Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Barndomsdyr kan påvirke beslutninger for å leve vegetarisk livsstil

Innholdsfortegnelse:

Studie: Barndomsdyr kan påvirke beslutninger for å leve vegetarisk livsstil
Studie: Barndomsdyr kan påvirke beslutninger for å leve vegetarisk livsstil

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Barndomsdyr kan påvirke beslutninger for å leve vegetarisk livsstil

Video: Studie: Barndomsdyr kan påvirke beslutninger for å leve vegetarisk livsstil
Video: Kolonial.no | Hopp over butikken | Det er ikke lørdag i dag 2024, April
Anonim

Bilder av: Serhiy Kobyakov / Shutterstock

En ny studie har funnet en sammenheng mellom de som valgte en vegetarisk livsstil og også eide kjæledyr som barn, og hevdet at de som eide kjæledyr som barn, hadde større sjanse til å bli veganer.

Hvem av oss kan ikke huske våre barndoms kjæledyr uten en kjærlig kjærlighet og takknemlighet for deres tilstedeværelse i livet vårt? Ikke mange, som vi ofte tenker på våre barndoms kjæledyr med sentimentalitet og nostalgi som bare kan komme fra et dypt og spesielt forhold vi var så glad i.

Forskere tror at forholdet folk hadde med sine kjæledyr, og den lærte empati fra å være kjæledyrseier, har en slik innvirkning på at mange av oss vokser opp, at de som hadde barndomsdyr er mer sannsynlig å være vegan enn de som ikke gjorde det.

Relatert: Sannheten om vegetariske dietter og hunder

Studien ble publisert i vitenskapelig tidsskrift Appetitt, og forskere fra Albany Universitet så på 325 studiedeltakernes svar på spørsmål om deres kostholdsstil og valg. De fant deltakerne gjennom matfokuserte sosiale medier, inkludert noen som var dedikert til vegetarisme og veganisme. Forskerne spurte deltakerne om deres livsstil og kostholdsvalg som voksne, og spurte også om deres barndoms kjæledyr. Forskerne spurte også spørsmål som spurte om deltakeres forhold til barndomsdyr og hvordan de følte seg om utnyttelse av dyr.

Forskerne lærte at folk som hadde forskjellige dyr i sitt liv mens de vokste opp - ikke bare hunder - var mer sannsynlig å bli veganer eller følge vegetarisk livsstil som voksne. I tillegg oppdaget de at de flere typer dyr folk ble utsatt for og hatt i sitt liv mens de vokste opp, hadde en sterk sammenheng med hvorvidt disse menneskene forbrukte et mer omfattende utvalg av produkter fra dyr (for eksempel om de avsto fra kjøtt eller ikke eller kjøtt og meieri). De som hadde eksponering og eierskap av flere typer kjæledyr i barndommen, hadde en større sannsynlighet for å avstå fra forbruk av flere produkter fra dyr enn sammenlignet med sine jevnaldrende som ikke vokste opp med så mye kjæledyr eksponering og eierskap.

De deltakerne som sa at de hadde en rekke kjæledyr i barndommen, hadde også en tendens til å være mer etisk motsetning til dyreutnyttelse som fabrikkoppdrett og dyreforsøk enn deltakerne som hadde færre typer barndomsdyr i livet.

Relatert: Kan din katt være vegetarianer?

Sydne Heiss er en universitetsstudent i Albany, som medforfatter studien og sa at de tror at mennesker som hadde forskjellige typer dyr oftere og raskt, er empati med oppdrettsdyr eller med dyr som kan brukes til forskning. Han sa at folk som bare hadde en barndomshund, ikke kunne like lett innleve seg med en oppdretts ku sammenlignet med de som vokste opp med oppdrettsdyr. Faktisk tror forskerne at de som hadde forskjellige typer kjæledyr i barndommen, kan empati over alle arter bedre enn de som kanskje bare har hatt en hund, eller ingen kjæledyr i det hele tatt.

Julia Hormes er assisterende professor i psykologi ved Albany University og jobbet med Heiss. Hun sa at mens tidligere forskning antydet å være nær en barndom, kan kjæledyr ha spådd empati og økt vegetarisme hos voksne, viser deres forskning at antall og type kjæledyr i barndommen også kan øke etiske bekymringer om dyr og øke nivåene av vegetarisme i voksne.

Anbefalt: