Logo no.sciencebiweekly.com

Hvor lenge skal valper bli hos moren deres?

Innholdsfortegnelse:

Hvor lenge skal valper bli hos moren deres?
Hvor lenge skal valper bli hos moren deres?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvor lenge skal valper bli hos moren deres?

Video: Hvor lenge skal valper bli hos moren deres?
Video: Аномально вкусно‼️ ЧЕХОСЛОВАЦКИЙ СУП ИЗ ФАРША. Жена Липована в шоке. 2024, April
Anonim

I de tidlige utviklingsstadiene for valper utvikler de en følelse av uavhengighet og evne til å ta vare på seg selv. Men å ta en valp vekk fra sin mor før den er klar, kan gi alvorlige problemer for valpenes utvikling. Ved å observere valpen din og sjekke bestemte utviklingsstadier, kan du sørge for at du tar en valp vekk fra sin mor i riktig tid.

Image
Image

Tidslinje

Generelt er de fleste oppdrettere enige om at riktig tid til å fjerne en valp fra sin mor er når den er mellom seks og ti uker, selv om andre oppdrettere begrenser denne perioden til syv til åtte uker. Imidlertid peker nesten alle studier på viktigheten av å fjerne en valp fra sin mor i riktig tid. Å ta en valp fra sin mor for tidlig kan forårsake utviklingsmangler og underutvikling, og etterlater en valp med sin mor for lenge, kan det føre til at det utvikles avhengighetsproblemer.

Tidlig utvikling

Å vite når du skal ta en valp fra sin mor, innebærer å overvåke utviklingsstadier og gjenkjenne når en valp kan være selvforsynt. I de tre første ukene av livet, kan valper se litt, men de kan ikke høre eller lukte. Etter tre uker begynner de å utvikle en følelse av lukt, hørsel og bedre syn. I disse tidlige stadier hjelper mødre valper ved å pleie dem og holde dem trygge.

Senereutvikling

I løpet av fire til syv ukers periode trenger valper mindre kontakt med sine mødre. De begynner å leke med sine søskenskamre og utforske på egen hånd. På syv uker er hvalpehjernene vanligvis fullt utviklede, noe som markerer dem som klar til å forlate sine mødre. Du kan fortelle når en valp har nådd dette nivået ved å observere samspillet med sin mor og jevnaldrende. Hvis valpen virker i stand til å spille selvstendig med sine jevnaldrende og trenger liten kontakt med sin mor, så er det sannsynligvis klar til å bli fjernet fra sin mor.

Weening

Det er viktig å legge merke til når du skal kaste en valp fra sin mor. Hvis en valp i en alder av syv uker fortsatt drikker sin mors melk, så er det en god ide å vente åtte uker før den fjernes fra sin mor. Dette gir deg mer tid til å modne før du trener den for å spise valpemad. Valper som allerede har blitt vevd i en alder av syv uker kan være klare til å forlate sine mødre umiddelbart.

Anbefalt: