Logo no.sciencebiweekly.com

Irsk Doodle

Innholdsfortegnelse:

Irsk Doodle
Irsk Doodle

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Irsk Doodle

Video: Irsk Doodle
Video: Hovawart vs Golden Retriever - Dog Breed Comparison 2024, April
Anonim
  • Høyde: 13-15 tommer
  • Vekt: 40-70 lb
  • Levetid: 10-13 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Singler, familier med barn og andre kjæledyr, eldre, og de som bor i leiligheter eller hus med eller uten verft
  • temperament: Lojal, hengiven, stille, sosial, intelligent, vennlig
  • Sammenlignbare raser: Irsk Setter, Puddel

Irsk Doodle Basics

The Irish Doodle er en designer crossbreed fra USA.

stamtavle

Den irske Doodle er et kryss mellom en raseint irsk setter og puddel.

Mat / kosthold

En middels stor hund som en irsk Doodle vil kreve en høy kvalitet hundediet som vil gi ham den energien han trenger for daglig aktivitet. Du kan mate hunden din med våt mat, tørr mat eller en kombinasjon av de to.
En middels stor hund som en irsk Doodle vil kreve en høy kvalitet hundediet som vil gi ham den energien han trenger for daglig aktivitet. Du kan mate hunden din med våt mat, tørr mat eller en kombinasjon av de to.

Et godt sted å starte er å mate hunden din om 2½ til 3 kopper tørr mat, delt inn i to måltider per dag, men se om hunden din trenger mer eller mindre for å opprettholde et sunt vekt- og energinivå.

Kombinere søtt utseende og en like kjærlig holdning, den irske Doodle blir populær.

Opplæring

En av tingene du må vurdere før du legger til en irsk klotter til familien din er at hundene ikke alltid er det enkleste å trene. De kan være ganske uforutsigbare, særlig fordi den irske setteren ikke alltid er villig til å bli trent og kan kjede seg lett, mens pudelen er generelt ganske lett å trene.

Når du trener en irsk Doodle, må du være forpliktet og tålmodig. Men når du lykkes med å trene hunden din, vil han huske alt du lærte ham. Og den gode nyheten er at disse hundene er enkle å huske tog.

Vekt

Den mellomstore rasen, den irske Doodle veier mellom 40 og 70 pounds.

Temperament / Behavior

Når du blir kjent med en irsk Doodle, vil du helt forstå hva alt oppstyret handler om. Disse hundene er kjærlige, lojale og viet til sine familier. De er også ivrige etter å behage deg, og de er svært intelligente. Dessuten er de milde med andre kjæledyr og barn, så de gjør fantastiske familiehunder, enten du bor i et stort hus eller i en beskjeden leilighet.

Selv om en irsk Doodle ikke har noe imot å møte fremmede, vil denne hunden være oppmerksom og våken og vil fortelle deg om han kommer over alt som virker mistenkelig.

Vanlige helseproblemer

Irske Doodles er vanligvis hardy hunder, og som andre designer hunderaser, kan ha nytte av det som kalles hybrid vigor. Denne avlsmetoden hjelper avkomene til å bli mer motstandsdyktige enn foreldrene deres.
Irske Doodles er vanligvis hardy hunder, og som andre designer hunderaser, kan ha nytte av det som kalles hybrid vigor. Denne avlsmetoden hjelper avkomene til å bli mer motstandsdyktige enn foreldrene deres.

Imidlertid kan crossbreeds fortsatt være mottakelige for forholdene som oftest påvirker foreldrene sine. I tilfelle av den irske Doodle er forholdene epilepsi, Cushings sykdom, oppblåsthet, Addisons sykdom, hypothyroidisme, patellar luxation, Von Willebrands sykdom, Legg-Calvé-Perthes sykdom, øyeproblemer, panosteitt, hypertrofisk osteodystrofi, atintisk dermatitt hos hund, osteochondritis dissekans, og sebaceøs adenitt.

Selv om en hunds fremtidige helse ikke kan forutses for sikker, om den hunden er en kryssbredde eller en raseavlet, hold koll på generelle helsetilstandsbetingelser, for eksempel blindhet, døvhet og hoftedysplasi, spesielt ettersom hunden din blir eldre.

Forventet levealder

Den irske Doodle har en gjennomsnittlig levetid på 10 til 13 år.

Treningskrav

Den irske Doodle trenger ikke mye trening. I stedet vil en moderat mengde daglig aktivitet, gjennom spill som henting og en tur eller jogge, bidra til å holde hunden lykkelig og i god form. Hvis du har et lukket, trygt gård, kan du til og med la din pooch spille fritt ute når været tillater det.

Irske Doodles er kjærlige, lojale og viet til sine familier.

Anerkjente klubber

Den irske Doodle er ikke anerkjent av American Kennel Club, da det anses å være en hybrid rase. Imidlertid er denne rasen anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Breed Registry (DBR), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), Dog Registry of America, Inc. (DRA) og International Designer Canine Register (IDCR).

Frakk

Irske Doodles er perfekte hunder for de som ikke vil rydde pelsen rundt huset og i bilen hele tiden. Pudelen er populær fordi den knapt kaster, så den irske kløften vil også ha en kappe som er lang, bølget og ragg og det kaster minimalt og krever ikke mye pleie for å holde den under kontroll.

valper

Irske Doodle valper, akkurat som voksne, ønsker å være rundt sine menneskelige familier, da de liker å få mye kjærlighet og oppmerksomhet. Tilbringe tid med valpen din og la ham møte en rekke mennesker og andre kjæledyr, sørger for at han vokser opp til å være en vennlig, trygg voksen.

Med tanke på at disse hundene kan være vanskelig å trene, er det best å starte så tidlig som mulig. Pakke leder trening og lydighet trening kan brukes tidlig til å sosialisere valpen din og få ham vant til å møte andre kjæledyr og mennesker.

Fotokreditt: Kenta Young / Flickr; Randy Stewart / Flickr

Anbefalt: