Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan behandle hamstere med forstoppelse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan behandle hamstere med forstoppelse
Hvordan behandle hamstere med forstoppelse

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan behandle hamstere med forstoppelse

Video: Hvordan behandle hamstere med forstoppelse
Video: Сверла больше не покупаю! Полезная самоделка в каждую мастерскую. 2024, April
Anonim

En hamster med forstoppelse kan typisk behandles med en økning i kostfiber og vann. Men kronisk forstoppelse eller forstoppelse parret med endringer i mat, utseende eller oppførsel garanterer et besøk til veterinæren.

Tegn på forstoppelse

En hamster som lider av forstoppelse, kan ha oppblåst mage og være treg. Han kan ha hard, tørr avføring eller til og med avføring som sitter fast i endetarmen. Enkelte forstoppelse er en kombinasjon av hard avføring og diaré.

Forstoppelse Årsaker og botemidler

Dehydrering er en vanlig årsak til forstoppelse, så sørg for at hamsteren alltid har ferskvann. Hvis du bruker en flaske mater, må du kontrollere at den er frittflytende og ikke har noen blokkering. En diett høy i fete behandler kan også føre til at hamsteren blir sikret. En hamster som spiser noe annet enn kommersiell hamstermat, kan også bli forstoppet og legge til i en spiseskje med fibrøse grønnsaker som courgette, agurker, spinat og andre grønne grønner hver eneste dag kan bidra til å flytte ting sammen.

Medisinske årsaker til forstoppelse

Din hamster kan være forstoppet på grunn av et underliggende medisinsk problem, som tarmobstruksjon, svulst, leversykdom eller parasitter. Hvis symptomer på forstoppelse ikke forbedres innen en dag eller to, må du se din veterinær for en evaluering. Blodarbeid, urinalyse og til og med en røntgen eller ultralyd kan brukes til diagnostiske formål. Hamstere kan raskt binde seg til sykdom, og en veterinær kan bidra til å bestemme den underliggende årsaken til forstoppelse og skissere en passende behandling.

Anbefalt: