Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan behandle en hund med Parvo

Innholdsfortegnelse:

Hvordan behandle en hund med Parvo
Hvordan behandle en hund med Parvo

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan behandle en hund med Parvo

Video: Hvordan behandle en hund med Parvo
Video: #servicedog #anxiety #mentalhealth #youtubeshorts #shorts 2024, April
Anonim

Parvovirus, eller parvo, er en dødelig sykdom som raser en valpens kropp og i de fleste tilfeller kan drepe dem. En parvo diagnose er imidlertid ikke en automatisk dødsdom. De fleste tilfeller påvirker valper i motsetning til hunder, noe som er enda verre fordi deres immunsystem ikke er like sterke som en voksen hund. Viruset angriper valpen av tarmen og forårsaker blodig diaré, depresjon og uttømming av hvite blodlegemer. Det forårsaker plutselig død når den smitter hjertemuskler. Behandling av parvovirus effektivt etter at hunden har kommet hjem fra sykehuset, kan ta valpen tilbake til god helse på kort tid.

Trinn 1

Selvfølgelig vil du ta valpen til sykehuset for å behandle viruset først. Når du tar med valpen hjem, er kampen imidlertid ikke over. For å unngå dehydrering, sørg for at hunden drikker hele tiden. Det kan hende du må bruke en sprøyte (uten åpen selvfølgelig) for å tvinge dem til å drikke. Veterinæren kan til og med sende dem hjem med en vedlagt IV. Hvis dette er tilfelle, kontroller at posen er konstant full og dryppet ikke er for sakte eller for fort.

Steg 2

Pass på at valpen spiser og ikke kaster opp. En tørt diett av kokt biff, ris og cottage cheese anbefales. Det kan høres brutto, men de fleste hvalper elsker det, og det vil ikke gjøre dem sure. Hvis de fortsetter å kaste den, ring straks veterinæren din.

Trinn 3

De viktigste aspektene å bekymre seg for etter veterinærpleie er hydrering, ernæring og medisin. Pass på at valpen får hele medisinen på riktig tidspunkt. Følg nøye med hundens daglige fremgang, og han eller hun skal snart være tilbake til god helse.

Anbefalt: