Logo no.sciencebiweekly.com

Gene Therapy Lovende For Neuromuskulær sykdom Behandling hos hunder og mennesker

Innholdsfortegnelse:

Gene Therapy Lovende For Neuromuskulær sykdom Behandling hos hunder og mennesker
Gene Therapy Lovende For Neuromuskulær sykdom Behandling hos hunder og mennesker

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Gene Therapy Lovende For Neuromuskulær sykdom Behandling hos hunder og mennesker

Video: Gene Therapy Lovende For Neuromuskulær sykdom Behandling hos hunder og mennesker
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2024, April
Anonim

Bilder av: Ronnie Meijer / Flickr

Når våre hunder utvikler forstyrrende og livslang forstyrrelse, bryter våre hjerter. Forskere fra University of Washington mener at de har lovende behandlingsmuligheter for hunder som har en tidligere uhelbredelig nevromuskulær sykdom.

Forskere fra University of Washington, i samarbeid med Harvard University, Virginia Tech, The Medical College of Wisconsin, INSERM (Fransk Institutt for helse og medisinsk forskning) og Genethon oppfordres av deres nyeste funn om restaurering av muskelstyrke og forlengelse av forventet levetid for hunder som har en sjelden arvet nevromuskulær lidelse kalt myotubulær myopati eller MTM.

MTM er en sykdom forårsaket av en genmutasjon hos hannhund. I berørte hunder, ville disse gener vanligvis lage en type protein kalt myotubularin, som er nødvendig for riktig muskelfunksjon, og de gjør det ikke. På grunn av dette er det en dødelig forverring av musklene, og mye som det som skjer med berørte menneskelige baby gutter, dør valper vanligvis tidlig i livet på grunn av pustevansker

Relatert: Gå ut for å teste DNA i hunder for mulige fremtidige sykdommer

Funnene, publisert i Molekylær Terapi, viste en måte å trygt erstatte det MTM-forårsaker defekte genet med et sunt gen gjennom en rammet hunds hele muskulatur. Hunder påvirket av sykdommen og behandlet med en enkelt infusjon av genutskiftningen viste ingen forskjellig forskjell i forhold til ikke-rammede hunder et år senere.

Forsker og lege Dr. Martin K. Childers ved University of Washington sa at denne behandlingsterapien og teknologien ga en fullstendig restaurering av normal helse til hunder som typisk ville ha dødd av sykdommen uten den. Han sa også at funnene var dramatiske i resultat og redning og gi forskere i andre arvelige sykdomsfelt håp om potensiell anvendelse andre steder, spesielt med forhold til menneskelige studier.

Relatert: Oppmuntre forskningslinker Hjertefeilårsak og behandling for hunder og mennesker

Dette betyr at det ikke bare er nytt håp for berørte hunder, men for berørte mennesker, og viser igjen at hunder er ledere i å beskytte sine beste venner.

Anbefalt: