Logo no.sciencebiweekly.com

Shorgi

Innholdsfortegnelse:

Shorgi
Shorgi

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Shorgi

Video: Shorgi
Video: Should I Get a Silken Windhound or a Whippet? 2024, April
Anonim
  • Høyde: 10-12 tommer
  • Vekt: 25-45 lb
  • Levetid: 12-15 år
  • Gruppe: Ikke aktuelt
  • Passer best for: aktive familier med eldre barn, de som leter etter en vakthund, leilighetsboere, eiere som først og fremst er hjemme
  • temperament: intelligent, lojal, hengiven, forsettlig
  • Sammenlignbare raser: Pembroke walisisk Corgi, Shih Tzu

Shorgi Basics

Den solide lille Shorgi er full av personlighet; bringe sammen Shih Tzu's hovmodige karakter, og den folkevennlige naturen til Dronning av Englands kjære kjæledyr, Pembroke Welsh Corgi. Denne gutten er kjærlig, lojal og kjærlig til eieren, men kan være en håndfull når det gjelder yngre barn eller andre hunder.

Den fullstendige personligheten Shorgi bringer sammen den feisty Shih Tzu og den folkevennlige Pembroke Welsh Corgi.

Opprinnelse

Shorgi har noen ganske imponerende linjer som dateres tilbake til Tibet rundt 800 år (Shih Tzu) og vikinger i 10th århundre (Pembroke Welsh Corgi). Til tross for denne historiske bakgrunnen, oppsto Shorgi trolig på 1980-tallet da oppdrettere først begynte å krysse renrasede hunder for å skape hval som var fri for helseproblemer som plaget sine raseavlede foreldre. Disse hundene blir også ofte avlet for å være mildere, mindre og hypoallergeniske.

stamtavle

Fordi han kommer fra 2 forskjellige renbrød, kvalifiserer Shorgi seg ikke til å bli med på American Kennel Club (AKC), men begge foreldre raser er medlemmer; Pembroke Welsh Corgi ble med i "herding" -gruppen i 1934, mens Shih Tzu ble kåret til AKCs "leketøy" -gruppe i 1969.

Mat / Diet

Shorgi er en ganske aktiv liten hund som vil trenge en toppkvalitet som er spesielt utviklet for et pooch av hans størrelse, alder og aktivitetsnivå. Fordi denne hunden er utsatt for å bli overvektig og kan oppleve felles problemer senere i livet, er det viktig å opprettholde en ideell vekt. Velg en mat som er lav i fyllstoffer som kan få ham til å spise for å føle seg full og planlegger å mate ham 2 til 3 mindre måltider hver dag i motsetning til at han kan fryse.

Shorgi er helt viet til familien sin og elsker menneskelig interaksjon og kosning.

Opplæring

Shorgi er en rask studie når det gjelder å plukke opp og adlyde kommandoer, men hvis din pooch erverver Shih Tzes stubbige strek, kan han være en utfordring å ta toget. Fordi han kan være territoriell og til og med aggressiv mot andre hunder, vil tidlig sosialisering være avgjørende for denne poochen. Ta en fast, konsistent, belønningsbasert tilnærming til trening og ikke nøl med å ta med fagfolkene hvis du ikke får resultater.

Vekt

Shorgis vekt kan variere fra 25 til 45 pounds avhengig av hvilken rase han mer ligner på.

Temperament / Behavior

Shorgi er helt viet til familien sin og elsker menneskelig interaksjon og kosning. Dette sterke oppmerksomhetsbehovet kan føre til separasjonsangst når han er igjen i lange perioder, og ødeleggende atferd kan oppstå, så ta hensyn til puslespill og aktiviteter som kan bidra til å holde ham opptatt og mentalt stimulert. Hans følelse av lojalitet og lyst til å beskytte sin familie kan føre til at han er territoriell og aggressiv mot andre dyr, barn og fremmede, som kan tas opp med tidlig sosialisering.

Vanlige helseproblemer

Mens designer hunder er generelt sunne, er det alltid smart å lese opp hva din nye valp kunne arve nedover linjen. Med Shorgi, som kan inkludere felles som hip dysplasi samt intervertebral disk sykdom og øye relaterte problemer.

Forventet levealder

Shorgi har en forventet levetid på mellom 12 og 15 år.

Treningskrav

Shorgi regnes som en ganske aktiv hund, noe som betyr at han trenger ikke bare vanlige daglige turer, men litt interaktiv spilletid som en kastet ball og besøk til en hundepark for å holde ham fysisk i form. Besøk til en leibrasjonsfri sone hvor han kan løpe og brenne litt energi er en god ide, men sørg for at han er sosialisert og vet hvordan han skal leke med andre hunder på forhånd.

Shorgi knytter seg raskt til sin familie og kan bli territoriale med andre hunder hvis ikke sosialisert.

Anerkjente klubber

Selv om Shorgis ikke-renrasete status betyr at han ikke kvalifiserer for American Kennel Club (AKC), er han anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC), Dog Registry of America, Inc. (DRA), Designer Breed Registry (DBR), Designer Dogs Kennel Club (DDKC) og International Designer Canine Registry (IDCR).

Frakk

Shorgi regnes som en moderat skurende hund, og hvis han arver Shih Tzes lange, rette, silkefulle kappe, vil han kreve daglig børste for å holde den fra matting og sammenfletting. Hvis puppen har Corgi kortere, flate strøk, bør en lett børsting 3 til 4 ganger i uken være tilstrekkelig til å holde løs hår i sjakk. På grunn av hans floppy ører, kan han være utsatt for infeksjoner, så planlegger å inspisere og rense ørene hver uke. Ved å pusse tennene 2 til 3 ganger i uken kan du bidra til å forhindre periodontal sykdom.

valper

Mens sosialisering med hvilken som helst valp er viktig, er det spesielt så med Shorgi. Han knytter seg raskt sammen med sin kjæledyrsforelder og kan bli territoriell og aggressiv mot andre dyr hvis ikke undervist ellers. Hus-trening kan være en utfordring takket være Shih Tzu i ham, så begynn tidlig og trene tålmodighet.