Logo no.sciencebiweekly.com

Hvor liker hundene å være kjæledyr?

Innholdsfortegnelse:

Hvor liker hundene å være kjæledyr?
Hvor liker hundene å være kjæledyr?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvor liker hundene å være kjæledyr?

Video: Hvor liker hundene å være kjæledyr?
Video: Uteliggerens liv (sketsj) 2024, April
Anonim

Mens hunden din ikke sier det med ord, setter de pris på når du kjyr dem akkurat. Og ja, det er en kunst og mer enn en liten vitenskap for å potte en hund, og det støttes av forskning. Studier har vist at det er noen universelle gode og dårlige steder å dyrke hunden din, så for din hunds skyld, lær hvor og hvordan de liker å være kjæledyr. Petting hunden kommuniserer din kjærlighet, styrker båndet ditt, og er vitenskapelig bevist å være en positiv opplevelse for dere begge.

kreditt: fcscafeine / iStock / GettyImages
kreditt: fcscafeine / iStock / GettyImages

Hvor liker hundene å være kjæledyr?

Du har kanskje aldri gitt en tanke om å klappe hunden din, du gjorde bare det bare. Men som du kanskje forventer, er det en rekke variabler involvert med petting. Først må hunden din være i humør for et kjæledyr. Du må også kjenne dine preferanser som hvor og hvordan de liker å være kjæledyr. På samme måte som mennesker har hunder preferanser. Noen hunder blir gal for et hodepott, mens andre elsker en kombinasjon av hale og under-the-chin-riper. Dekryptere de stille signalene fra hunden din, vil hjelpe deg med å bestemme den beste måten å dyrke dem på.

Brystet, skuldrene og nakkens base er blant de beste stedene å dyrke hunden din. Mange hunder liker å være kjæledyr på bunnen av halen, under haken eller på baksiden av nakken. Hvis hunden din har smerte, kan de plutselig plage når du berører et sårbart sted på kroppen, noe som vil varsle deg om et problem som kan trenge et besøk til veterinæren.

WOOF: Hvorfor gjør hunder som magen rubs?

Unngå å potte eller røre toppen av hundens hode, nese, ører, ben, poter og hale. Lett, langsom petting eller lett riper har en beroligende effekt på mange hunder, og deling av kontakt er en gjensidig fordel for deg og din valp.

Din petting bevegelser bør være lette, myke og støttende som en myk massasje. Tenk på hvordan petting føles til hunden din. Grovhet kan tolkes av hunden din som sinne, frustrasjon eller skuffelse og ødelegge samspillet.

kreditt: Cuteness
kreditt: Cuteness

Hunder elsker petting ledsaget av ros.

Overraskende ny forskning tyder på at hunder er galne mot mennesker som petter dem, mye mer enn verbal ros, for eksempel "god gutt" eller noen av de andre tingene vi sier og gjør for å vise kjærlighet til våre hunder. Studier utført av Dr. Clive Wynne, professor og direktør for Canine Science Collaboratory ved Arizona State University, observert 42 ly og hunder som interagerer med to personer i et rom. Som en person petted hunden, tilbød den andre muntlig ros. Forskerne målte lengden på hundens samspill med hver person. Den andre delen av studien inkluderte 72 ly, og hunder plassert i rom med bare en person, en fremmed for lyhundene og hundens eiere. Interaksjoner ble registrert med hver økt varierende mellom personen som petting eller priste hunden eller begge deler, i motsetning til ingen interaksjon i det hele tatt.

Forskning viste at hundene viste mer interesse for petting når det ble ledsaget av ros, mens vokalprisen alene ikke involverte dem så mye. Det viktigste er at hunder elsker og trenger petting. Det senker deres hjertefrekvens og blodtrykk.

kreditt: damedeeso / iStock / GettyImages
kreditt: damedeeso / iStock / GettyImages

Når du skal forlate en hund alene.

Husk å aldri pet en hund som ikke inviterer kontakt selv etter at du har gjort riktig tilnærming. Stopp petting en hund hvis de beveger seg eller viser ubehag som å slikke leppene eller vise hvite øyne. Ikke nærmer eller kjæledyr hunder på kjeder, bak gjerdet, i et kjøretøy eller et sted hvor de ikke har mulighet til å bevege seg bort fra deg. Og hold alltid ansiktet ditt godt borte fra en hund du ikke er kjent med mens du petter eller interagerer med dem.

I motsetning til populær mening, når en hund viser magen sin, er det ikke alltid en invitasjon til magefel. Fryktfulle hunder viser denne underholdende holdning og ruller over for å appease og placere en truende hund. Hunden din kan kreve en mage gni, men gni, petting eller riper en merkelig hunds mage er aldri en god ide.

Slik presenterer du deg selv for en engstelig hund.

Hvis en hund virker sjenert eller fryktelig og ikke kommer til deg med en gang, ignorer dem før de gjør den første overturen. Deretter kan du invitere hunden inn i rommet ditt ved å hakke ned til nivået. Unngå øyekontakt med hunden og snu kroppen litt til siden. Nå er du mindre truende. Med en trygg, entusiastisk pooch trenger du bare bøye litt i midjen og klapp foran på bena mens du ringer navnet sitt. Husk at hunder vil oppleve deg som en trussel når du svinger over dem. Også unngå direkte øyekontakt til du er sikker på hundens hensikt. Når en hund kommer for å hilse på deg, er det på tide å overdådig hengivenhet og vinne dem over.

Gjør hundene kjærlighet og kyss?

Spar kramme for dine menneskelige venner og kyss for kjæresten din. Mens hunden din kan tolerere eller virke som disse utrolige uttrykk for kjærlighet, føler mange hunder truet og blir engstelig når de er låst i noen armer som ikke klarer å bevege seg unna. Kyssing av en hund risikerer skade hvis de har en dårlig dag. Bunnlinjen: Ikke invadere hundens personlige plass, med mindre du er invitert. Barn trenger spesielt å lære tidlig å ikke klemme eller kysse en hund og til å håndtere selv de mildeste, søteste hundene på en ikke-truende måte.

Uforutsigbarhet og irritabilitet er ikke utelukkende hjørnetannskarakteristikker, men en egenskap for alle dyr, spesielt mennesker. Det er lurt å tenke først før du berører eller kjører noen hund på noen måte, og det er alltid bedre å være trygg enn beklager.

kreditt: LightFieldStudios / iStock / GettyImages
kreditt: LightFieldStudios / iStock / GettyImages

Betyr rase, temperament eller kjennskap hvordan hundene liker å være kjæledyr?

Å klappe din egen hund er trolig rutinemessig for deg nå. Din valp spretter opp til deg utallige ganger om dagen med sine haler som vrir, gir deg det "se" og bøtter tilbake til tauet sitt etter at du har gitt dem et kjæledyr. Du har forsterket at du elsker dem, og det er også beroligende for deg å streve på pelsen. Men akkurat som alle hundene kan lære nye triks, kan du også lære å rase opp hundespillet ditt med noen få nye vendinger.

Som mennesker er hunder enkeltpersoner preget av unike personligheter og følelser. Rasgenetikk spiller også uunngåelig en ledende rolle i hundens oppførsel og påvirker deres reaksjon på petting. Hvis hunden din er lavnøkkel og rolig, høy energi og spennende, eller et sted mellom de to, tilpasser du pettingrepertoaret til temperamentet. For eksempel kan den ujevnlige hunden være overfølsom for berøring og trenger et sakte, forsiktig klapp på sidene og brystet. Påfør for mye press eller kjæledyr for fort, og hunden din hopper ut av huden. Med feil petting, morphs din hund i en snurre av nerveender, løper i sirkler og bjeffer ut av kontroll. Å praktisere noen tregte, milde, lettehendte patter vil gjøre en verden av forskjell i hundens oppførsel og nytelse av økten.

På den annen side er din fryktløse, uhyggelige hund mens uuttømmelig ute, det avslappede bildet av ro i innendørs og uansett hvor sprudlende din pettingstil, eller hvor du kjyrer dem, de er i doggie heaven og frykter i berøring mens de går av å sove ved føttene til en brølende peis.

Petting hunden din gjør dem til å føle seg spesiell og er den ultimate menneskehundebinding opplevelse.

Anbefalt: