Logo no.sciencebiweekly.com

Helsefordeler ved å eie kjæledyr

Helsefordeler ved å eie kjæledyr
Helsefordeler ved å eie kjæledyr

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Helsefordeler ved å eie kjæledyr

Video: Helsefordeler ved å eie kjæledyr
Video: лучший расслабляющий аквариум в 4K UHD 🐠 Anti-Stress Music, Relax and Meditation. 2024, April
Anonim

Å eie en hund eller katt - eller en liten menagerie for den saks skyld - er blitt normen for mange amerikanske husholdninger. Faktisk inneholdt 62 prosent av amerikanske boliger minst ett kjæledyr i 2012, ifølge The Humane Society of the United States. Denne tallyen besto av mer enn 83 millioner hunder og 95 millioner katter!

Flertallet av oss som eier furry critters, vil fortelle deg at det er for moro skyld - kompanjonskapet og spillingen - til tross for sporadisk rot, hodepine eller veterinærregning. Få av oss slutter å vurdere alle helsemessige fordelene som hunder, katter og andre husdyr kan gi oss.
Flertallet av oss som eier furry critters, vil fortelle deg at det er for moro skyld - kompanjonskapet og spillingen - til tross for sporadisk rot, hodepine eller veterinærregning. Få av oss slutter å vurdere alle helsemessige fordelene som hunder, katter og andre husdyr kan gi oss.

Tenker på eierskap av kjæledyr? Her er en håndfull sunne fordeler som kan komme fra å holde selskapet med en hund eller katt (eller den lille menagerien vi nevnte).

Husdyr hjelper buffer depresjon og ensomhet. Dyreiere som er blå, kan høste store belønninger fra en ubetinget kjærlighet til en hund eller katt. Deres blotte tilstedeværelse kan berolige en engstelig eller deprimert person, mens det grunnleggende ansvaret for kjæledyrs eierskap gir en følelse av formål som ofte er nok til å holde folk i gang. (Ingen ønsker å slippe Fido ned.) Børsting eller stryking av et kjæledyr sørger også for, som forklarer hvorfor velopdragen hunder og katter ofte brukes til kjæledyrbehandling på sykehus og sykehjem.

De oppmuntrer til sosial samhandling. Det har blitt brukt ad nauseam i rom-coms, men det er bare fordi det fungerer! Ta en hund på en tur, og du er bundet til å komme inn i en samtale med en annen person. En søt valp er for vanskelig å passere uten kommentar. For de som er sjenert eller har minimal interaksjon med andre, er en lekende, sosial hund et godt verktøy for å komme seg ut av din komfortsone. Oppmerksomhet forblir vanligvis på din furre venn, og samtalen er generelt lett og lett.

Barn oppvokst i et hjem med kjæledyr er mindre sannsynlig å bli syk. Det er vanskelig å fastslå den nøyaktige forklaringen, men studier viser at barn i et hjem med minst en hund eller katt er mindre sannsynlig å bli syke enn de som bor i husdyrfrie hjem. Er det fordi de blir mer immun mot mer eksponering? Kanskje. Det er også en redusert risiko for allergi problemer for barn oppdratt med en katt. (Det er ikke tilfelle hvis moren har kattallergier, i så fall er det tre ganger mer sannsynlig å bli sendt ned. Det er ikke noe å komme seg rundt.) Topp det av med studier som tyder på at barn som vokser opp i hjem med hunder, har mindre sannsynlighet for å utvikle astma. Gjør en forelder vil ha et kjæledyr ASAP, va?

Dyreiere har en tendens til å være fysisk sunnere. For å si det helt, får kjæledyr oss til å flytte. Dette påvirker vår kardiovaskulære helse direkte, og bidrar til å holde vekten nede samtidig som blodtrykk, kolesterol og triglyserid reduseres. Dette reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Puh. Interaksjoner med kjæledyr gjør oss også mindre stresset ved å redusere hormonet kortisol og frigjøre serotonin, hjernens naturlige antidepressiva.

Husdyr kan også hjelpe med alvorlige problemer. Hunder i særdeleshet kan trent for å gi spesialisert hjelp til kjæledyrseiere som håndterer en rekke problemer, blant annet fra ADHD og reumatoid artritt til epilepsi og diabetes.

Av Tara Hall

ressurser MedicalDaily.com - 6 Helsemessige fordeler ved å eie en hund Tid - Studie: Hvorfor hunder og katter gjør babyer sunnere cdc.gov - Helsemessige fordeler med kjæledyr Pets WebMD - Hvordan kjæledyr forbedrer helsen din

Anbefalt: