Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er svart hudsykdom hos hunder?

Innholdsfortegnelse:

Hva er svart hudsykdom hos hunder?
Hva er svart hudsykdom hos hunder?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er svart hudsykdom hos hunder?

Video: Hva er svart hudsykdom hos hunder?
Video: How do I get my dog to stop licking the floor? 2024, April
Anonim

Svart hudsykdom er preget av hud mørkere og håravfall i hjørnetenner. Det er en progressiv tilstand som er relatert til hormoner. Når hunder har svart hudsykdom, opplever de symmetrisk hårtap på kroppene sine. Andre navn på sykdommen inkluderer både "alopecia X" og "bivirkning av adrenal kjønnshormon."

Hud kløe er noen ganger et tegn på svart hudsykdom. kreditt: Olezzo / iStock / Getty Images
Hud kløe er noen ganger et tegn på svart hudsykdom. kreditt: Olezzo / iStock / Getty Images

Black Skin Sykdom Grunnleggende

Når hunder har svart hudsykdom, opplever de mønsteret skallethet. Deres våghår faller vanligvis før resten. Dette hårtapet avslører underlag som samtidig er tørre og minner om bomull i tekstur. Når vakthårene kommer av, kommer betydelige mengder av resten av håret på symmetrisk måte. Balding huden tar på seg et mye mørkere utseende. Hunder med spesielt alvorlige tilfeller av svart hudsykdom mister noen ganger meste av håret, med biter som bare er igjen på pote og hoder.

Mystiske årsaker

Årsakene til svart hudsykdom er mystiske for veterinærer. Sykdommen er noen ganger antatt å være relatert til genetikk, fedme, allergi og hormonelle ubalanser, men.

Hunder av visse raser er spesielt utsatt for svart hudsykdom, spesielt de med plysjbelegg. Disse rase inkluderer keeshonds, Pomeranians, miniatyrpudler, leketøypudler, amerikanske eskimoer, sibiriske huskier, malamuter, norske elghund, samoyeds og chow chows. Svart hudsykdom er utbredt i nordiske rasehunder. Vær oppmerksom på at mens noen typer hunder er spesielt utsatt for denne tilstanden, er det observert i alle hunderaser.

Alder og kjønn

Svart hudsykdom oppstår vanligvis hos hunder som er 1 til 3 år gammel. Til tross for dette, oppstår uorden noen ganger i både yngre og eldre hunder. Valper som er så unge som 9 måneder i alderen har opplevd sykdommen, som har eldre voksne hunder på 11 år. Svart hudsykdom kan forekomme i alle hjørnetenner uansett aldersgruppe.

Svarte hudsykdommer finnes i både mannlige og kvinnelige hjørnetenner. Selv om tilstanden er særlig vanlig hos ukjente menn, kan faste hunder av begge kjønn utvikle den.

Vanlige symptomer

Hvis du er bekymret for at pooch kan ha svart hudsykdom, se etter symptomer som symmetrisk hårtap, langsomt fargefeil og hyperpigmentering. Når berørte hunder har mørk hud, kan det være ujevnt eller mer omfattende. Noen hunder kan utvikle små svarte hudflekker. Andre hunder, kan utvikle ren svart eller dyp grå hud. Hunder med svart hudsykdom opplever i enkelte tilfeller midlertidig eller ufullstendig hårgenvekst.

Hvis kjæledyret ditt har håravfall sammen med symptomer som depresjon eller endringer i drikking eller spisevaner, kan tapet for eksempel være relatert til en annen overordnet medisinsk lidelse. Hvis du oppdager symptomer på systemisk sykdom i kjæledyret ditt, kan han ha en endokrin lidelse.

Veterinær vurdering

Hvis du er bekymret for at hunden din kan ha svart hudsykdom, ta han til veterinæren din for en kontroll. Diagnostisering av denne tilstanden er komplisert for veterinærer. Dette skyldes at det ikke er noen medisinske tester som er i stand til å diagnostisere det med sikkerhet. Siden svart hudsykdom har symptomer som ligner på andre lidelser som Cushings sykdom og hypothyroidisme, forsøker veterinærer ofte å diagnostisere det ved å eliminere andre potensielle årsaksfaktorer. De utfører ofte hudbiopsier og sender dem til vurdering til patologilaboratorier. Din veterinær kan også utføre en urinalyse, blodplate, adrenalhormon og skjoldbruskstest på hunden din.

Svart hudsykdom er en kosmetisk lidelse. Som et resultat er det ikke antatt å ha noen negative konsekvenser for hundens helse eller forårsake smerte. Siden sykdommen bringer på hårtap, kan det imidlertid øke hundens risiko for å få solbrenthet. Hvis du tar hunden din til stranden, legg en T-skjorte på ham for å unngå solbrenthet.

Hvis veterinæren din bestemmer at hunden din har svart hudsykdom, omfatter potensielle behandlingsplaner nøytring, spaying, hormonbehandling og melatonin-kosttilskudd. Hormonterapier kan være gunstige for hunder som antas å ha svart hudsykdom som følge av hormonelle ubalanser.

Anbefalt: