Logo no.sciencebiweekly.com

Springador

Innholdsfortegnelse:

Springador
Springador

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Springador

Video: Springador
Video: Der Irish Soft Coated Wheaten Terrier - das Terrier.de - Rasseprofil 2024, April
Anonim
  • Høyde: 18-24 tommer
  • Vekt: 50-90 lb
  • Levetid: 10-14 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Aktive singler og familier med barn og andre kjæledyr, bor i et hus med en hage
  • temperament: Energisk, lekfull, vennlig, mild, intelligent
  • Sammenlignbare raser: Engelsk Springer Spaniel, Labrador Retriever

Springador Basics

Springador er en designer hund rase hvis opprinnelse ikke er helt klart. Dette er et relativt nytt kryssbredde som har blitt populært i USA og Storbritannia.

stamtavle

Springador er et kryss mellom en renraset engelsk Springer Spaniel og Labrador Retriever.

Mat / kosthold

For at hunden din skal vokse stor og sterk og forbli frisk, må du gi ham næringsrik tett, hundemessig mat hver dag. Velg en av de mange høykvalitetsmerkene som er tilgjengelige, og så mat din pooch hvor som helst fra 3-4 kopper tørr mat hver dag, men del dette beløpet i minst to porsjoner.
For at hunden din skal vokse stor og sterk og forbli frisk, må du gi ham næringsrik tett, hundemessig mat hver dag. Velg en av de mange høykvalitetsmerkene som er tilgjengelige, og så mat din pooch hvor som helst fra 3-4 kopper tørr mat hver dag, men del dette beløpet i minst to porsjoner.

Hvis du vil, kan du også innlemme litt hermetisert hundemat inn i kjæledyrets diett for litt variasjon. Men hvis du tar denne ruten, må du justere mengden tørr mat du fodrer, så hunden din vil ikke ende opp med å spise for mye og få for mye vekt.

Springadors er aktive, lojale og kjærlige hunder, så vel som harde arbeidere og kjære familie kjæledyr.

Opplæring

Springador er en intelligent rase som også er ivrig etter å tilfredsstille, og disse hundene liker å være aktiv og utfordret. Dette betyr at trening blir lettere i forhold til andre raser.

Du bør oppdage at poochen din lærer raskt og vil kreve færre repetisjoner, forutsatt at du holder treningsøktene korte og interessante. Sørg også for å bruke en konsistent, fast og positiv tilnærming (disse følsomme hundene vil ikke reagere bra på alle til sterke treningsteknikker). Jo tidligere du starter i hundens liv, desto bedre resultater vil du oppnå.

Disse pooches har en tendens til å se mindre dyr, inkludert mindre kjæledyr, som byttedyr. Derfor er det også viktig å lære hunden din at han ikke skal jage og skade andre dyr. Tidlig trening og sosialisering vil hjelpe i denne forbindelse.

Vekt

En stor storfe, veier Springador mellom 50 og 90 pounds.

Temperament / Behavior

Springadors er hengte hjørnetenner som gjør fantastiske familie kjæledyr, samt lojale arbeidsdager. Denne rasen kan utføre som en jakthund, terapihund eller politihunde, som noen få eksempler. De liker å være aktiv, spille, og være involvert i alt deres familie gjør.

Samlet sett kan du forvente at en Springador vil være forsiktig, entusiastisk og vennlig, så vel som smart og våken. Pass på at du har nok tid til å vie til kjæledyret ditt, da disse hundene kan begynne å vise negative virkemåter hvis de er alene og kjeder seg i lengre perioder. Disse hundene foretrekker å holde seg opptatt, så hvis du er aktiv, vil denne rasen være en god form for din livsstil.

Vanlige helseproblemer

Som alle andre hybridhundraser, kan Springador arve noen av de helseproblemene som oftest påvirker foreldras raser. Ikke desto mindre har hybride hjørner en tendens til å være hardt, og det er ingen garanti for at hunden din vil arve noen forhold.
Som alle andre hybridhundraser, kan Springador arve noen av de helseproblemene som oftest påvirker foreldras raser. Ikke desto mindre har hybride hjørner en tendens til å være hardt, og det er ingen garanti for at hunden din vil arve noen forhold.

Selv om det ikke er mulig å forutsi en individuell hunds langsiktige helse, er det best å være oppmerksom på de potensielle problemene som kan utvikle seg, og det er også en god ide å kjøpe hunden din fra en anerkjent oppdretter som kan gi helseposter på dyrets foreldre.

Noen av de plager som Springador kan arve inkluderer øyevilkår, hjerteproblemer, epilepsi, oppblåsthet, felles dysplasi, kuldehale, hudsykdommer, øreinfeksjoner, caninefosfofructokinase, osteokondritis-disseksjoner og akutt fuktig dermatitt.

Forventet levealder

Springador har en gjennomsnittlig levetid på 10-14 år.

Treningskrav

Springadors er best for aktive familier, da disse hundene trives på fysisk aktivitet og mental stimulering. Innenfor skal kjæledyret ditt ha en rekke leker for å holde seg opptatt, men du må også sørge for at poochen får mye mosjon for å holde ham frisk og glad.

Det er best å gi hunden en times trening hver dag, om ikke mer. Du kan starte med en kort spasertur om morgenen, men en lang tur eller jogge vil også være nødvendig senere på dagen. Hvis du har en lukket og sikker bakgård, er det det ideelle stedet hvor du kan la hunden løpe rundt og spille av leiekontrakt.

Springador er en intelligent rase som også er ivrig etter å tilfredsstille.

Anerkjente klubber

Springador er ikke anerkjent av American Kennel Club, da det anses å være en hybrid rase. Denne rasen er imidlertid anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Breed Registry (DBR), Designer Dogs Kennel Club (DDKC) og Dog Registry of America, Inc. (DRA).

Frakk

En Springador kappe vil kreve en moderat mengde pleie, og lengden og tekstur vil avhenge av om han arvet mer av engelskspringer Spanielens egenskaper eller Labrador Retrieverens egenskaper. Dette betyr at kappen kan være stram og kort eller middels lengde, eller lengre, bølgete og tykke.

Hvis hundens kappe er kortere, bør en ukentlig børsting være tilstrekkelig.Men hvis hundens frakk er lengre, må du børste den et par ganger i uken for å holde den ren og glatt, så vel som å fjerne overflødig hår.

Denne hunden vil kaste, og kaste vil bli verre sesongmessig, så vær forberedt på å rydde pelsen som er igjen rundt huset også.

valper

Som det er tilfelle med alle valper, må små Springador-valper håndteres med forsiktighet, spesielt når de er rundt barn. Og selv om det er viktig å la valpen leke, bør du sørge for at kjæledyret ikke blir overutnyttet mens bein og ledd fremdeles utvikler seg, da overdreven press kan føre til problemer senere.

Springador valper har mye energi, så de kan finne det vanskelig å konsentrere seg mens de blir opplært. Start med det grunnleggende og fortsett videre til mer avansert trening etter at kjæledyret ditt har blitt vaksinert. Noen eiere finner det nyttig å registrere deres Springador i hundetreningskurs, da det dobler som en mulighet til å sosialisere kjæledyret ditt.

Med riktig sosialisering fra en ung alder, vil din Springador komme godt sammen med andre dyr, inkludert medmennesker, så vel som barn.

Fotokreditt: Sandra Carmen Maschke / Flickr; Lee LeFever / Flickr