Logo no.sciencebiweekly.com

Cushings sykdom hos marsvin

Innholdsfortegnelse:

Cushings sykdom hos marsvin
Cushings sykdom hos marsvin

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Cushings sykdom hos marsvin

Video: Cushings sykdom hos marsvin
Video: Top 3 uses of Colloidal Silver in Dogs and Cats 2024, April
Anonim

Selv om det er uvanlig hos marsvin, oppstår Cushings sykdom når binyrene produserer for mye av hormonene som styrer stress, blodtrykk og hjertefrekvens. Svingninger i hormonnivåer kan føre til mange problemer, for eksempel hårtap, høyt blodtrykk og økt vannlating, og øker risikoen for diabetes. Behandling av sykdommen er den eneste løsningen til dags dato, og behandlinger er tilgjengelige for å redusere symptomene og la marsvinet leve et godt og komfortabelt liv.

Image
Image

Fører til

Cushings sykdom utvikler seg ofte som respons på godartede svulster som ligger i hypofysen eller binyrene som ligger nær nyrene. Mens svulstene ikke blir ofte fjernet på grunn av den høye risikoen for operasjonen, er det mulig med legemidler for å stabilisere hormonproduksjonen og lindre symptomer.

symptomer

Symptomer på Cushings sykdom varierer mellom marsvin. Svin kan oppleve det milde ubehaget av hårtap, eller økt tørst eller appetitt, til mer alvorlige symptomer som rask pust eller hudklumper.

Diagnose

Cushings sykdom kan diagnostiseres ved hjelp av en ultralyd. En ultralyd viser størrelsen på binyrene. Binyre i en sunn marsvin måle 3mm til 4mm i størrelse; En utvidelse av disse kan indikere sykdom eller oppdage en svulst i en eller begge kjertlene.

Sammenligning

Vets antyder at en sunn marsvin får en ultralyd sammen med den som har problemer for sammenligning; Dette er det enkleste å gjenkjenne forskjeller og problemer.

Spredt

Cushings sykdom er ikke smittsom mot andre marsvin eller til kjæledyrseiere; sykdommen er et resultat av en hormonell ubalanse, ikke forårsaket av en smittsom sykdom.

Behandling

Daglige behandlinger av L-deprenyl bidrar til å redusere binyrens størrelse, mens annen medisinbehandling kan brukes til å ødelegge deler av kjertlene for å redusere overproduksjonen av hormoner. Disse behandlingene er farlige og må overvåkes nøye av en veterinær for å unngå skade på kjertlene.

Herbal remedies, som Cushex dråper, hjelper til med å slappe av binyrene for å redusere overproduksjonen av hormoner. Partnering med veterinæren din for å bestemme hvilket behandlingsalternativ som passer best for marsvin er viktig for behandlingen.

Anbefalt: