Logo no.sciencebiweekly.com

To Flint-Area Dogs Test positive for blyforgiftning

Innholdsfortegnelse:

To Flint-Area Dogs Test positive for blyforgiftning
To Flint-Area Dogs Test positive for blyforgiftning

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: To Flint-Area Dogs Test positive for blyforgiftning

Video: To Flint-Area Dogs Test positive for blyforgiftning
Video: Bear Breaks Into Truck for Dog Food, Gets Trapped 2024, April
Anonim

Bilder av: Studio Datsuzoku / Bigstock

Det giftige vannet i Michigan er enda mildere, og gjør nå hundene syk. Blyforurenset vann i Flint er oppkalt som skyldige bak de to første tilfellene av forgiftning hos hunder.

Vannkrisen som har rammet tusenvis av mennesker i Flint, Michigan, har beboere som frykter om det noen ganger skumle, gulfarget vann som spytter fra kranene, vil påvirke helsen. Dessverre har krisen forgiftet to Genesee County hunder, og deres resultater ble bekreftet i oktober 2015 og januar 2016.

Tjenestemenn har ikke opplyst om hundene drikker flintvann, hvor mye var i deres systemer eller noe om hundene annet enn det faktum at man er et kjæledyr, det andre er et forsøk, og begge lever fortsatt. Ifølge USAToday, sier Jennifer Holton, talsmann for Michigan Department of Agriculture og Rural Development (MDARD), at staten "ikke kan gi detaljer om de enkelte tilfellene".

Dr. James Averill er stats veterinær for MDARDs Animal Industry Division og har sagt at "det store flertallet" av blyforgiftningstester hos hunder har kommet tilbake negativt, selv om antall forespørsler har økt. Dr. Averill sa også at hvis en veterinær bestemmer at en hund kan ha blygiftighet, blir labtesten gitt gratis.

Selv om du ikke bor i Michigan, bør kjæledyr foreldre være oppmerksomme på symptomene på blyforgiftning hos hunder. Jo tidligere du kan oppdage blyforgiftning i hunden din, jo bedre prognosen. Kjenn din hund og vaner; hvis Fido virker litt latere enn vanlig, er det ingen grunn til alarm. Men hvis hunden din ikke opptrer selv og er oppkast, har dårlig appetitt og diaré, og synes å ha mindre styrke enn vanlig, ta ham med til din lokale veterinær eller dyrehospital.

Behandlinger for blyforgiftning hos hunder varierer, men det regnes som en nødsituasjon og må behandles så snart som mulig. Det første behandlingsforløpet er vanligvis chelateringsbehandling - dette innebærer å innføre chelateringsmidler oralt for å binde ledningen som finnes i mage-tarmsystemet, som hindrer at hunden absorberer toksinet ytterligere.

Veterinæren kan også utføre en magesekke som ifølge lekmannen betyr å bruke vann til å rengjøre og tømme hundens mage og fordøyelseskanal i giftet. Til slutt, hvis hunden din har en svært høy konsentrasjon av bly i blodet, kan legemidler brukes til å redusere kroppsbelastningen av bly. Etter behandling forventes hundene vanligvis å gjenopprette innen 24-48 timer.

Mens Dr. Averill sier det er helt trygt å bade hunden din i Flint-vann, vær oppmerksom på at hundene vanligvis slikker seg etter bad og ofte nipper til et lite badvann mens de er der inne. Hvis du blir rammet av Flint vannkrisen (eller kjenner noen som gjør det), husk å la poochen drikke bare flaskevann og ikke la hunden drikke badevannet.

[Kilde: USA i dag]

Anbefalt: