Logo no.sciencebiweekly.com

Er Bulldog Breed Dømt til utryddelse?

Innholdsfortegnelse:

Er Bulldog Breed Dømt til utryddelse?
Er Bulldog Breed Dømt til utryddelse?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Er Bulldog Breed Dømt til utryddelse?

Video: Er Bulldog Breed Dømt til utryddelse?
Video: Chloe the Mini Frenchie on the Red Carpet at the 19th Annual Webby Awards 2024, Kan
Anonim

Bilder av: Willee Cole / Bigstock

Si det er ikke så! Den elskede rasen og den populære maskotens fremtid kan være i fare - forskere klander sin begrensede genpool for helserisiko.

Bulldogs er for søte, fra sine korte ben og sterke torsoer til deres knuste neser, det er ingenting å ikke elske. Faktisk er bulldogen fortsatt et av de mest populære raser i USA. De fleste av disse egenskapene fantes ikke naturlig i rasen, da selektiv avlspraksis favoriserte disse egenskapene, og derfor ble de sendt videre på generasjon til generasjon. Nå, hva vi oppfatter som en typisk bulldog, er faktisk et menneskeskapet venture. Selv om rasen har et fantastisk utseende, anbefaler forskerne at den begrensede genpollen til rasen kan være svært farlig for sin helse, så vel som fremtiden for bulldogen.

Niels Pedersen fra Center for Companion Animal Health, University of California, sier "Disse endringene har skjedd over hundrevis av år, men har blitt spesielt raske de siste tiårene. Oppdrettere styrer det lille mangfoldet som fremdeles eksisterer på best mulig måte, men det er fortsatt mange individer som er fra svært innavlede foreldre. Dessverre kan eliminering av alle mutasjoner ikke løse problemet, da dette vil ytterligere redusere genetisk mangfold. Vi vil også spørre om ytterligere modifikasjoner, for eksempel å raskt introdusere nye sjeldne pelsfarger, gjøre kroppen mindre og mer kompakt og legge til flere rynker i kappen, kan forbedre bulldogens allerede skjøre genetiske mangfold."

Relatert: 10 Bodacious Fakta om Bulldogs

Studien ble utført ved hjelp av DNA-prøver og er en av de første som bruker denne metoden over standard stamtavle kartlegging. På denne måten kan den genomiske variansen måles med høy klarhet og detalj. 102 engelske bulldoger fra varierende opprinnelse hadde deres DNA sammenlignet og kartlagt, og resultatene viste mange overlappende DNA-markører.

Noen av risikoen som rasen møter fra selektiv avl inkluderer uavhengige endringer i hundens genom. En stor bivirkning inkluderer endringer i gener knyttet til immunsystemets funksjonsevne. Håpet på rasenes helse må nå komme fra kryss oppdrett det med lignende, mer genetisk variant, raser som kan introdusere sterkere genomiske egenskaper.

"Den engelske bulldogen har nådd det punktet hvor popularitet ikke lenger kan unnskylde de helseproblemer som den gjennomsnittlige bulldogen varer i sin ofte korte levetid. Flere mennesker syntes å være enamored med sitt utseende enn bekymret for sin helse. Forbedring av helsen gjennom genetiske manipulasjoner antar at nok mangfold fortsatt eksisterer for å forbedre rasen fra innsiden, og hvis ikke, å legge til mangfold ved å krysse til andre raser. Vi fant at det lille genetiske "wiggle-rommet" fremdeles eksisterer i rasen for å gjøre flere genetiske endringer, "konkluderte Pedersen.

Det er fortsatt håp for bulldogen, men det er allerede pågår prosjekter for å bidra til å diversifisere rasen. Dette inkluderer den sveitsiske "kontinentale bulldog" -prosjektet som håper å hjelpe mange etisk egne bulldogger. Det er fortsatt diskusjon om en kontinental bulldog kan betraktes som et bonafide-medlem av rasen, men fordelene med bulldoger i stort vil være stor.

[Kilde: Science Daily]

Anbefalt: