Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er symptomer på svart mold i hunder?

Innholdsfortegnelse:

Hva er symptomer på svart mold i hunder?
Hva er symptomer på svart mold i hunder?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er symptomer på svart mold i hunder?

Video: Hva er symptomer på svart mold i hunder?
Video: PLANTED AQUARIUM MAINTENANCE - IN-DEPTH TUTORIAL FOR BEGINNERS 2024, April
Anonim

Svart mugg, også kjent som Stachybotrys chartarum, lurker i mørke hjørner og gjemmer seg i skap i dager, måneder og til og med år etter at et hus har blitt oversvømt av vann. Selv om det i mange år har vært kjent at svart mold forårsaker åndedrettsproblemer og lungeblødning hos mennesker, kom det første dokumenterte tilfellet av det som forårsaker sykdom hos kjæledyr ikke fram til 2005. Før da hadde svart mold ikke vært assosiert med sykdom hos kjæledyr.

Image
Image

Historie

Det første dokumenterte tilfellet av giftig svart mugg og dens effekter på kjæledyr kom da to Himalayan-katter var i en rutinemessig tannrengjøring på Marathon Veterinary Hospital i Florida. De to brorkjolene var under anestesi da veterinæren så blod som dannet i rørene som ga anestesien under prosedyren. En av kattene døde neste dag og den andre døde to uker senere. Veterinæren, Dr. Douglas Mader, uttalte at det som skjedde var unormalt fordi anestesi ikke forårsaker lungeblødning. Veterinæren, etter å ha snakket med kattens voktere, lærte at de bodde i et hjem som hadde opplevd vannskader i en orkan et par år tidligere. Svart mold ble funnet i hjemmet etter kattens dødsfall.

Fører til

Svart mugg vokser i områder med høy luftfuktighet. Boliger som har blitt oversvømmet eller led av andre store vannskader er spesielt utsatt. Spores av svart mold inneholder forskjellige typer mykotoksiner som er farlige for helsen til mennesker og dyr.

symptomer

Effektene av svart muggforgiftning kan variere fra mild respiratorisk sykdom til lungetrafikk. Den svarte muggforgiftningen fører til svekkelse av kapillærene i lungene, og når kapillærene blir stresset, brister de og bløder. Komplikasjoner fra blødning av lungene er det som drepte de to himalaya katter.

I fare

Mens lite informasjon er tilgjengelig på svart mugg og kjæledyr, oppfordrer veterinærene dyrevaktere til å være forsiktig hvis deres ledsagende dyr må gjennomgå anestesi, og det er en sjanse for at de har blitt utsatt for svart mugg. Foresatte bør fortelle veterinærene om deres kjæledyrs mulige eksponering og veterinærer bør stille flere spørsmål om kjæledyrvaktere for å avgjøre om pasientene kan være i fare.

komplikasjoner

Hvis kjæledyret ditt gjennomgår anestesi og komplikasjoner oppstår som tyder på at hunden din eller katten kan bli forgiftet av svart mugg, for eksempel en blodig åndedrettsvern i løpet av prosedyren, bør anestesien stoppes umiddelbart. Innledningsvis blir kjæledyret ditt behandlet med kortikosteroider for å forsøke å stabilisere kapillærepitelet. Dyret ditt vil da sannsynligvis bli gitt antibiotika for å forhindre bakterievekst som kan føre til sekundær lungebetennelse.

Anbefalt: