Logo no.sciencebiweekly.com

Alt om Neutering Dogs

Innholdsfortegnelse:

Alt om Neutering Dogs
Alt om Neutering Dogs

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Alt om Neutering Dogs

Video: Alt om Neutering Dogs
Video: Top Tip For First Time Dog Owner 2024, April
Anonim

Bilder av: buchsammy / Bigstock.com

Tenker på å nøytralisere hunden din? Her er noen grunnleggende du bør børste opp før du tar en beslutning.

Neutering er noe som enhver eier av en mannlig hund bør vite om og vurdere. Du kan høre alle slags historier om nøytrering (du vet sikkert at noen som hadde bestevens onkel to ganger fjernet, hadde hunden deres vredet og han var aldri det samme igjen), men det er best å ikke høre på hearsay og rykter når det gjelder veterinærpleie. Hvis du fortsatt har spørsmål om neutering, vil din veterinær gjerne svare på dem.

Hva er Neutering?

Neutering er vanlig term for sterilisering av en hannhund. Det er, gjør det slik at han ikke kan feire valper. Det er også kjent som kastrering. Prosedyren innebærer generelt å fjerne testene helt, selv om det ikke er helt uhøflig å utføre en doggy vasektomi, hvor slangen som bærer sæden fra testene til penis er kuttet. Hvis en vasektomi, i stedet for full kastrasjon, utføres, vil alle hundens hormoner (og eventuelle relaterte atferdsproblemer knyttet til testosteron) fortsatt forbli.

Relatert: Vanlige myter om spaying og nøytralisering

Når skal en hund være nøytralisert?

Veterinærer anbefaler vanligvis at en hund skal være nømmet mellom fem og syv måneder. Men ny forskning viser at eiere av større hunder (Golden Retrievers, Labs, etc.) bør vente til hunden er minst 1 år gammel for å forhindre felles problemer nedover veien.

Ideen om nøytrering tidligere skyldes det faktum at høye nivåer av testosteron kan forårsake uønskede atferdsproblemer, så en hund bør være nøytrert før han når seksuell modenhet. Neutering tidligere enn dette anbefales ikke, fordi yngre hunder kan være mer utsatt for å gå under generell bedøvelse. I tillegg kan hunder som er gjenget tidligere enn fem måneder, ha økt sjanse for å utvikle hipdysplasi og kranial korsbåndsbrist, spesielt hvis de er av en rase mer predisponert for disse forholdene. Men hvis hunden din er eldre enn dette, kan han likevel bli vredet.

Vil en hund forandre seg når han er nødt?

Noen mennesker unngår å forsterke hunden fordi de tror det vil forandre deres elskede pooch for mye, men dette er en feil. Det kan være noen endringer i hunden din etter at han har blitt mutert, men det er mer enn det. Neutering vil bare endre noen oppførsel som hunden din viser som følge av hans hormoner. Dette er typer oppførsel som generelt sett ses som uønskede og inkluderer urinmarkering, aggresjon mot andre hannhunder, og humping eller montering av andre hunder, mennesker eller livløse objekter. Å ha hunden din vredet vil ikke forandre sin personlighet, arbeidsevne, eller hvor vennlig eller lekfull han er.

Relatert: Hvorfor Spaying og Neutering hunden din er nødvendig

Er Neutering en alvorlig prosedyre?

Neutering er en mindre alvorlig prosedyre enn spaying (kvinnelig sterilisering), da veterinæren ikke trenger å kutte inn i noen av hundens kroppshulrom for å utføre det. Imidlertid er det alltid en risiko når en hund går under generell bedøvelse. Hunden din skal kunne komme hjem samme dag som operasjonen er utført og vil trolig være tilbake til sitt normale selv neste dag. Imidlertid må han ta det lett (og ha på seg kjeglens kjegle) til sømene er tatt ut.

Hva er fordelene med nøytralisering?

Neutering hunden din har en rekke fordeler. Fra et medisinsk synspunkt, hvis hans testikler er fjernet, betyr det at han ikke kan få testikkelkreft. Det reduserer også sjansene for at han kontraherer prostata kreft og har andre prostata relaterte problemer. Neutering kan bidra til å redusere noen vanlige atferdsproblemer, for eksempel aggresjon mot andre hunder og roaming for å finne hunder i varme. Det er imidlertid viktig å merke seg at nøytralisering ikke er en rask løsning for alle problemer med oppførsel. Selvfølgelig er det en klar fordel å sørge for at hunden din ikke kan fange noen uønskede valper.

Relatert: Spay og Neuter Options

Hva er nackdelene?

Selv om det er uvanlig at det er noen problemer, kan det hende at hunden din i noen tilfeller går under bedøvelse. Dette er mindre vanlig hos yngre, sunne hunder, men snakk med veterinæren din hvis du har noen bekymringer. Det er en litt økt risiko for osteosarkom og hemangiosarcoma hos røde hunder. Neutererte hunder kan være litt mer tilbøyelige til å få seg i vekt, men så lenge du spiser din pooch et sunt kosthold og gir ham nok mosjon, bør dette ikke være et problem. I tillegg har nyere forskning vist at hvis du forventer en stor hund for tidlig, kan han lider av felles problemer i fremtiden.

Image
Image

Lauren Corona er freelance skribent fra glade gamle England. Hun spesialiserer seg skriftlig om hunder og andre critters. Lauren bor i nærheten av Oxford, med sin vakre Doberman, Nola. Når hun ikke taper bort på tastaturet, finner du henne i skogen med Nola-hunden, hever penger til Oxfordshire Animal Sanctuary, lager vegansk mat, lager zines og skriver om seg selv i den tredje personen.

Anbefalt: