Logo no.sciencebiweekly.com

Fordeler med hvitløkstilskudd for hunder

Innholdsfortegnelse:

Fordeler med hvitløkstilskudd for hunder
Fordeler med hvitløkstilskudd for hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Fordeler med hvitløkstilskudd for hunder

Video: Fordeler med hvitløkstilskudd for hunder
Video: trailrunners CaniCross Masterclass 2024, April
Anonim

Bilder av: Reddogs / Bigstock.com

Dispelling de negative mytene som omgir hvitløk til hunder, og hvorfor du kanskje vil bruke den som et supplement til hundens kosthold

Hvitløk har blitt gitt en dårlig rap i doggy verden, men det har faktisk en rekke helsemessige fordeler for hjørnetenner. Mange kilder på nettet hevder at det er skadelig for hunden din og bør alltid unngås. Faktum er at hvitløk kan være skadelig i svært store mengder, men hvis du holder deg til en kontrollert dose, bør det ikke være et problem (hvis hunden din ikke har noen eksisterende anemiproblemer). Når du har lært om alle de fantastiske helsemessige fordelene dette duftende tillegget har, kan du vurdere å legge til dette tillegget til hundens diett.

Hvorfor er hvitløk et kontroversielt emne?

Hvitløk tilhører Allium familien. Dette er den samme familien som løk, som faktisk kan være dødelig for hunder. Alliums, inkludert hvitløk, inneholder tiosulfat, inntak som har vært kjent for å føre til anemi, leverskade og potensielt død. Men - og dette er en stor men - hvitløk inneholder en liten mengde tiosulfat, så hunden din følgesvenn må spise en ekstremt stor mengde ting for å forårsake problemer. Når det er sagt, er det verdt å feire på forsiktighetssiden, og bare gi en begrenset dose til valpen din.

Relatert: Den sjokkerende sannheten om hunder og hvitløk

Hva er helsemessige fordelene med hvitløk for hunden min?

Grunnen til at hvitløk anbefales til hunder, til tross for at det er svært lite giftig, er at det har en rekke ypperlige fordeler for ungdommenes helse. Disse inkluderer:

  • Bekjempelse av infeksjon: Hvitløk har antimikrobielle og antibiotiske egenskaper og som sådan er gunstig for å bekjempe en rekke bakterielle, sopp- og virusinfeksjoner.
  • Øke immunforsvaret: Hvitløk øker aktiviteten til celler som søker og ødelegger kreftceller og invaderende mikrober, og stimulerer dermed immunfunksjonen. Som sådan kan det hjelpe hunder som kjemper mot kreft eller har undertrykt immunforsvar og hunder som bekjemper kreft. Det vil også øke immunforsvaret hos raske hunder.
  • Forbedret leverfunksjon: Ulike forbindelser som er inneholdt i hvitløk hjelper leveren å bli kvitt toksiner fra kroppen, noe som forbedrer leverfunksjonen.
  • Repelling Ticks og lopper: Det er uklart nøyaktig hvorfor hvitløk forhindrer kryss og loppeangrep, men anekdotiske bevis tyder på at det er veldig effektivt. Det er hypoteset at lopper og flått ikke liker lukten av hvitløk som slippes ut gjennom hundens hud.

Relatert: Flea Repellent Dog Treat Recipe

Hvor mye hvitløk er trygt for hunden min?

Hvitløk kan daglig tilføres hunden din, men det kan være lurt å gi hunden en dag eller to uten hvitløk hver uke, eller en uke uten hvitløk hver måned eller to, som med fôring av de fleste urter. Det er forskjellig visdom om nøyaktig hvor mye er den optimale doseringen for hunder, men ifølge Dr. Pitcairn i "Den komplette veiledningen for naturlig helse for hunder og katter", bør hundene bli matet en daglig mengde hvitløk som varierer avhengig av vekten. Pitcairn foreslår følgende dosering:

  • Hunder på 10 til 15 pounds: Halvklovn
  • Hunder på 20 til 40 pounds: 1 krystall
  • Hunder på 45 til 70 pounds: 2 fedd
  • Hunder på 75 til 90 pounds: 2 1/2 krydder
  • Hunder på 100 pounds og over: 3 fedd
Image
Image

Lauren Corona er freelance skribent fra glade gamle England. Hun spesialiserer seg skriftlig om hunder og andre critters. Lauren bor i nærheten av Oxford, med sin vakre Doberman, Nola. Når hun ikke taper bort på tastaturet, finner du henne i skogen med Nola-hunden, hever penger til Oxfordshire Animal Sanctuary, lager vegansk mat, lager zines og skriver om seg selv i den tredje personen.

Anbefalt: