Logo no.sciencebiweekly.com

Poo-Shi

Innholdsfortegnelse:

Poo-Shi
Poo-Shi

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Poo-Shi

Video: Poo-Shi
Video: Sapphie the pomsky's honest new toy review 2024, April
Anonim
  • Høyde: 8-13 tommer
  • Vekt: 13-20 lb
  • Levetid: 12-15 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: første gang hundeeiere, de som søker en lavskjulhund, familier med barn og andre kjæledyr, de som ønsker en moderat aktiv hund
  • temperament: kjærlig, vennlig, lojal, våken
  • Sammenlignbare raser: Puddel, Shiba Inu

Poo-Shi Basics

Poo-Shi er en flott familiehund som bringer lavpistekvaliteten til en miniatyrpuddel sammen med Shiba Inus selvsikker ånd for å skape en hengiven, lett å ta vare på følgesvenn som vil binde seg tett sammen med eieren. Hans moderat aktive natur gjør ham til et godt valg for singler eller eldre som kanskje ikke har tid eller energi til maratonpromenader, mens hans våken natur gjør ham rask til å bjeffe hos fremmede - så mens en god vakthund ikke nødvendigvis passer godt til leiligheter.

Poo-Shi bringer lavpistekvaliteten til en miniatyrpuddel sammen med Shiba Inus selvsikker ånd.

Opprinnelse

Mens Poo-Shi sannsynligvis kommer fra 1980-tallet da Designerhundene først ble populære, går hans foreldre raser langt lenger. Pudelen dateres tilbake til 1500-tallet og ble brukt som jakthund i Tyskland mens Shiba Inu harkens fra Japan hvor den ble brukt til å jakte småspill og fugler. Fordi mange av disse hundene døde under bombing i andre verdenskrig ble oppdrettsprogrammer satt opp for å bevare rasen.

stamtavle

Din Poo-Shi regnes som en cross-breed, slik at du ikke kvalifiserer for å bli med i American Kennel Club (AKC), selv om begge foreldrene var medlemmer. Shiba Inu ble med i "ikke-sportslige" -gruppen i 1992 og er beskrevet som "våken, aktiv og oppmerksom" mens pudelen sluttet seg til "sportsgruppen" tilbake i 1887 og er knyttet som "veldig smart, stolt og aktiv”.
Din Poo-Shi regnes som en cross-breed, slik at du ikke kvalifiserer for å bli med i American Kennel Club (AKC), selv om begge foreldrene var medlemmer. Shiba Inu ble med i "ikke-sportslige" -gruppen i 1992 og er beskrevet som "våken, aktiv og oppmerksom" mens pudelen sluttet seg til "sportsgruppen" tilbake i 1887 og er knyttet som "veldig smart, stolt og aktiv”.

Mat / Diet

Din Poo-Shi betraktes som en liten til middels stor hund, og krever derfor en mat som er spesielt designet for sin alder, størrelse og aktivitetsnivå. Fordi han kanskje har en tendens til å gå ned i vekt, er ikke kjent for å være en altfor aktiv hund og kan arve en fordøyelsessykdom kjent som oppblomstring fra puddelens side av familien, bør du mate ham 2-3 små måltider i løpet av dagen mot fri mate. Matkvaliteten skal være lav i fyllstoffer som vil få ham til å spise for mye og være rettet mot en mindre aktiv hund.

The Poo-Shi trives raskt på menneskelig følgesvenn og bånd.

Opplæring

Selv om Poo-Shi er svært intelligente og kan være relativt lett å trene, er Shiba Inu kjent for å ha en stiv strekk, og dette trekket kan sendes videre til din pooch. Så tålmodighet vil være nødvendig, så vel som en belønningsbasert tilnærming med mye ros og godbidder for å holde ham motivert og på sporet. Tidlig sosialisering av denne hunden vil bidra til at han får det bra med barn, andre dyr og fremmede rett fra farten.

Vekt

Din Poo-Shi vil veie inn på ikke mer enn 13 til 20 pounds.

Temperament / Behavior

Din Poo-Shi er en hengiven katter som trives med følgesvenn og bånd raskt til sin menneskelige pakke. Han kan bli destruktiv eller barky hvis han forlater i lange perioder og kan være altfor forsiktig rundt fremmede. Han trives godt sammen med andre kjæledyr når det er riktig sosialisert, men liker ikke alltid å dele leker, slik at barn og andre hunder må være oppmerksomme på at grep er et nei-nei. Hans selvsikkerhet kan gjøre ham litt sta, slik at han raskt kan lære kommandoer, fra tid til annen kan han bestemme at han ikke vil følge dem.

Vanlige helseproblemer

Designer hunder vil ofte side-trinn helseproblemer som kan plage sine foreldre raser, men det er viktig å vite hva din pooch kunne arve. Med Poo-Shi kan dette inkludere Cushings, Addison's sykdom, epilepsi, oppblåsthet og fellesproblemer.
Designer hunder vil ofte side-trinn helseproblemer som kan plage sine foreldre raser, men det er viktig å vite hva din pooch kunne arve. Med Poo-Shi kan dette inkludere Cushings, Addison's sykdom, epilepsi, oppblåsthet og fellesproblemer.

Forventet levealder

Din Poo-Shi har en levetid på mellom 12 og 15 år.

Treningskrav

Poo-Shi er ikke en altfor aktiv hund, og på grunn av sin kjærlighet til alle ting, kan familien, aktiv spilletid i bakgården eller på en hundepark være den ideelle måten å få ham til å flytte. En over gjennomsnittlig tendens til å vandre betyr at en off-leash park kanskje ikke er din beste innsats.

Din Poo-Shi er en hengiven katter som trives med følgesvenn og bånd raskt til sin menneskelige pakke.

Anerkjente klubber

Poo-Shi er også kjent som Shiba-poo, Shibapoo og Shibadoodle. Selv om han ikke er anerkjent av American Kennel Club (AKC), er han medlem av Dog Registry of America, Inc. (DRA), American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Breed Registry (DBR), Designer Dogs Kennel Club DDKC) og International Designer Canine Registry (IDCR).

Frakk

Poo-Shi er en stor støvmop av en hund som er overraskende lavt vedlikehold. De hypoallergeniske egenskapene til puddelen gjør ham til en lavskjoldende hund som krever at hans myke, krøllete pels skal børstes 2-3 ganger per jobb og klippes eller strippes fra sjeldent for å holde ham på sitt beste. Bading kan gjøres etter behov, men ansiktet hans bør tørkes daglig for å hindre tårefarging. Hvis du holder håret lenger, bør det børstes daglig for å holde kappen tangle-og matt-fri. Fordi han er en floppy eared hund, bør øreinspeksjon og rengjøring være en del av hans ukentlige grooming ritual.

valper

Poo-Shi valper kommer fra to svært intelligente raser og vil være klare til trening i svært ung alder.Fordi han kommer fra raser som kan oppleve felles problemer, ta det lett på turer og trening som kan over-utøve sine små bein og forårsake problemer senere i livet. En tendens til å bli overvektig betyr at denne lille fyrens matinntak må overvåkes og utelukkes i henhold til veterinærens instruksjoner.

Fotokreditt: Sophie Scharnberg / Flickr; TobiT./FLickr

Anbefalt: