisbeen og tauets leketøy og hodet til din lokale hundepark for litt trengt trening! Skulle du ikke være i stand til å ta en tur til hundeparken (eller hvis samfunnet ikke har en), går det daglige turer rundt blokken, kombinert med innendørs lekstid, det er nok å ta denne lille fyren rett ut for dagen.

Shih-Mos er gode familie kjæledyr som vil leke med barn, unge og gamle.

Anerkjente klubber

Shih-Mo er anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Dogs Kennel Club, (DDKC), Dog Registry of America (DRA) og International Designer Canine Registry (DCR).

Frakk

Avhengig av hvor mye Shih-Mo tar fra en av foreldrenes raser, kan kappen deres være kort til middels i lengden. Shih-Mo har vanligvis tett, myk pels som vil kreve sporadisk grooming og trimming for å holde den i god stand. Shin-Mos kan komme i en rekke vanskelige farger, inkludert tan, brun, hvit, grå eller en blanding av farger som hvit og brun eller brun og brun. Gi din Shih-Mo pup et bad etter behov.

valper

Valper bør alltid overvåkes av en voksen når de er i kontakt med barn, spesielt når de er unge. Barn kan ved et uhell trekke på haler, ører og pels og kan ved et uhell skade hunder, og derfor må det utvises stor forsiktighet når du introduserer en valp til et barn, uansett hva slags rasen.

Fotokreditt: Stacey S / Flickr

Anbefalt: