Logo no.sciencebiweekly.com

Hvorfor din katt sprøyter og hva du kan gjøre med det

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor din katt sprøyter og hva du kan gjøre med det
Hvorfor din katt sprøyter og hva du kan gjøre med det

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvorfor din katt sprøyter og hva du kan gjøre med det

Video: Hvorfor din katt sprøyter og hva du kan gjøre med det
Video: Bæ bæ lille lam og flere sanger - Barnesanger for barn og de minste Tinyschool Norsk 2024, April
Anonim

Bilder av: © iStock.com / ScantyNebula

Det er en vanskelig vane å bryte, men det er ting du kan gjøre med det

Gah! Hva er det som lukter? Hvis du har tatt en whiff av den skarpe duften av kattespray, glemmer du aldri det. Katter spray for å markere sitt territorium, etterlater en ubehagelig lukt. En form for kommunikasjon med andre katter, kattespray består av urin som er nesenivå til andre katter, og lar dem få vite om krav til territorium, statusoppdateringer (det er sosiale medier for katter!), Seksuell tilgjengelighet eller stress og frustrasjon. De kan skje hvor som helst - selv på møbler, gardiner og vegger i huset ditt.

Mesteparten av tiden er katteprøyting et signal til andre katter. Men når en katt er stresset eller frustrert, er det ment for deg. Du kan fortelle hvem sprayen er ment for av hvor den ligger. Hvis kattesprayen er nær dører eller vinduer, er det mest sannsynlig å la andre katter vite hvor territoriet det er. Men hvis det er på sengen din, møbler eller noe du elsker (som dine tøfler), er sjansen for at katten forteller deg noe.

Kat sprøyting er en normal og naturlig respons, noe som gjør det vanskelig å bryte. Mesteparten av tiden, katter som ikke har blitt spayed eller neutered og er i varme vil være de viktigste synderne med sprøyting. Hvis du steriliserer katten din, stopper sprøyten vanligvis etter to uker (ved operasjonskonkurranse). Dette er den enkleste løsningen på et katteproblem i tilfeller av en ukjent katt.

Hvis katten din allerede er løst og problemet fortsetter, er det på tide å bytte taktikk. Aldri ignorere problemet. Dette vil gi problemet tid til å gripe seg inn i kattens hjerne som å være greit å gjøre i ditt hjem.

Hvis du ikke vet årsaken til hvorfor katten din sprøyter, må du fjerne tilgangen fra de stedene den har markert. Dette kan bety å bygge et større gjerde, rydde hjemmet ditt, sette opp bevegelsesdetektorer, installere nyanser eller en romdeler. Hvis dette mislykkes, kan det være medisinsk og kunne tyde på et alvorlig underliggende medisinsk problem. Du kan også bruke godbiter som en positiv armeringstaktikk, spesielt hvis du oppdager at enkelte hendelser ser ut til å sette den av.

For områder i hjemmet ditt som allerede er merket, må du bruke litt albuefett og luktneutralisator for å kvitte seg med lukten. Hvis du ikke blir kvitt det, kan katten din komme tilbake til å markere stedet. Du kan også prøve en vintergrønn eller sitrus-duftende rom deodorizer for å holde katten din vekk fra stedet.

Hvis problemet vedvarer, bør du ta katten din til en veterinær for medisinering. Det er mange tilgjengelige, men undersøker bivirkningene for hver medisinering. Noen katter trenger bare å ta medikamenter i en kort stund, mens andre trenger å holde seg på det for livet.

Det er håp om å avslutte kattens sprøytevaner. Sørg for å konsultere en veterinær eller trener hvis du har forsøkt å ikke behandle problemet - disse er trente fagpersoner som kan tilby verdifulle råd.

Anbefalt: