Logo no.sciencebiweekly.com

Dalmadoodle

Innholdsfortegnelse:

Dalmadoodle
Dalmadoodle

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Dalmadoodle

Video: Dalmadoodle
Video: Dogs 101 - CORKIE - Top Dog Facts about the CORKIE | DOG BREEDS 🐶 #BrooklynsCorner 2024, April
Anonim
  • Høyde: 15-23 inches
  • Vekt: 40-70 lb
  • Levetid: 11-14 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Singler og familier med barn og andre kjæledyr, bor i et hus med en hage
  • temperament: Intelligent, vennlig, kjærlig, lojal, beskyttende
  • Sammenlignbare raser: Puddel, dalmatisk

Dalmadoodle Grunnleggende

Dalmadoodle er en designer hund rase hvis opprinnelse ikke er helt klart.

stamtavle

Dalmadoodle er et kryss mellom en renraset pudel og dalmatisk.
Dalmadoodle er et kryss mellom en renraset pudel og dalmatisk.

Mat / kosthold

Det er alltid best å velge en høykvalitets hundemessig mat som vil hjelpe kjæledyret ditt til å forbli sterkt og sunt. Hvis du har spørsmål om det ideelle dietten til kjæledyret ditt, om det er en kommersiell mat, et hjemmelaget diett eller en rå diett, kan du bare snakke med veterinæren din.

Når du har funnet en tørr hundemat som inneholder naturlige ingredienser, kan du starte med å mate Dalmadoodle fra 1½ til 3 kopper mat hver dag, men del dette beløpet i minst to måltider. Hunden din trenger kanskje mer eller mindre mat, avhengig av størrelse, alder og aktivitetsnivå. Sørg også for at kjæledyret ikke blir for mye, så opprettholde en sunn balanse mellom tørr mat, hermetikk og godbiter.

Du kan forvente at din Dalmadoodle vil nyte å være rundt folk og vil elske alle.

Opplæring

Hvis din Dalmadoodle har mer av den dalmatiske personligheten, vil treningen være moderat lett og fremdriften vil bli gradvis, så tålmodighet er nødvendig. Disse hundene er klare, men de kan også være uavhengige og sta. Derfor må du nærme treningen med konsistens og fasthet (uten å være hard), og du må holde den positiv ved å styrke god oppførsel med godbiter, belønninger og ros.

På den annen side, hvis din Dalmadoodle har arvet mer av puddelens personlighet, vil kjæledyret være lettere å trene. Disse intelligente hundene liker å lære nye ting, og de kan til og med være morsomme å trene, så det er en fin måte å knytte sammen med poochen din.

Vekt

En middels til stor bredde veier Dalmadoodle mellom 40 og 70 pounds.

Temperament / Behavior

Du kan forvente at din Dalmadoodle vil nyte å være rundt folk og vil elske alle. Selv om Dalmadoodles kan være beskyttende og kan være tilbøyelig til å bjeffe hos fremmede, blir de komfortable rundt nye mennesker når de blir kjent med dem.

Disse sjarmerende og vennlige hundene kan være lettvint og rolige, men de kan også være lekende, modige og goofy. De krever ganske mye oppmerksomhet, så sørg for at du har tid til å dedikere til kjæledyret ditt. Til gjengjeld vil din Dalmadoodle være lojal og kjærlig.

Vanlige helseproblemer

Som det er tilfelle med alle hybridhunderraser, kan Dalmadoodle være utsatt for å utvikle helsemessige forhold som påvirker sine foreldre raser. Men hybrid hunder kan være overraskende hardt og sunt, og det er ingen måte å forutsi et enkelt kjæledyrs langsiktige helse.
Som det er tilfelle med alle hybridhunderraser, kan Dalmadoodle være utsatt for å utvikle helsemessige forhold som påvirker sine foreldre raser. Men hybrid hunder kan være overraskende hardt og sunt, og det er ingen måte å forutsi et enkelt kjæledyrs langsiktige helse.

Dalmadoodle kan være utsatt for urinstein, hoftedysplasi, hudallergi, iris-sphincter-dysplasi, Cushings sykdom, Addison's sykdom, sebaceøs adenitt, gastrisk dilatasjon-volvulus og døvhet.

Forventet levealder

Dalmadoodle har en gjennomsnittlig levetid på 11-14 år.

Treningskrav

Hvis din Dalmadoodle har arvet mer av puddelens egenskaper, må han få en moderat mengde fysisk aktivitet daglig for å forbli ubehagelig og rolig. Bare vær sikker på å gi kjæledyret ditt en daglig tur, turer til hundeparken og tidsspenning i bakgården hvis du har en som er trygg og lukket. Du bør også holde denne smarte hundens sinn stimulert ved hjelp av en rekke leker, spesielt mens du spiser tid innendørs. Og fordi disse hundene elsker å lære, kan du lære kjæledyret ditt nye triks og gå utover grunnleggende lydighetstrening også.

På den annen side, hvis din Dalmadoodle er mer som den dalmatiske, vil han være svært aktiv, så du må også være aktiv. En bakgård med plass til å løpe rundt fritt er foretrukket, og du må ta kjæledyret ditt ut for en lang, rask tur et par ganger hver dag. Du kan også ta med hunden jogging eller fotturer, samt til hundeparken, og du kan spille spill og gi ham leker for å brenne av energi. Til syvende og sist vil målet være å holde høy energi pooch stimulert både fysisk og mentalt, da det vil forhindre destruktiv og negativ oppførsel.

Dalmadoodles kan være lettvint og rolig, men de kan også være lekefulle, modige og goofy.

Anerkjente klubber

Dalmadoodle er ikke anerkjent av American Kennel Club, da det anses å være en hybrid rase. Denne rasen er imidlertid anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC) og Dog Registry of America, Inc. (DRA).

Frakk

En Dalmadoodle kappe kan være tett og krøllete som pudelen, eller kort, fin og tett som dalmateren. Uansett må du pusse hundens frakk daglig for å holde den sunn, ren og fri for tangles.

Hvis hundens jakke er mer som puddelens, vil det ikke kaste mye, men det går regelmessig å gå til grooming salongen for å strippe og trimme.Dette er ikke nødvendig hvis kappen er som den dalmatiske, men i så fall vil kappen kaste mye.

valper

Som med alle valper må du være forsiktig når du håndterer en liten Dalmadoodle. Hvis barn skal leke med valpen din, må du være sikker på at ingen blir skadet.

Dalmadoodles skal trent og sosialiseres fra en ung alder, så de vokser opp til å være trygge voksne som vil komme godt sammen med alle de møtes. Hvis du vil at hunden din skal være lykkelig rundt barn og andre kjæledyr, vil sosialisering være nøkkelen.

Fotokreditt: Marcelo Brito / Flickr