Logo no.sciencebiweekly.com

Klovnefisk

Innholdsfortegnelse:

Klovnefisk
Klovnefisk

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Klovnefisk

Video: Klovnefisk
Video: Bichirs Feeding on Massivore Delite - Ornate, PBB, Endlicheri, Lapradei, Weeksii, Senegal 2024, April
Anonim
  • Gruppe: Saltvann
  • Størrelse: Liten
  • temperament: Fellesskap Aggressiv
  • Akvarium størrelse: Medium (30 gal)
  • Svømmingsregion (er): Midten
  • Egnede tankekammerater: Damsels, Dartfish, Gobies, Hawkfish, Puffers og Tangs
  • Vanskelighetsgrad: Ukentlig omsorg

Klovnefisk Generell beskrivelse

Klovnefisk kommer fra de varmere områdene i de indiske og stillehavet.

Farge

Klovnefisk kommer vanligvis i gule, oransje, røde og svarte farger. De fleste arter har flere karakteristiske hvite barer eller flekker.

Vedlikehold og pleie

Klovnefisk er en relativt hardt fiskeart og er et godt valg for de fleste nybegynnere akvarister. Når de får tilstrekkelig ernæring og gode vannforhold, kan de ofte leve i opptil 6 år i fangenskap. og det er også rapporter om akvarister som hevder å ha reist enda eldre klovnefisk. Tankoppdret klovnefisk vil ofte tilpasse seg mye raskere til akvarietid enn sine ville motstykker, men er litt dyrere.

Klovnefisk foretrekker akvarier med åpne svømmeplasser og rikelig med gjemesteder. Hvis du planlegger å gi dine klovnefisker med en hostanemon, er det best å undersøke de beste arter av anemone for dine spesifikke arter. Når det er sagt, er det ingen garanti for at din klovnefisk vil ta til anemonen som vert. Det er også viktig å undersøke de spesifikke kravene til å heve anemoner da de ofte krever meget spesifikke lysforhold for å overleve.

Klovnefisk er en ganske fredelig fiskeart og gjør gode leietakere for de fleste samfunnsakvarier. De kan imidlertid bli aggressive mot andre klovnefisk, og det er best å holde en enkelt klovnefisk eller et par i et akvarium.

fôring

Klovnefisk er omnivores og vil lett akseptere de fleste typer mat, inkludert akvariumflak. Deres kosthold bør også suppleres med ulike levnedsmidler og vegetabilsk mat.
Klovnefisk er omnivores og vil lett akseptere de fleste typer mat, inkludert akvariumflak. Deres kosthold bør også suppleres med ulike levnedsmidler og vegetabilsk mat.

Klovnefisk er en relativt hardartet fiskart og er et godt valg for de fleste nybegynnerakvarister.

Oppdrett

Klovnefisk er alle født hann. Ved avl, de større, mer dominerende hannene blir til kvinner og danner avlspar. De legger eggene sine på flate flater og vil beskytte dem med ytringsfrihet. Klovnefisk anses å være en av de enklere artene av saltvannsfisk å avle i akvariet.

Akvarium varianter

Ocellaris Clownfishes, True Percula Clownfishes, Maroon Clownfishes, Tomat Clownfishes, Kanel Clownfishes, etc.

Fotokreditt: Nick Hobgood / Wikimedia; Jeff Kubina / Flickr