Logo no.sciencebiweekly.com

Lovende ny forskning for å behandle hjernetumorer hos hunder og mennesker

Innholdsfortegnelse:

Lovende ny forskning for å behandle hjernetumorer hos hunder og mennesker
Lovende ny forskning for å behandle hjernetumorer hos hunder og mennesker

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Lovende ny forskning for å behandle hjernetumorer hos hunder og mennesker

Video: Lovende ny forskning for å behandle hjernetumorer hos hunder og mennesker
Video: Pacific Coast Highway: 20 Great Stops on the Road Trip 2024, April
Anonim

Bilder av: Virginia Tech

Ny forskning fra Virginia-Maryland College of Veterinary Medicine i Virginia Tech har vist lover for å behandle hjernesvulster hos hunder, og kan en dag til og med brukes til å hjelpe mennesker!

En studie finansiert av National Institutes of Health har produsert data fra kliniske studier som viser lovende resultater når det gjelder behandling av hjernetumorer hos mennesker. Studien er et samarbeid mellom Veterinærhøgskolen i Virginia Teach og Thomas K. Hearn Brain Tumor Research Center på Wake Forests School of Medicine.

Relatert: Forskere ser på kinesiske urter for å behandle hundekreft

Foreløpig ser forskerne på sikkerheten til en ny kjemoterapi medisin og leveringsmetoder når man behandler hjernesvulster hos hunder, da de vil finne en sikker og effektiv bruk av stoffet til bruk i fremtidige forsøk. Hunder og mennesker har lignende hjerner i mange aspekter, og forskere er optimistiske at dataene de har funnet og vil finne vil være gunstige for behandling av svulster hos mennesker også.

Dr. John Rossmeisl er professor i nevrologi og nevrokirurgi i Institutt for smådyr kliniske vitenskap og sa at selv om hunder nyter godt av dette, er stoffforskningen en vei for bruk i behandling av menneskelig kreft også.

En hund i forsøket ble opprinnelig diagnostisert med en glioma hjernen svulst, og ga en overlevelse av bare noen få måneder mer. Hun ble behandlet i forsøket, noe som innebar at hun skulle bli på veterinærhospitalet i seks dager. Hun hadde foreløpige laboratorietester og eksamener gjort, så vel som en svulstbiopsi. Når biopsien ble behandlet, fikk hun kjemoterapi medisiner spesielt modifisert for hennes tumor, og de ble levert direkte til hennes tumor. Dette kjemoterapi-stoffet er unikt ved at det virker ved å ødelegge kreftceller, og ikke normale hjerneceller. Hun dro hjem neste dag.

Siden mars har hun bare vært tilbake to til seks uker etter infusjonen og fire måneder senere for evaluering, og overgikk den forventede overlevelsesrate som først ble gitt ved diagnose. Mer, hennes svulst har blitt betydelig redusert. Dr. Rossmeisl sier at det var basert på hundens opprinnelige MR, som hadde krympet ca 50%, og i fire måneders oppfølging, ser det ut som en liten liten flekk i forhold til hva den en gang var.

Hun vil fortsette oppfølgningen hver 2. til tre måneder, og hennes eiere er begeistret over at hun var i stand til å få den behandlingen hun var.

Relatert: Ny antistoff gir frisk håp for behandling av hundekreft

Dr. Rossmeisl sa at det er forskjellige undertyper av gliomer, så ikke alle hundene vil svare det samme. Noen har bodd i et år lenger, med svulsten minker, mens andre hunder i studien har sett ingen forskjell. Når det er sagt, har dette legemidlet i tidligere generasjoner av utvikling blitt brukt trygt i humane hjernesvulstestudier og studier, og han mener at denne informasjonen også gjelder for mennesker i løpet av de neste fem årene.

Forsøket startet i 2014 og aksepterer fortsatt hunder for deltakelse. De er fornøyd med de positive resultatene de har hatt hittil, og tror at det er mer å komme - for våre beste venner og for oss.

Anbefalt: