Logo no.sciencebiweekly.com

3 Tender Ways Pets Benefit Hjertehelsen

Innholdsfortegnelse:

3 Tender Ways Pets Benefit Hjertehelsen
3 Tender Ways Pets Benefit Hjertehelsen

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: 3 Tender Ways Pets Benefit Hjertehelsen

Video: 3 Tender Ways Pets Benefit Hjertehelsen
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Bilder av: Pexels / Pixabay

Det er ingen hemmelighet at våre kjæledyr gjør oss føle lykkeligere, men visste du at de faktisk hjelper oss til å være hjerte lykkelige også?

Pet eiere har en tendens til å ha lavere blodtrykk, kolesterol nivåer og triglyserider enn folk som ikke eier kjæledyr. Og folk med eksisterende hjerteproblemer har en tendens til å leve lenger når de eier et kjæledyr, sammenlignet med personer med hjerteproblemer som ikke har kjæledyr.

Fordi dette er American Heart Month, la oss ta et øyeblikk til å takke våre kjæledyr for å øke hjertehelsen på disse tre viktige måtene:

1) Mindre angst

Katter og hunder ligner ikke bare på å bli petted, men våre hjerter som oss å kjære dem også. Det er et symbiotisk forhold av slags i det mens vi beroliger våre kjæledyr, beroliger vi oss selv. Behandlingen av petting reduserer i seg selv stresshormoner og frigir i stedet "lykkelige" hormoner, som oksytocin, dopamin og norfinefrin, i kroppene og hjernene som fremkaller en følelse av liming, kjærlighet, avslapping og generell chill-out.

Disse hormonene er også gode for smertelindring, noe som delvis skyldes at kjæledyrsbehandling fungerer så bra.

2) Flere sosiale fordeler

Trenger du en isbryter? Husdyr fungerer som både en sosial ledning og et sosialt uttak. Dette betyr at våre kjæledyr gir oss en måte å koble til med andre mennesker, enten i hundeparken, en dyrebutikk eller via nettfora med felles interesse. I tillegg ser sosiologisk forskning i økende grad på kjæledyr som meningsfulle medlemmer av menneskesamfunn, noe som betyr at de ikke bare fører oss til at andre blir sosiale med, men de er også inkludert, på nivå med mennesker, innenforvårt sosiale nettverk.

3) Mer øvelse

Mens du sikkert kan ta katten din, leguanen eller et annet kjæledyr for en tur, er hundene spesielt nyttige for å få menneskene til å trene. Å gå på hunden din hver dag holder blodtrykk, kolesterol og triglyserider i sjakk.

Selv om du ikke eier en hund, er det aktivitet i å ta vare på kjæledyrene våre, om de skal fôre og vaske eller rense ut buret eller søppelboks eller til og med petting vår katt eller papegøye. Selv om denne øvelsen kanskje ikke er så kraftig som kolesterolsenkende hund, går det, men det kan være nok å øke hjernekjemikalier for folk som sliter med depresjon. Daglig omsorgsaktivitet kan redusere depresjon, som i seg selv er en viktig risikofaktor for hypertensjon og høyt kolesterol.

Anbefalt: