Logo no.sciencebiweekly.com

Sentral-asiatisk gjeterhund

Innholdsfortegnelse:

Sentral-asiatisk gjeterhund
Sentral-asiatisk gjeterhund

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Sentral-asiatisk gjeterhund

Video: Sentral-asiatisk gjeterhund
Video: GET TO KNOW: CATAHOULA LEOPARD DOGS 2024, April
Anonim
  • Høyde: 27-32 tommer
  • Vekt: 121-176 lb
  • Levetid: 12-14 år
  • Gruppe: AKC Foundation Stock Service
  • Passer best for: Familier med barn, aktive singler, hus med bakgårder, gårder og landlige områder
  • temperament: Fet, sterk, uavhengig, nysgjerrig
  • Sammenlignbare raser: Anatolsk hyrdehund, tibetansk mastiff

Grunnleggende om asiatisk shepherd hund

Den sentralasiatiske gjeterhunden er en av de eldste av raser i verden med en historie som spenner tilbake over 5000 år. Det er ikke en rase som er opprettet av mannen, og er i stedet en rase som oppsto som følge av deres klima og forhold.

The Central Asian Shepherd Dog er en stor og kraftig bygget hund. Bena er godt utbenet og muskuløs. Baksiden er bred og kraftig. Hundens hode er stor og den korte, kraftige halsen har en overflod av dewlap. Sentralasiatiske Shepherd Dogs kommer i lange og korte kappesorter. De vanligste fargene for denne rasen er hvite, fawn, svart og brindle.

En unik egenskap med denne rasen er at den kan omfatte en rekke raser. Og dermed kan temperamentet til hver hund variere avhengig av rasen. Tusenvis av år siden da disse hundene først dannet sine bånd med menneskene i den sentralasiatiske regionen, ble de brukt til en rekke formål, alt fra herding til hundekamp. Derfor eksisterer det i dag tre forskjellige forskjellige typer med spesifikke temperament og instinkter.

Et viktig poeng å merke seg her er at hundekampene er en viktig del av kulturen i mange av regionene som disse hundene stammer fra. I gamle tider ville hyrdene i disse regionene samles i anledning og bekjempe sine mest verdifulle hunder for å bestemme de sterkeste. Disse kampene var sjelden dødelige, og ofte ville de svakere, mer underdanige hundene legge seg tilbake før det var en faktisk fysisk kamp. Raselinjer som blir oppdrettet som kamphund, har ofte en høyere tilbøyelighet til aggresjon mot andre hunder og trenger mye mer erfarne handlere.

Raselinjer som er oppdrettet som hyrdere og husdyrvernere har svært forskjellige beskyttende instinkter. Uansett hvilken rase som er en sentralasiatisk hagel, er de på ingen måte egnet for førstegangs hundeeiere.

Den sentralasiatiske gjeterhunden er en av de eldste av raser i verden med en historie som spenner tilbake over 5000 år.

Opprinnelse

Det antas at de første sentralasiatiske hyrdehunder stammer fra Ural, Kaspiskehavet, Asien og Kina. Den tidligere Sovjetunionen opprettet først rasenstandarden for denne rasen. Men med slutten av Sovjetunionen ble det opprettet en moderne rasestandard i Russland, som har resultert i en moderne versjon av rasen, kalt den sentralasiatiske Ovcharka.

stamtavle

Som med de fleste antikke raser er ikke mye kjent med den spesifikke stamtavlen til den sentralasiatiske gjeterhunden. Noen eksperter tror at den tibetanske mastiffen er en forfader av denne gamle rasen.

Mat / Diet

Sentral-asiater er ekstremt store hunder og bruker massive mengder mat hver dag. Det er også viktig at maten leverer sine daglige næringsbehov og deres energibehov.
Sentral-asiater er ekstremt store hunder og bruker massive mengder mat hver dag. Det er også viktig at maten leverer sine daglige næringsbehov og deres energibehov.

Sentral-asiatiske hyrder er en ekstremt intelligent hunderhund.

Opplæring

Sentral-asiatiske hyrder er en ekstremt intelligent hunderhund. Det viktigste trinnet når du trener disse hundene er å først etablere ledelse og et sterkt bånd med hunden. Denne hunden trenger en eier som kan håndtere den med en fast, men kjærlig hånd. Når hunden ser mennesket som sin pakleder, kan de lett trene med mest positive belønningsbaserte treningsmetoder. En hard hånd kan ofte komme tilbake når de trener disse gigantene.

Vekt

Fullvoksede, sentralasiatiske Shepherd Dogs kan veie opp til 176 pund.

Temperament og oppførsel

En av de viktigste aspektene ved å forstå en Sentral-asiatisk Shepherd Dogs temperament er å forstå sin rasttype og tilhørende instinkter og egenskaper som følger med den. For eksempel vil hunder som kommer fra kamplinjer ofte være mye mer hund aggressive og vil kreve mye sosialisering og tilsyn rundt andre hunder.

Generelt er imidlertid disse hundene svært selvsikker og intelligent og er ekstremt modige. Selv om de ikke er altfor aggressive, vil de ikke nøle med å angripe hvis de føler at eieren er i alvorlig fare og vil beskytte sine mestere til døden. De er også naturlig trette av fremmede og vil varsle sine mestere omgående til noen underlige inntrengninger. De har også høyt blomstrende bark og gir gode vekter og vakthunder.

Sentral-asiater er ekstremt beskyttende og viet til sine familier. De er også ekstremt kjærlig mot barn. Imidlertid bør de alltid overvåkes rundt unge, da de ved et uhell kan tippe eller skade småbarn på grunn av deres ekstremt store størrelse.

Vanlige helseproblemer

Den sentralasiatiske gjeterhunden har ingen kjente arvelige sykdommer og anses generelt for å være en veldig sunn oppdrett. Likevel, som de fleste store raser, er de utsatt for hofte og albue dysplasi.
Den sentralasiatiske gjeterhunden har ingen kjente arvelige sykdommer og anses generelt for å være en veldig sunn oppdrett. Likevel, som de fleste store raser, er de utsatt for hofte og albue dysplasi.

Forventet levealder

En brønn bryr seg om sentralasiatisk shepherd kan ofte leve i 14 år eller mer.

Treningskrav

Selv om disse hundene kan se ut som dovne giganter, er de en hardt arbeidende rase og krever regelmessig anstrengende trening. Disse hundene ble oppdrettet til arbeid i lengre perioder, og de har det beste med lange og trukket treningsøkter. De gjør gode jogging- og fotturer.

Sentral-asiater er ekstremt beskyttende og viet til sine familier.

AKC

Den sentralasiatiske gjeterhunden ble med i den amerikanske kennelklubbens stiftelsesfondstjeneste i 1996.

Frakk

Verken langhåret eller korthåret variasjon av denne hunden krever stor omsorg når det gjelder pleie. De er imidlertid tunge sesonghøstere og bør børstes oftere i løpet av shedding sesongen.

valper

Som med alle store og kraftige raser er tidlig sosialisering og trening en viktig del av å være en ansvarlig eier av den sentralasiatiske gjeterhunden.

Fotokreditt: kara-yulduz.com; Afru / Wikimedia

Anbefalt: