Logo no.sciencebiweekly.com

Kan min hund og katt leve sammen fredelig?

Innholdsfortegnelse:

Kan min hund og katt leve sammen fredelig?
Kan min hund og katt leve sammen fredelig?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Kan min hund og katt leve sammen fredelig?

Video: Kan min hund og katt leve sammen fredelig?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

En vanlig misforståelse om hunder er at de angriper alle katter i sikte, eller er ikke i stand til å leve trygt og fredelig med katter. Faktisk kan hunder og katter lage fantastiske venner og smi kraftige, lange relasjoner, men bare hvis de er riktig sosialisert til hverandre og ikke har noen eksisterende problemer. Å presentere en hund til katten din er en delikat prosess som kan ta flere uker.

Image
Image

Problemet

Det primære problemet med katter og hunder er ikke et standardhat, men en uforenelighet mellom instinkter. Katter er programmert til å løpe i farefare, og hunder er programmert til å jage ting som kjører. Dette kan ha katastrofale konsekvenser hvis det spiller ut i stuen din. Hunder og katter er sosiale dyr og kan leve i fred, men det er ikke noe som garanteres å skje innen de første minuttene av møtet.

Å kjenne hunden

Noen hunder er ikke gode med katter. Hvis du redder en hund, og lyet er klart om sin oppførsel rundt katter, kan det være best å holde de to fraskilt og jobbe med en profesjonell trener for å etablere et trygt forhold. Hvis hunden ikke har noen eksisterende problemer med katter, sosialiserer han seg til katten (og omvendt), burde ikke vise seg å være for komplisert. Før du begynner å sosialisere, vær sikker på at du forstår hvordan hunden din vil reagere på en katt.

Gjør introduksjonen

Sørg for at katten har en rømningsrute. Hvis katten føles fanget, vil han reagere med klør og tenner. Pass på at katten har et trygt sted å henge uten hunden, for eksempel et eget rom for sin søppelboks og leker. La katten og hunden sjekke ut hverandres mellomrom uten å møte faktisk, slik at de kan bli vant til hverandres duft. Neste, introdusere dem gjennom et gjerde eller baby gate. Dette lar dem møte i relativ sikkerhet. Når du endelig introduserer dem i det åpne, bruk en hundebånd for å holde valpen din under kontroll. Ha hunden din arbeidet gjennom lydighetskommandoer rundt katten for å etablere et mønster av god oppførsel.

Etablering av regler

Det viktigste ved å la katten din og hunden samhandle er at du holder fast for å håndheve regler og overvåke. Chasing katten bør ikke tolereres, og bør resultere i en tidsavspilling for valpen din. Ikke la de to dyrene være uten tilsyn før du er sikker på at de kan komme sammen i sikkerhet. Sosialisering av en hund og en katt er mulig, men det tar tid. Ikke vær redd for å bevege seg sakte gjennom trinnene for å sikre at dyrene har det sikreste og mest givende forholdet mulig.

Anbefalt: