Logo no.sciencebiweekly.com

Pinworms vs Whipworms in Dogs

Pinworms vs Whipworms in Dogs
Pinworms vs Whipworms in Dogs

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Pinworms vs Whipworms in Dogs

Video: Pinworms vs Whipworms in Dogs
Video: Who’s Responsible When Dogs Are Off-Leash at the Park? 2024, April
Anonim

Interne parasitter som pinworms og whipworms overlever ved å spise blod og muskelvev av verten. Verten blir anemisk og emaciert, og kan ha kronisk diaré. Mens pinworm og whipworm symptomer og angrepsmetoder er like, eksisterer det store forskjeller mellom pinworms og whipworms. Pinworms påvirker folk; whipworms påvirker hunder.

Image
Image

pinworms

Pinworms er små rørformede hvite ormer som varierer i størrelse fra 1 millimeter til 13 mm, eller 0,03 tommer til 0,5 tommer. De smitter i tarmkanalen og kan forårsake alvorlig kløe rundt anusen. Pinworms infiserer ikke hunder, men; De begrenser seg hovedsakelig til mennesker, kaniner og hester. De går ikke mellom forskjellige dyr, slik at en pinworm-angrep i et menneske kan passere bare til andre mennesker, og en infestasjon i en hest kan bare passere til andre hester. Båndorm er ofte feilidentifisert som pinworms hos hunder som deler av båndmaskene kaster ut i avføringen eller hunden drar bunnen på gulvet på grunn av irritasjon forårsaket av ormene.

whipworms

Whipworms er små parasitter, ca 1/4 tommer lang, med korte, ormlignende kropper og lange, whiplike haler. De smitter hunder, katter og andre husdyr, men er svært sjeldne hos mennesker. Whipworms legger seg til en hunds tyktarmen og forårsaker skade ved langsomt å lage små tårer i tarmen. De fleste hundene viser ikke mange utadvendte tegn på angrep, og hovedsymptomen er kronisk blodig diaré.

infestation

Både pinworms og whipworms går inn i vertene sine gjennom munnen som egg. I tilfelle en menneskelig angrep av pinworms, overføres egg ofte fra analområdet til munnen av uvaskede hender, noe som gjør det langt mer vanlig hos barn enn hos voksne. Eggene av whipworms blir utvist i hundens avføring. De kan leve i opptil fem år utenfor en vert. Typisk angrep forekommer når eggene blir festet til en hunds poter og han inntar dem under vanlig pleie.

Identifikasjon og behandling

For å identifisere et tilfelle av pinworms eller whipworms en lege eller veterinær vil undersøke en fecal prøve under et mikroskop for å sjekke om egg. De er vanligvis lett synlige når det gjelder pinworms, men det kan ta flere undersøkelser å finne whipworm egg. Dette skyldes at bare noen få egg skylles om gangen, og de kan ikke være til stede i hver avføring, selv om en hund har pisketorm. Både mennesker og hunder blir behandlet med ormmedisiner for å drepe ormene. Flere doser spredt over en periode på dager eller uker kan være nødvendig for å eliminere alle ormene. En hund kan trenge regelmessige forebyggende behandlinger for whipworms, siden eggene kan overleve så lenge uten vert.

Av Carlye Jones

Anbefalt: