Logo no.sciencebiweekly.com

Labradors vs Goldens

Labradors vs Goldens
Labradors vs Goldens

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Labradors vs Goldens

Video: Labradors vs Goldens
Video: TGH 69 : Beschäftigung für Hunde mit HD / ED / OCD 2024, April
Anonim

Labradors og Goldens er begge retrievere som American Kennel Club, AKC, anerkjenner som sportslige raser med stabile temperament og en høy grad av treningsevne. Ifølge AKC registreringsstatistikk er Labrador retrievere og golden retrievers de to mest populære raser i USA. De fysiske egenskapene, disposisjonene og temperamentene, yrkene, helseproblemene og levetiden til de to rasen er lik.

Image
Image

Bakgrunn

Labrador retrievere eller labs stammer fra Newfoundland, hvor de assisterte fiskere, hoppet i kaldt vann for å hente løse fiskenett. På 1800-tallet kom de til England ombord på skip som seiler fra Labrador. Forbedringen av deres jaktinstinkt var resultatet av kryssende spaniels, setters og andre typer retrievere. Gylne retrievere eller "Goldens" er hjemmehørende i det skotske høylandet, der de ble brukt til jakt innenfor det karakteristiske terrenget og områdesklimaet. Fra 1800-tallet ble de korset med den nå utdøde Tweed Vannspanielen, Flatbelagt retriever, Irsk setter og blodhund.

Fysiske egenskaper

Labrador retrievers har korte, tette, doble jakker som er vannavstøtende, rette og glatte og kommer i gul, sjokolade og svart. De kaster med årstidene og trenger moderat pleie. De har "otter-haler", som er tykk i basen, samt sterke, kompakte og feddfødder for tilpasningsevne til vann og svømming. Kvinnelaboratorier er generelt 55 til 70 pund, mens menn er omtrent 55 til 100. Gylne retrievere er anerkjent for sine gyldne strøk, som varierer fra lys til mørke. De har også vannavstøtende, dobbeltfrakker som kaster sesongmessig. Imidlertid er strøkene lange, rette og bølgete og krever regelmessig grooming. De har en unik fjerning av hår på halsen, brystene og ryggen på bena og haler. Hunnene er omtrent 55 til 75 pounds og menn er vanligvis 60 til 80.

Utsetting og Temperament

Labrador retrievere og golden retrievers er nesten identiske i disposisjon og temperament. De gjør gode familie hunder på grunn av deres rolige, milde disposisjoner og stabile temperament. De er mest innhold i aktive familier med sterkt lederskap fordi de er utadvendte, hengivne, lojale og gleder seg til sine eiere. De er intelligente, unaggressive, kjærlige og kjærlige - gode med barn i alle aldre eller andre dyr. De krever daglig mosjon og mental stimulering på grunn av deres høye energinivåer og kan bli nervøse, lett spennende eller utvikle atferdsproblemer uten det. Selv om ingen avel er nyttig som beskyttelse, er de gode vekter og vil advare sine eiere hvis de føler en fremmed eller forestående fare.

Yrke og ytelse

Labradorer og gylne retrievere er lett trente, vanligvis brukt i søke- og redningsarbeid, for å oppdage narkotika sammen med rettshåndhevelse, som guidehunder for blinde og service- eller terapihund for funksjonshemmede. Som jaktpartnere lykkes det å spore og hente byttedyr. Begge raser utfører uvanlig i ytelse og smidighetskonkurranser.

Helse og levetid

Vanlige helseproblemer for Labrador retrievers består av øyeforstyrrelser, som for eksempel grå stær og Progressiv Retinal Atrofi eller PRA, som kan føre til blindhet. albue dysplasi, som påvirker omtrent 20 til 35 prosent av hundene i rasen; hode dysplasia eller CHD, som er den svake eller utilstrekkelige utviklingen av hofteleddene; og hypothyroidism, som er en underaktiv skjoldbrusk. Gylne retrievere er også utsatt for øyefekter fra fødselen, som for eksempel PRA. De er utsatt for å lide av hudallergi, hjerteproblemer, kreft og hofte- og albue dysplasi. Begge raser har en tendens til å lett få vekt og bør ikke bli overfødt. Forventet levetid er ca. 10-12 år.

Av Charmaine Jens

American Kennel Club: AKC Møt rasene: Labrador Retriever American Kennel Club: AKC Møt rasene: Golden Retriever Hundeslag Info Center: Labrador Retreiver Hundeslag Info Center: Golden Retriever Justamere Ranch LLC: Helseproblemer i Labrador Retrievers Golden Retriever Club of America: Finne informasjon om Golden Retriever Health American Kennel Club: AKC Hund Registreringsstatistikk Labrador Retriever Guide: Labrador Health Din rene brune valp: Labrador Retriever helseproblemer og øke en Labrador Retriever Puppy å være sunn Din rene brede valp: Trening av Labrador Retrievers Den Absolute Golden Retriever: Golden Retriever Helse-Top Helse Problemer i Golden Retrievers Edie MacKenzie's Discovering Golden Retrievers: Golden Retriever Puppy Training

Anbefalt: