Logo no.sciencebiweekly.com

Trenger hundene klær i kaldt vær?

Trenger hundene klær i kaldt vær?
Trenger hundene klær i kaldt vær?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Trenger hundene klær i kaldt vær?

Video: Trenger hundene klær i kaldt vær?
Video: Symptomer på blærebetændelse | SundhedsTV 2024, April
Anonim

Når temperaturen faller, begynner hundeeiere å spørre om deres firbente venner skal ha på seg en frakk. Ras, alder og type hår er avgjørende for om en hund tåler de harde vinterelementene uten klær. Hunder trenger å våge utenfor ofte for trening og eliminering, og det er opp til menneskene deres å finne ut om de trenger å glide på en jakke eller genser først.

Image
Image

Hunder og kulde

De fleste hunder kan takle kaldt vær til det når frysepunktet, eller 32 grader. Men, akkurat som noen mennesker tåler kalde bedre enn andre, varierer en hunds evne til å motstå kulde fra individ til individ. En eier må se på hunden sin for reaksjoner på temperatur, vind, nedbør og bakken. Noen hunder begynner å rive i mildt kaldt vær, mens andre vil trenge ekstra beskyttelse bare om vinteren, om enn da.

Pels og raser

Ser du på en hund, kan du finne ut at lengre hår gjør et frakk unødvendig. Det som betyr noe mer enn lengden på pelsen, er om en hund har en- eller dobbelt-frakk. Enkeltbelagte hunder, som maltesisk, kan ha lang eller kort hår, men kan ikke tolerere den kalde nesten så vel som dobbeltbelagte raser, som tyske hyrder eller sibiriske huskier. De med dobbel-strøk ville være ubehagelige, og kan til og med overopphetes, hvis de er laget for å ha på seg en genser. Små leketøyraser er mer sannsynlig å trenge et strøk enn større hunder.

Hunder og klær

Hunder som har problemer med å lage og beholde kroppsvarme, kan trenge en genser eller jakke. Sammen med små raser inkluderer dette de med kort eller tynt hår, som Weimeraners, og tynnbygde hunder, som for eksempel Greyhounds. Sykehunder, de aller unge og eldre, må også være beskyttet mot kulde. Tenk på om hunden din har blitt parat nylig - og har mindre naturlig isolasjon fra håret - eller flyttet fra et varmere klima før du tar ham utenfor.

En Perfekt Frakk

Når du kjøper en frakk, husk at skjemaet følger funksjon og mote vurderes best sist. Vanlig ull kan klø, som det gjør for oss mennesker, og en blanding av ull, akryl eller bomull vil være behagelig. Fleece vil holde hunden varm, men i snødekte eller regnfulle forhold skal kappen være vanntett for å holde hunden tørr. Hvis hunden blir overopphetet når du kjører, ville en lett genser være bedre enn en tung jakke.

The Right Fit

Børst hundens hår for å hindre tangles, eller snags på glidelåser, og prøv pels på hunden din før du kjøper den. Det første du må sjekke er om jakken lett passer over hodet. Mange jakker og gensere til hunder er designet med glidelås foran eller sider, slik at de ikke trenger å glide over den furre vennens hode. Mens ermene passer for fremre ben, er de ikke nødvendige for bakbenene. Når den er helt på, bør den passe tett og ikke glide mye, men ikke så tett at det hindrer hundens bevegelser. Eventuelle bånd eller klipper må ikke trekke på bakken eller komme fort ut av det. Og for gutthunder, sjekk ut hvor langt tilbake klærne legger seg under magen. De har en ekstra kroppsdel som påvirker passformen.

Av Pam Goldberg Smith

Webvet; Må hunden din ha på seg en jakke? PetMD; Trenger hundene gensere i vinter? Vet Street; Har noen hunder virkelig trener eller jakker? New York Post; Trenger hunder Frakker?

Anbefalt: