Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er en No-Kill Shelter?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en No-Kill Shelter?
Hva er en No-Kill Shelter?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er en No-Kill Shelter?

Video: Hva er en No-Kill Shelter?
Video: Hvad sker der på hans fødselsdag? | Vi er The Davises 2024, April
Anonim

Bilder av: okssi / Bigstock.com

Visste du at det finnes ulike typer lyster for å hjelpe dyr i nød? La oss gå over hva et ikke-døde ly er, og hvordan det skiller seg fra andre dyrehjem.

I mange år hadde dyrelokaler vanligvis retningslinjer som regulerte hvor lenge et dyr kunne bli i lyet uten å bli vedtatt. Hvis dyret nådde det punktet, ville det bli euthanisert for å gjøre plass til et annet mer adoptabelt kjæledyr. For rundt to tiår siden startet et ly i San Francisco det som kalles "no-kill" -bevegelsen, som stopper denne typen politikk for å sikre et hjem for alle adoptable kjæledyr.

USA Shelter Statistikk

Det er anslagsvis 14 000 husly og redningsgrupper i hele USA, som tar sammen totalt nesten 8 millioner kjæledyr hvert år. Mange av disse redningsgruppene er små, går tom for folks hjem, og de har begrenset kapasitet. Hyttere stoler ofte på frivillige til å drive lyet og gi fosterhjem til adoptable kjæledyr når lyet har nådd kapasitet. Siden begynnelsen av no-kill-bevegelsen falt antallet kjæledyr som ble euthanisert i husly hvert år fra rundt 20 millioner til bare 3 millioner.

Relatert: Ny studie for å undersøke hvorfor eiere overgir hunder til skjermere

Hva er en No-Kill Shelter?

Et ikke-døde ly er et dyrlokk som har en politikk mot euthanisering av sunn eller behandlet kjæledyr, selv om lyet er fullt. Dette betyr ikke nødvendigvis at lyet ikke euthaniserer noen dyr - det betyr bare at eutanasi er reservert for dyr som er terminalt syke og de som kan betraktes som farlige. Selv shelters med no-kill politikker avliver fortsatt gjennomsnittlig 10 prosent av dyrene som går gjennom sine dører, men de gjør sitt ytterste for å behandle eller sosialisere dyret før de vurderer eutanasi som et alternativ.

Er det problemer med No-Kill Shelters?

Noen organisasjoner har vedtatt "no-kill shelter" som en markedsføringsterm, som noen ikke forstår hva det egentlig betyr. Dessverre overstiger antall dyr som er tilgjengelig for adopsjon, langt større enn antall tilgjengelige boliger. Som følge av dette tilbringer mange kjæledyr måneder (noen til og med tilbringe år) i lyssystemet før de blir vedtatt, og noen av disse adopterte kjæledyr returneres til lyet (ikke nødvendigvis et ikke-døde ly) etter adopsjon for atferdsproblemer eller andre problemer. I tillegg opererer mange ikke-døde lyster med kapasitet på regelmessig basis, og hvis lyet er fullt, kan de slå av dyr som er i nød, som de som er i misbruk. Det er klart at det er problemer med noen form for lyssituasjon, og ikke-døde lyster er ikke immune for de problemene som kan plage enhver redningsorganisasjon.

Relatert: Hvordan hjelpe hundeskjermer når du ikke kan vedta

Hva kan du gjøre for å hjelpe?

Virkeligheten i saken er at det er bare for mange hjemløse kjæledyr der ute for alle å finne et sunt, lykkelig hjem. Shelters vedta en rekke retningslinjer for å redusere dette problemet ved å spaying / nøytralisere alle sine kjæledyr og ved å kreve adoptere å fylle ut søknader for å forhindre at dyrene kommer til et hjem der de kan bli misbrukt eller forsømt. Mange huslyer strever for å holde seg flytende mot dyrenes hjemløse, og de stoler ofte på frivillige og donasjoner fordi finansiering ikke er tilgjengelig. Hvis du vil bidra til å redusere de hjemløse kjæledyrpopulasjonen, gjør din del ved å ha ditt eget kjæledyr spayed / neutered og vurdere frivillig arbeid på eller donere til ditt lokale husly.

Anbefalt: